16.08.05, 10:27
mam pytanko, czy któraś z mam używa tego płynu codziennie do kąpieli? Czy
wogóle można go codziennie stosowac? I czy po kąpieli nalezy jeszcze wcierać
w skórkę maluszka jakiś kremik albo olwikę czy już nie? A i jaka cena u Was
jest? Dziękuję za odpwoeidzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czerska Re: Oilatum 16.08.05, 10:32

używałam oliatum do kapieli codziennie, do 5-6 m-ca życia. Potem (mała nie
      miała problemów ze skóra) przeszliśmy na inne płynny (tańsze...)
      Zdarzało mi się kremować po kąpieli w Oilatum malutką, ale tylko wtedy kiedy
      skóra była przesuszona (generalnie to było w zimie i powietrze było bardzo
      suche)
      jak chcesz zrobic "przerwe " w stosowaniu oilatum - chociaz nie ma
      przeciwskazań do codziennego uzywania - polecam lekki krochmal - rewelacja no i
      nie bije po kieszeni
      Pozdrawiam
      Karolina mama Igusi
    • patkazet Re: Oilatum 16.08.05, 10:35
      nasz synek ma bardzo wrazliwa skore (lekko atopowa)uzywamy oilatum codziennie -
      do kazdej kapieli wlewamy 2 zakretki plynu - nie uzywamy mydla, a po kapieli
      natluszczamy skore Ryska specjalna cholesterolowa mascia - jesli sa miejsca
      przesuszone, a jesli nie to np. Alantanem (ale troszke, cieniutko). oliwki nie
      stosuj - odwiedzilismy wielu dermatologow i wszyscy zgodnie twierdza, ze oliwki
      to syf (mozesz nia ew. smarowac sama glowke, jesli luszczy sie skorka - latwiej
      wyczesywac). oilatum to genialna sprawa - znakomicie natluszcza. uzywamy tez
      szamponu oilatum. polecam rowniez.
      • jagoda051 Re: Oilatum 16.08.05, 10:42
        a jest to do kupienia tylko w aptece czy też w hipermarkecie?
        • pysienka Re: Oilatum 16.08.05, 11:16
          ponoć tylko w aptece , ja za buteleczkę 150 ml zapłaciłam 23 zł.
    • martas14 Re: Oilatum 16.08.05, 10:49
      słowa naszego pediatry i mojego dermatologa :oliatum świetnie natłuszcza skórę
      zamiast oliwki ale tak naprawdę przynosi efekty dopiero po 15-20 minutach
      kąpieli a nikt nie kąpie maleństwa tak długo
      • agula82 Re: Oilatum 16.08.05, 10:58
        wiktor ma 4m i od poczatku jest na oilatum(tylko w aptece),dodatkowo ma robiona
        masc w aptece(euceryna i wazelina),nie jest to masc lecznicza tylko
        pielegnacyjna,na cale cialo,na pupe,po zmianie pieluszki i po kapieli.Ja sama
        czasem jej stosuje na sucha skore,np.na wargi=super efekt.Dla zaintresowanych
        wysle sklad dokladny masci./pozdrawiam/aga
        • pysienka Główkę też można w tym myc??? 16.08.05, 11:15
          • agula82 Re: Główkę też można w tym myc??? 16.08.05, 11:33
            jak najbardziej/aga
    • ikaes Re: Oilatum 16.08.05, 11:20
      ja używałam oilatum c odrugi dzień - tak kazała p. alergolog. Ale myślę, że
      lepsze jest siemię lniane - też co drugi dzień i nie jest potrzebna żadna
      oliwka ani krem - skóra jest gładziutka. Trzeba gotować siemię ok. 5 minut, a
      potem ten wywar wlać do wanienki (przez sito - i jeszcze trochę przetrzeć, żeby
      jak najwięcej kleju się dostało do wody) - i od razu dzieciątko wytrzeć - nie
      płukać !!!!
    • izia30 Re: Oilatum 16.08.05, 13:38
      od kiedy u malej wylazlo uczulenie, czyli od 8 tyg zycia kapiemy ja codziennie w
      oilatum emulsji. teraz ma 2 latka 2 mce i 2 tyg. nie uzywamy juz nic myjacego
      ani potem natluszczacza. tylko w aptece, butelka duza wychodzi taniej.
    • monika2928 Re: Oilatum 16.08.05, 14:02
      My też kąpiemy synka w Oilatum od urodzenia czyli od 13 dni. Jak na razie
      skórka jest piękna i mamy nadzieję, że taka zostanie! Pozdrawiam.
    • monika2928 Re: Oilatum 16.08.05, 14:04
      Dodam jeszcze, że pediatra w szpitalu przy wypisie maluszka polecił do kąpieli
      BALNEUM. Podobno też preparat bez zarzutu.
    • lunetka2 Re: Oilatum 16.08.05, 16:18
      Moją 9 tyg Zosię kąpię w Oilatum co 2 dzień,na przemian z kąpielą z normalnym
      mydełkiem Nivea baby, z tą różnicą, że po kąpieli z mydłem smaruję skórę kremem
      Nivea baby natomiast po kąpieli w Oilatum nie smaruję skóry niczym. Zosia ma
      piękną zdrową, różowiutką skórę bez żadnych uczuleń, krostek itp.
      Anetka
      • z_perspektywy do pysienki 16.08.05, 23:30
        Witaj, mam pytanie dot. wozka voyager005. Nie ma juz mojego watku na tym forum,
        a ja jestem bardzo ciekawa, jak radzisz sobie z zatrzaskami sluzacymi do
        przypinania pokrowca. Moj Maly rozbil sobie kilka razy glowe. Do tego raczka
        przy sterowaniu sie nam lamie, kolka skrzypia, ze o wypinaniu raczki nie
        wspomne. Katastrofa ten wozek...
        a co do oilatum stosowalismy go do ok. 5 mies i przerzucilismy sie na plyn z
        oliwka nivea baby. Oilatum stosowalismy bez mydla, bez oliwek po kapieli. Wlosz
        mylam szamponem oilatum, poniewaz po tym zwyklym sklejaly sie wlosy.
        Pozdrawiam serdecznie
        Asia
        • pysienka Re: do pysienki 18.08.05, 10:49
          cześć. Z tym pokrowcem to nie mam żadnych problemów. Jedynie ta rączka co nam
          się wypieła, a tak wszytsko w pozrądu. A owszem kółka zaczeły skrzyopieć na
          pierwszym spacerze ale mąż naoliwił i jest ok. Troszkę nam wózek zjeżdza na
          lewą stronę, ale obiecali że to poprawią - zobaczymy jak dotrzymają słowa. Na
          razie ciągle czekamy na telefon. Mam nadzieję że zadzwonię szybko bo jak nie to
          zrobimy awanturę.
    • malaga_1 Oilatum - jaki płyn?? 19.08.05, 16:10
      Jaki dokładnie płyn stosujecie do kapieli przed 6 miesiacem dziecka??
      Ja w kilku miejscach chciałam kupic Oilatum płyn do kapieli - i było napisane
      aby nie stosowac u dzieci do 6 miesiaca zycia - Wiec zgłupiałam i nie wiem co
      kupic i gdzie ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka