asia9946 05.06.05, 21:18 jak nawilzacie nosek dziecku? ja stosuje Marimer, ale syna po tym jakos zatyka, chyba to jest aplikowane pod zbyt duzym cisnieniem co Wy podajecie? slyszalam cos o soli fizjologicznej, ja sie wkrapla do noska? pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia7611 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:21 Witam! Ja nawilżam solą fizjologiczną )) robie tak zwane wkrętki z waty które namaczam solą i wkręcam do noska )) teraz już coraz trudniej bo mała coraz starsza i rączkami wywija oraz się kręci )) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:53 Ja nawilżam 3, 4 razy dziennie zawsze przed karmieniem. Uzywam Sterimaru, ale następnym razem kupie Tetrisal. Odpowiedz Link Zgłoś
mila255 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:56 Ja tez uzywam sterimar ale boje sie uzywac go bezposrednio do noska bo uwazam ze jest zbyt duze cisnienie dlatego tez pryskam na patyczek do ucha i pedzluje nosek super pomaga , robie tak kilka razy dziennie bo moj synek juz urodzil sie z sapka i problem zatkanego noska ciagnie sie za nami do tej pory a synek ma juz 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
karina126 DO MILA255 06.06.05, 09:45 Mila chciałam zapytać o tę sapkę. Mój Szymcio teraz juz 8 miesięcy, ale też mimo ze czyszcze mu nosek ciągle sapie. Z czym to jest związane u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: nawilzanie noska 06.06.05, 09:31 hej, nam pani w aptece poleciła Unimer Pediatric- ma przyjazny aerozol (tzn. rozpyla się łagodnie). Zakraplałam solą fizjologiczną ( jest do nabycia w takich specjalnych ampyłkach), ale pediatra powiedziała, że kropelki najczęściej spływają a spray ładnie nawilża równomiernie. czasem zwilżam też gazik, roluję i wycieram nosek, ale głębiej to tylko rozpylacz.Młodziez się krzywi, ale nie płacze- przynosi mu to ulgę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś