rumianek75 24.10.05, 14:29 Mam pytanko o odglosy jakie moj 5-tygodniowy maluch wydaje w nocy. otoz sapie, wzdycha, chrzaka i jeczy. Czy to normalne. W dzien spi bez tych odglosow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kayah73 Re: Nocne odglosy 24.10.05, 14:31 Moja corka tez tak spala, przeszlo jej troche ok 2 mies. Zauwazylam ze dzieje sie tak kiedy spi tak "pol na pol" - ani nie spi mocnym snem, ani nie jest obudzona. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: Nocne odglosy 24.10.05, 16:26 U mnie było tak samo, teraz też czasmi jej się zdaży, ale raczej rzadko i pod koniec spania. Pozdrawiamy (mamy 2 miesiące) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesza Re: Nocne odglosy 24.10.05, 18:51 To o czym piszesz to faza snu lekkiego, w ktorej dziecko wykonuje ruchy mimowolne (kreci sie, wierci) i rozne odglosy. Wszystko w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: Nocne odglosy 24.10.05, 21:32 Oj, te odglosy sa rzeczywiscie niesamowite! My co chwile stalismy na bacznosc nad Misia sprawdzajac czy aby na pewno wszystko z nia OK Oczywiscie wszystko bylo w porzadku - te odglosy to wynik dojrzewania krtani. Gdy sie o tym dowiedzielismy, spalismy juz spokojnie, a Misia sobie chrzakala, piszczala, trabila itp - po prostu cwiczyla "gadaczke". Odglosy ucichly, gdy Misia zaczela gaworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Nocne odglosy 24.10.05, 22:00 My tez mamy identiko ze swoim synkiem. Z tym, że polecali nam zakąłdanei mu rurki do krtani, zeby ulatwic mu zycie. Mam nadzieje, że to szyko się skonczy, bo ponoc takie charkanie moze trwac i do roku (wypowiedz laryngologa). Odpowiedz Link Zgłoś
luboanna Re: Nocne odglosy 24.10.05, 22:24 u nas było to samo, czasami to nas rozbawiało, ale i martwiło nie raz! przechodzi samo, teraz mały ma 3,5 m-ca i już od dobrych kilki tygodni tak się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś