Dodaj do ulubionych

Od kiedy soczki ??

29.08.05, 15:19
Witam.Mam pytanie.Moja córeczka 02.09.kończy 3 miesiące.Od kiedy mogę podawać
jej soczki i jakie??Jabłkowy?Czy mam sam robic czy można kupić gotowy dla
takiego maluszka?Od kiedy soczek z marchewki?Podaje sie chyba od 1 łyżeczki.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemusmile)Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • madzialena121 Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 15:21
      mój synus ma 3 i pół miesiaca i pije soczek z jabłka,marchewki(robię je sama)
      oraz wcina marchewke ,ziemniaczka,kalafiorka,jabłuszko i banana
      • wiki244 Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 15:26
        Dzięki za odpowiedź.Fajny Twój synuś.smile)Urodził się tego samego dnia co jasmile)
        Pozdrawiam go serdeczniesmile
      • mwk2 Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 15:42
        Mam pytanie do madzielena? MA 3,5 miesiaca i je juz lyzeczka? Czy jest na cycu
        czy na butelce?
    • kasiek_km Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 15:23
      Ja podaję Matueszkowi łyżeczkę soczku marchewkowego od kiedy skończył 2
      miesiące. Przesieram marchewkę na tarce a później wyciskam przez siteczko na
      łyżeczkę. Wyczytałam że sok z marchwi jest bardzo dobry na trawienie i można
      podawać go od 1 miesiąca życia.
    • renata28 Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 15:26
      Moja mała zaczęła pić soczki kiedy skończyła 4 miesiące. Okazało się, że ich
      nie lubi i poza tym nie mają jakichś szczególnych wartości odżywczych więc bez
      żalu pije wodę.
      Wtedy też zaczęła dostawać pierwsze inne smaki - na początek jabłuszko, potem
      marchewka i inne pojedyncze warzywa. Kalafiora, banana dostała 1-2 mies.
      później.
      Nie przestrzegałam natomiast zasady kilku łyżeczek na początek. U nas było po
      pół słoiczka, ale nasza mała nie jest alergiczką, więc ryzyko było niewielkie.
      • kasiek_km Re: do renata28 29.08.05, 16:00
        Czy podajesz swojemu maleństwu te owoce i warzuwa w postaci papki? Jesli tak to
        zastanawiam się czy ja też moge już podać marchewkę i jabłko w postaci papki???
        Mateusz skończył już 3 miesiące.
        • renata28 Re: do renata28 29.08.05, 19:01
          Naprawdę nie wiem, czy możesz już podać. Przeważnie są to rzeczy po skończeniu
          4 miesiąca. Czasami lekarz każe podać wcześniej. Ja z moją małą nie próbowałam,
          bo bałam się jakichś sensacji z brzuszkiem.
          Od początku dawałam ze słoiczków (gerbera), bez żadnych dodatków, i łyżeczką.
          Na początku nie było łatwo, ale po dosłownie kilku dniach mała nauczyła się
          jeść łyżeczką.
          Przypomniałam sobie jeszcze o brokułach ze słoiczka - są też po 4 mies., a moja
          mała je uwielbiała.
          Powodzenia
    • zapomnialamnicka Re: Od kiedy soczki ?? 29.08.05, 19:16
      soczki najlepiej podawac w szostym miesiacu najwczesniej
    • j04nn4 Re: Od kiedy soczki ?? 01.09.05, 10:39
      moja Maja 8 wrzesnia skończy 2 miesiące od jakiś 2 tygodni daje jej sok
      malinowy własnej roboty tzn kupiłam maliny zagotowałam je z około poł szklanki
      cukru zamroziłam sok i codziennie wydłubuje z pojemnika łyżeczke soku i 60
      wody mała zapija sie od wczoraj zaczełam jej podawac pare kropli soku ze
      startej marchwi i jabłka dosłownie 3 krople troche sie krzywiła i Maja pije
      herbatki z kopru pozdrawiam Asia i Maja
    • pampeliszka Re: Od kiedy soczki ?? 01.09.05, 10:46
      Wszystko zalezy od tego, czy karmisz piersia czy sztucznym.Nasza lekarka
      twierdzi, ze na samej piersi dziecko moze byc az do skonczenia 6 miesiaca.Mnie
      sie wydaje, ze to troche za dlugo.Gotowe sloiczki np z Hippa sa dla dzieci,
      ktore skonczyly 4 m-ce. Ja zaczelam dawac mojej corci marchewke, jabluszko i
      nowe smaki w polowie piatego, bo patrzyla jak sroka w kosc, kiedy cos jadlam.
      Jest zachwycona nawet czyms tak okropnym jak dynia z ziemniakami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka