11.04.05, 19:45
Hej.w związku z tym, ze zanika mi pokarm, od kilku dni karmię moją 4,5 mies.
córkę prawie wyłącznie mlekiem BEBILON AR (ulewa). Tylko w nocy i rano
dostaje pierś, czasem troszeczke popołudniu, ale to naprawdę troszeczkę.No i
po tym butelkowym karmieniu - nie może się wypróżnić. kilka razy dziennie w
pieluszce znajduję minimalną ilosć twardej kupki.Mała pręży się i
czerwienieje, a brzuch duży...Co robić?

Obserwuj wątek
    • oleswava Re: ZAPARCIE? 11.04.05, 19:57
      A czy konsultowałaś z lekarzem zmianę na akurat ten rodzaj mleka? Bo z tego co
      wiem, to ono dość mocno wiąże się w brzuszku, co chyba może być przyczyną
      zaparć. No i z tego co zauważyłam u swojej córci, zmiana sposobu żywienia ma
      czasami taki właśnie wpływ na dzidziusia. Jeśli dzidzia bardzo się pręży i nie
      może zrobić kupki, to możesz pomóc jej robiąc lewatywkę z letniego rumianku, to
      bardzo pomaga. No i na twoim miejscu zgłosiłabym się z tym do pediatry, może
      doradzi jakieś inne mleczko?
      Pozdrawiam
    • kajmal Re: ZAPARCIE? 11.04.05, 21:18
      oczywiscie zgadzam sie z poprzedniczka, ze pediatra na pewno cos ci podpowie.
      Ja mam troche starszego synka, gdy zaczelam mu wprowadzac pokarmy jak skonczyl
      6 miesiecy tez mial potworne zaparcia i tak naprawde miewa je do dzis, ale
      wymyslilam sobie metode ktora na niego swietnie dziala. Zalewam goraca,
      przegotowana woda siemie lniane i odstawiam zeby troche postalo, potem dodaje
      mu do jedzenia tej wody, ona robi sie taka troche galaretkowata, na mojego
      malego dziala to super, ma idealne kupki. Jednak twoje dziecko jest troche
      mlodsze wiec skonsultuj to na wszelki wypadek z lekarzem.
      • oleswava Re: ZAPARCIE? 12.04.05, 18:55
        Kajmal, a kiedy zaczęłaś dawać to siemię lniane i w jakich ilościach dziennie?
        Jaką ilością wody zalewasz jaką ilość siemienia? Może to byłby dobry sposób na
        moją małą, bo czasem jeszcze mamy problemy z kupkami. Basia ma już prawie 7
        miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka