ewulka30 23.02.05, 15:08 co na potówki dla 4tyg malucha? z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta785 Re: co na potówki??? 23.02.05, 15:39 To zalezy czy sa takie malutjie czy juz pojawila sie ropka.Potówki znikaj same,nalezy nie przesadzac z cieplym ubieraniem,zeby ciuszki byly przewiewne i bawelniane!Jesli poajia sie ropka można delikatnie przemyc spirytusem ,zeby wysuszyc,no i dac dzieciaczkowi polezec czasem na golaska. Pozdrawiam Edyta gg7966612 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: co na potówki??? 23.02.05, 15:53 Dobra jest też kąpiel w krochmalu(na szkl.ciepłej wody pół łyżki mąki ziemniaczanej i ma się zrobić taki rzadki kisiel)lub też kąpiel z dodatkiem naparu z rumianku lub nadmanganianu potasu,ale roztwór ma być lekko różowy i oczywiście lżej ubierać i nie przegrzewać.Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: co na potówki??? 23.02.05, 18:40 bardzo dziekuje!!! własnie chodzi o to że go nie przegrzewam, w pokoju 20-22stopnie, a on ma na sobie cienkie bawełniane body i spiochy, lub koszulke i pajacyk. jet taki problem że strasznie sie poci kiedy je lub płacze, a płacze bo ma kolke biedactwo, lub po prostu jak dziecko...coś mu nie pasuje jeszce raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie ciezko mi posiedziec na gg ale jak tylko znajde chwilke to chetnie sie poradze Odpowiedz Link Zgłoś
anias9 Re: co na potówki??? 23.02.05, 19:02 Ja u mojego malucha wszelkie zmiany skórne (zaczerwienienia,krostki, wypryski, potówki) traktuje Bepantenem w kremie.Rewelacja!!!Miś ma gładką skórkę, a jak coś wyskoczy znika na następny dzień) Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: co na potówki??? 23.02.05, 22:11 o dzieki! super, że można na Was liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
olaalo Re: co na potówki??? 23.02.05, 22:23 hej, poradz się lekarza, bo spocona główka podczas karmienia może oznaczać niedobór wit.D Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: co na potówki??? 23.02.05, 22:47 Nie zawsze oznacza to niedobór wit.d.Przecież ssanie to też ciężka praca fizyczna dla tak małego dziecka+kontakt z ciepłą skórą matki.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: co na potówki??? 24.02.05, 10:42 radziłam sie lekarza kiedy miał kilka potówek na buzi i p doktor poleciła przemywac rumiankiem, ale po tym rumianku obsypalo go bardziej. połozna srodowiskowa natomiast odradza rumianek, poniewaz niewiadome jest miejsce jego zbierania, a poleciła nadmanganian potasu i krochmal... wiec a wizyta u lekarza za dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś