Dodaj do ulubionych

Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi?

06.07.06, 23:34
Chodzi mi o to,zeby zacząc podawac mojej 5-cio miesięcznej Wiki mleko raz
dziennie w butelce z dodatkiem kaszki(przed snem)zeby lepiej spała. Na razie
karmię tylko pirsią.
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:36
      oczywiscie, ze mozna.
      • mamamai1972 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:38
        Ja wieczorem dodaję sinlak z firmy nestle.
    • pestka14 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:39
      no pewnie! robię tak od dawna (Maryś ma już prawie 7 m-cy) ale niestety u nas
      nie wpłynęło to na dłuższy sen - budzi się jak w zegarku co 3 godz!
      Ale podobno na niektóre dzieci to działa - oby Ci się udało
      Aha! mojej córeczce najbardziej smakuje kaszka ryżowa z bananami Bobovity smile-
      tylko nie pamiętam , od którego m-ca można ją podawać
    • alicyjka11 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:48
      O! to super a co to ten sinlak z firmy nestle?

• aga55jaga Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 07.07.06, 00:01
        tylko nie zdziw się że kaszka nie zgęstnieje - albo zgęstnieje na krótką chwilę
        a potem nie będzie po niej w mleku najmniejszego śladu big_grin
      • mamamai1972 Sinlak 07.07.06, 00:02
        Jest to kaszka kukurydziana którą można podawać nawet zamiast mleczka. Ja
        miałam problemy z laktacją - na szczęście chwilowe - i tą kaszke poleciła mi
        pediatra. Podaję dwie łyżeczki do odciągniętego mleka na noc. Plusem tej kaszki
        jest to, że na moim mleku się nie rozrzedza, co niestety działo się z kaszką
        ryżową. proponuję dowiedzieć sie w sklepie z produktami spożywczymi dla dzieci,
        albo wejść na stronę nestle.
        • pestka14 Re: Sinlak 07.07.06, 00:09
          ja też podaję czasem sinlac, można go kupić np w Geant albo w Almie (dawnej
          Krakchemii) - to w Krakowie, gdzie indziej nie wiem, ale w supermarketach
          powinien być...
          napisane jest na nim, że zawiera ryż i mąkę chleba świętojańskiego (cokolwiek
          to jest wink
          • mamamai1972 Re: Sinlak 07.07.06, 00:21
            Bardzo przepraszam smile nie wiem czemu wpadło mi do głowy,że sinlak jest z kaszki
            kukurydzianej- pewnie przez ten żółty kolor. Oczywiście Nestlé Sinlac to
            specjalny pelnowartościowy posilek zbozowy oparty o naturalne skladniki: ryz i
            mączke chleba świetojanskiego. Nie zawiera bialka mleka krowiego, glutenu i
            bialka sojowego.
            Oj głupia ze mnie kobitka....
    • eska19 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 07.07.06, 07:56
      Ja nie kombinuje moje mleko plus kaszka, jesli dziecie jest karmione piersia to
      proponuje moj patent: przed kapiela mamy kolacje czyli kaszke (jakakolwiek - ja
      robie ryzowo-kukurydziane) na wodzie na gesto i podeje lyzeczka, a po kapieli
      przes spankiem cycus. Czyli dziecko dostaje i kaszke i mleczko. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka