mamapauli1 09.10.05, 20:01 Kiedy Wasze maluchy zaczęły raczkować? Moja mała ma 5 m-cy i zaczyna podnosic dosyć wysoko dupkę do raczkowania, ale niestety rączki jeszcze ma za słabe. Czy to już blisko raczkowania?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaladypank Re: Raczkowanie 11.10.05, 18:21 Amelka zaczela raczkowac jak miala 7 miesiecy,ale wlasnie tak z tydzien wczesniej podnosila pupe i sie bujala w miejscu na raczkach i nozkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: Raczkowanie 11.10.05, 19:24 Mój synek tak robi od czwartego miesiąca podniesiony cały na kolanach i łokciach i buja się a potem skacze tak do przodu. Nie ma jednak powodu do dumy bo jego kręgosłupowi to bardzo nie słuzyło, teraz ma 7 miesięcy i robi to samo tylko ma wyprostowane łokcie i sprawniej przesuwa się do przodu. On w ogóle nie pełzał tylko właśnie od razu zabrał się do raczkowania p. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1976 Re: Raczkowanie 02.11.05, 21:47 4 miesiace to faktycznie dosc szybko. U nas raczkowanie do tylu na raka : od jakis dwoch tygodni czyli od 7 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: Raczkowanie 15.03.06, 19:56 A moja nie raczkowała, zaczęła wstawać, siadać wszystko naraz, a raczkowac jak skończyła 1 rik, dokładnie w urodzinki, tylko, że ona nienawidziła leżeć na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś