Dodaj do ulubionych

nawilzanie noska

05.06.05, 21:18
jak nawilzacie nosek dziecku?
ja stosuje Marimer, ale syna po tym jakos zatyka, chyba to jest aplikowane
pod zbyt duzym cisnieniem
co Wy podajecie? slyszalam cos o soli fizjologicznej, ja sie wkrapla do noska?
pozdrawiam J.
Obserwuj wątek
    • sylwia7611 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:21
      Witam!
      Ja nawilżam solą fizjologiczną wink)) robie tak zwane wkrętki z waty które
      namaczam solą i wkręcam do noska wink)) teraz już coraz trudniej bo mała coraz
      starsza i rączkami wywija oraz się kręci wink))
      • madzia9916 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:53
        Ja nawilżam 3, 4 razy dziennie zawsze przed karmieniem. Uzywam Sterimaru, ale
        następnym razem kupie Tetrisal.
    • mila255 Re: nawilzanie noska 05.06.05, 21:56
      Ja tez uzywam sterimar ale boje sie uzywac go bezposrednio do noska bo uwazam
      ze jest zbyt duze cisnienie dlatego tez pryskam na patyczek do ucha i pedzluje
      nosek super pomaga , robie tak kilka razy dziennie bo moj synek juz urodzil sie
      z sapka i problem zatkanego noska ciagnie sie za nami do tej pory a synek ma
      juz 3 miesiace.
      • karina126 DO MILA255 06.06.05, 09:45
        Mila chciałam zapytać o tę sapkę. Mój Szymcio teraz juz 8 miesięcy, ale też
        mimo ze czyszcze mu nosek ciągle sapie. Z czym to jest związane u Ciebie ?
    • madic Re: nawilzanie noska 06.06.05, 09:31
      hej, nam pani w aptece poleciła Unimer Pediatric- ma przyjazny aerozol (tzn.
      rozpyla się łagodnie). Zakraplałam solą fizjologiczną ( jest do nabycia w takich
      specjalnych ampyłkach), ale pediatra powiedziała, że kropelki najczęściej
      spływają a spray ładnie nawilża równomiernie. czasem zwilżam też gazik, roluję
      i wycieram nosek, ale głębiej to tylko rozpylacz.Młodziez się krzywi, ale nie
      płacze- przynosi mu to ulgę. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka