aleksa51 20.08.06, 16:54 Moja córeczka lubi kiedy ją podtrzymywać w pozycji siedzącej. Trzyma się dosyć sztywno. ale czy w tym wieku wolno? Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justi_x Re: 4m-ce i chce siadać 20.08.06, 17:03 Mój też chce i jak mo podam ręce to aż się cały unosi. Jednak na ostatniej wizycie kontrolnej u ortopedy, dowiedziałam się, żeby nie sadzać dziecka, które się po posadzeniu samo nie utrzymuje w pionie, bo to ponoć niszczy kręgosłup. Niestety mój syn ma na ten temat inne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: 4m-ce i chce siadać 20.08.06, 17:06 dzięki, teraz wiem na czym stoję. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: 4m-ce i chce siadać 20.08.06, 19:10 Tez mi pediatra mowila zeby nie sadzac, ale moj synek sam siada.Podnosi glowke i sztywno trzyma.W tej chwili ma 4,5 miesiaca a dzieje sie tak od dobrych 3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
patylda Re: 4m-ce i chce siadać 20.08.06, 23:17 Dzieci wiedzą co jest dla nich dobre - moja Misia też już sobie siada. Trzeba tylko pilnować, żeby dzidzia miała o co oprzeć główkę jeśli tego zapragnie - więc np. trzymam ją sobie na kolanach. Uwielbia tak siedzieć w parku )) Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: 4m-ce i chce siadać 20.08.06, 23:23 no moja córa od 3-go m-ca sie podnosi,i miałam wątpliwosci czy powinnam jej na to pozwolić,ale jak nie pozwalałam to ryyyyyyyk...staram sie tego czesto nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś