alicyjka11 06.07.06, 23:34 Chodzi mi o to,zeby zacząc podawac mojej 5-cio miesięcznej Wiki mleko raz dziennie w butelce z dodatkiem kaszki(przed snem)zeby lepiej spała. Na razie karmię tylko pirsią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:36 oczywiscie, ze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamai1972 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:38 Ja wieczorem dodaję sinlak z firmy nestle. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka14 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:39 no pewnie! robię tak od dawna (Maryś ma już prawie 7 m-cy) ale niestety u nas nie wpłynęło to na dłuższy sen - budzi się jak w zegarku co 3 godz! Ale podobno na niektóre dzieci to działa - oby Ci się udało Aha! mojej córeczce najbardziej smakuje kaszka ryżowa z bananami Bobovity - tylko nie pamiętam , od którego m-ca można ją podawać Odpowiedz Link Zgłoś
alicyjka11 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 06.07.06, 23:48 O! to super a co to ten sinlak z firmy nestle? Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 07.07.06, 00:01 tylko nie zdziw się że kaszka nie zgęstnieje - albo zgęstnieje na krótką chwilę a potem nie będzie po niej w mleku najmniejszego śladu Odpowiedz Link Zgłoś
mamamai1972 Sinlak 07.07.06, 00:02 Jest to kaszka kukurydziana którą można podawać nawet zamiast mleczka. Ja miałam problemy z laktacją - na szczęście chwilowe - i tą kaszke poleciła mi pediatra. Podaję dwie łyżeczki do odciągniętego mleka na noc. Plusem tej kaszki jest to, że na moim mleku się nie rozrzedza, co niestety działo się z kaszką ryżową. proponuję dowiedzieć sie w sklepie z produktami spożywczymi dla dzieci, albo wejść na stronę nestle. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka14 Re: Sinlak 07.07.06, 00:09 ja też podaję czasem sinlac, można go kupić np w Geant albo w Almie (dawnej Krakchemii) - to w Krakowie, gdzie indziej nie wiem, ale w supermarketach powinien być... napisane jest na nim, że zawiera ryż i mąkę chleba świętojańskiego (cokolwiek to jest Odpowiedz Link Zgłoś
mamamai1972 Re: Sinlak 07.07.06, 00:21 Bardzo przepraszam nie wiem czemu wpadło mi do głowy,że sinlak jest z kaszki kukurydzianej- pewnie przez ten żółty kolor. Oczywiście Nestlé Sinlac to specjalny pelnowartościowy posilek zbozowy oparty o naturalne skladniki: ryz i mączke chleba świetojanskiego. Nie zawiera bialka mleka krowiego, glutenu i bialka sojowego. Oj głupia ze mnie kobitka.... Odpowiedz Link Zgłoś
eska19 Re: Czy można dodawa kaszki do mleka z piersi? 07.07.06, 07:56 Ja nie kombinuje moje mleko plus kaszka, jesli dziecie jest karmione piersia to proponuje moj patent: przed kapiela mamy kolacje czyli kaszke (jakakolwiek - ja robie ryzowo-kukurydziane) na wodzie na gesto i podeje lyzeczka, a po kapieli przes spankiem cycus. Czyli dziecko dostaje i kaszke i mleczko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś