Dodaj do ulubionych

ciemieniucha

10.07.06, 18:17
proszę o porade czym najlepiej zwalczyć ciemieniuchę, którą ma na główce moja
mała córeczka, jakich sposobów używaliście na zwalczenie tego problemu.
Obserwuj wątek
    • agatkaw Re: ciemieniucha 10.07.06, 21:32
      witaj, na główkę ciemieniuszkową mojej córeczki najlepiej podziałał xerial
      capilliare. nie jest tani ale bardzo skuteczny. wszystkie oliwki działały na
      moją Niunię na chwilę.
    • kika1231 Re: ciemieniucha 10.07.06, 22:07
      Z ciemieniuchą Kuby wojowaliśmy prawie 2 miesiące. Stosowaliśmy Olejuszkę
      (Skarb Matki) na zmianę z Linomagiem zielonym. Dziś nie ma nawet wspomnienia.
      Życzę wytrwałości
    • magdas40 Re: ciemieniucha 11.07.06, 00:09
      a ja stosowałam zwykłą oliwkę bambino,która nota bene jest wg mnie najlepszym
      kosmetykiem dla niemowlaczkówsmilena noc smarowałam główkę(obficie),zakładałam
      lekką bawełanianą czapeczkę i rano wyczesywałam chorą skórkę i myłam główkę
      szamponem,jeśli trzeba było - powtarzałam wieczorem okład z oliwki i rano tak
      samo,efekt gwarantowanysmile
    • patrycja_a Re: ciemieniucha 11.07.06, 00:27
      Witam. gdy smarowałam Malutkiej głowke oliwką (różnego rodzaju) miałam
      wrażenie, że ciemieniucha była coraz większa i że na głowce jest jeden wielki
      bród. My po prostu przy kapieli myliśmy głowkę szamponem nie rękami a
      szczoteczką do włosków. Może nasza mała nie przyswajała różnego typu oliwek,
      ale po tym można również spróbowac nawilżyc skórę głowy jakims balsamem czy
      kreme, czy nawet oliwką. pozdrawiam.
      • madzia19801 Re: ciemieniucha 11.07.06, 14:18
        Z moim synkiem miałam ten sam problem - ciągle nawracająca ciemieniucha od 2 m-
        ca zycia. Nie pomagały żadne oliwki, specjalistyczne kremy ani wyczesywanie. Aż
        któregoś dnia moja mama kupiła mi szczotkę nie taką miękką jak dla noworodka
        ale z twardszym włosiem (Canpola - szczoteczka ze średnio - twardym włosiem ).
        Przed każdą kąpielą smarowałam synkowi główkę zwykłą oliwką, potem go kąpałam a
        po kąpieli wyczesywałam ciemieniuchę. Po kilku takich zabiegach ciemieniucha
        znikła bez śladu a główkę synka nadal czeszę tą szczoteczką.
        Pozdrawiam
        • kate9910 Re: ciemieniucha 11.07.06, 21:53
          dziękuję bardzo z porady będę próbowała wszystkiego po kolei.
    • olimpia.szuwar Re: ciemieniucha 11.07.06, 14:28
      Ja używałam maści nagietkowej (posmarować główkę, po jakimś czasie wykąpać, a
      na koniec wyczesać grzebyczkiem). Ciemieniucha zniknęła po pierwszym czy
      drugim "zabiegu" i już nigdy nie wróciła.
      • agulkins Re: ciemieniucha 12.07.06, 00:02
        nam pomogło oilatum w którym kapiemy małego, główkę też codziennie myliśmy
        oilatum i pomogło bez wyczesywania smile)
    • mynia0 Re: ciemieniucha 12.07.06, 01:35
      a nam pomógł bephanten - stosowany tak, jak oliwka - czyli tak, jak dziewczyny
      pisza wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka