Dodaj do ulubionych

4 miesieczne-jakie soczki

08.07.06, 22:18
witam,moj synek skonczy za tydzien 4 miesiace,jest na piersi,bardzo dobrze
przybiera ,jedynie w te ostatnie upały dawałam mu herbatke ziołowa z Bobo
Vity,ale chciałam mu wprowadzic jakies soczki juz,tylko niewiem za bardzo w
jakich ilosciach moge mu dac na poczatek no i jakie najlepiej soczki
dawac,moze ktoras z mam mi doradzi troszke,dziekuje
Obserwuj wątek
    • 111a4 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 08.07.06, 22:26
      my zaczynałysmy od jabłkowego,który rozcienczałam poł na poł z woda.pozniej
      próbowałysmy pozastałych oznakowanych"powyzej 4 miesiaca".
    • maja209 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 08.07.06, 22:44
      moja coreczka tez za tydzien konczy 4 m-ce wink i w zwiazku z tym juz dzis
      kupilismy soczek jablkowy z dodatkiem marchwi - bobofrut i starta marcheweczke
      gerbera ... Nie wiem jeszcze jak to bedzie Planowalam ze bede sama
      przygotowywala takie soczki i deserki ale nie mam znajomego rolnika a na razie
      w warzywniakach sama chemia wiec musimy poczekac Pozdrawiam
    • kitka20061 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 08.07.06, 22:57
      Skoro dziecko na piersi, to po co dawac mu soczki w tym wieku? Jeśli chcesz
      dopajać, to najlepsza przegotowana woda. Moja mała ma 8 miesięcy i żadnych
      soczków jej nie daję.
      • anulaaa Re: 4 miesieczne-jakie soczki 08.07.06, 23:14
        karmię piersią-picie dostawała mala od urodzenia ale do 5mca dawałam tylko wodę
        lub herbatkę ziołowąsmile
        potem zaczęłam dawać soki jabłkowe(czyste i z dodatkami)
        teraz staram się podawać małej soki głównie na jabłku-zawsze półna pół z wodą bo
        nie chcę żeby się przyzwyczajała do(mimo wszystko) słodkich sokówsmile
        butlę podaję małej zawsze pomiędzy posiłkami-ilość zależy od pogody-w upały
        wypija nawet do 3butli(120i240ml) dziennie-nie ma to żadnego wpływu na karmienie
        no i ja się tak nie umęczę-bo przy ponad 30stopniach mała wisząca na cycku cały
        dzień...nie wyobrażam sobiewink
      • zolza78 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 18:45
        oj, to nie masz się za bardzo czym chwalić...
        dziecko 8 miesięxczne potrzebuje już zdecydowanie więcej, niż tylko piersi
        • kitka20061 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 22:13
          Jeśli to było do mnie, to nie powiedziałam że mała jest TYLKO na piersi, lecz
          że nie pije soczków, gdyz uważam że woda jest zdrowsza.
      • elad6 Re:do Kitki 20061 09.07.06, 23:12
        no własnie po co?? dobre pytanie ,ale to nasza lekarka juz miesiac temu kazała
        mu właczyc soczki bo on duzy i takie tam,fakt ze sie duzy urodził bo miał 4300
        i 59 cm ,ale na samej piersi super przybiera ,wiec mu wtedy tych sokow nie
        dałam a teraz minał 4 miesiac to mu chciałam właczyc
        • kitka20061 Re:do Kitki 20061 10.07.06, 22:23
          Elad6, zrobisz jak uważasz za stosowne, w końcu to Ty jesteś mamą. A co do
          lekarzy, to nie do końca wierze w to co mówią, bo ilu lekarzy tyle teorii. Mi w
          szkole rodzenia mówili że do końca 6-go miesiąca dopajac tylko wodą,
          ewentualnie od końca piatego m-ca soczkami ale niesłodzonymi. Z tym że w takie
          upały jedynie woda gasi pragnienie. Czytałam też że soczki powodują że dziecko
          czuje się syte i nie je tyle ile powinno. Ja się tego trzymam, poję wodą. A czy
          robię dobrze czy nie ...któż to wie smile
          • moreno500 Re:do Kitki 20061 10.07.06, 22:38
            e tam, pierś gasi pragnienie, szczególnie na początku, kiedy mleko jest nie
            takie tłuste. moja mała na wodę i herbatki mówi nie. a podawałam tylko z
            lenistwa, żeby nie musiała tak ciągle ssać. trzeba tylko obserwować dziecko -
            jeśli ma wysuszone usta, robi za mało siusiu i siusiu jest żółte i ma
            intensywny zapach - wtedy należy dopajać
    • beata761 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 00:16
      My mamy juz 4 miesiące i tydzień smile Wczoraj byliśmy na szczepieniu i lekarka
      kazała wprowadzić sok jabłkowy i marchwiowy( karmie sztucznie). Mówiła aby
      zacząć od łyżeczki dziennie i dojśc do 50 ml. Dzisiaj mała piła soczek
      jabłkowy, krzywiła się i dziwiła niesłychanie smile
    • alicez Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 11:29
      Najlepiej woda. Jeśli sok to bardzo rozcieńczony. Mój synek, który w zasadzie
      nie jest alergikiem dostał uczulenia na sok marchwiowy. Nie ma na to reguły.
    • agawi26 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 16:33
      Na ostatniej wizycie pediatra powiedziała, że po 20 lipca mam do diety Małego
      wprowadzić soki i jakieś przecierki. Mały jest tylko na piersi, 20 lipca
      skończy 4 miesiące. Gdy zaoponowałam i stwierdziłam, że chciałabym, aby Mały
      był tylko na piersi do 6-ciu miesięcy, oburzyła się i stwierdziła, że owoce i
      warzywka trzeba zacząć wprowadzać, żeby dostarczać organizmowi żelaza... Wiem,
      ze co lekarz, to inna opinia. Myślę, że jak zacznę wprowadzać cokolwiek, to
      będą to produkty przeznaczone dla wieku Małego, poza tym zaczną od baaardzo
      niewielkich dawek jednej nowości, żeby sprawdzić reakcjęsmile Pozdrawiamsmile
      • katep_1 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 18:25
        moja ma 3,5 misiąca a soczek jabłkowy pije już ponad miesiąc - jest na
        modyfikowanym. A dlaczego tak wcześnie? Bo miała kłopoty z kupką. Poi soczku
        jej przechodzi. Niedługo beda moje jabluszka i bede sama soczek robila
        • elad6 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 09.07.06, 23:16
          serdeczne dzieki za porady, ja własnie dzis dałam synkowi z Bobo Vity soczek
          ziołowy z mietą i nawet bym nie przypyszczała ze tak mu zasmakuje ,wypił z
          połowe buteleczki ,a tu pisza mamy ze zaczynac od łyzeczki lub dwoch ,oj mam
          nadzieje ze mu ta dawka nie zaszkodzi? pozdrawiam
    • happiest1 Re: 4 miesieczne-jakie soczki 10.07.06, 00:07
      Ja tez uwazam ze im pozniej tym lepiej. Do 6 miesiaca dziecko nie potrzebuje
      niczego oprocz mleka matki. A i potem nie ma sie co spieszyc. Teraz wlasnie
      lekarze sami mowia ze im pozniej tym lepiej. U dzieci karmionych sztucznie jest
      inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka