Dodaj do ulubionych

zarośnięte ciemiączko

IP: *.* 13.09.01, 09:24
Pediatra badając mojego synka w 9 tygodniu życia stwierdził, że ciemiączka praktycznie już nie ma, czyli jest całkowicie zarośnięte. Zalecił jedynie odstawienie witaminy d3. Proszę o radę w tej sytuacji, gdyż spotkałem się z opinią, że zarośnięte ciemię w tym wieku może powodować w późniejszym wieku m.in. upośledzenie umysłowe dziecka.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zarośnięte ciemiączko IP: *.* 13.09.01, 13:14
      Dobrze słyszłeś. Radzę się zwrócić do innego lekarza, bo faktycznie może to być groźne. Mogą być problemy ze wzrostem mózgu. Niewiele więcej wiem, radzę poszukać fachowej konsultacji.
    • Gość: guest Re: zarośnięte ciemiączko IP: *.* 13.09.01, 15:55
      Witam...Moja obecnie trzymiesieczna coreczka, ktora ma bardzo male ciemiaczko przednie. Pediatra kazala taz odstawic witamine D3 i dala skierowanie do Poradni Zaburzen Wapniowo - Fosforanowch w Centrum Zdrowia Diecka. Niestety tam juz nie ma miejsc do konca roku.Podaje numer telefonu 22 - 815 71 25, prosze zadzwonic, moze uda sie umowic na wizyte.PozdrawiamDorsi,mama Bianki
    • Gość: guest Re: zarośnięte ciemiączko IP: *.* 13.09.01, 18:49
      Radze skontakotowac sie z odpowiednim lekarzem, ale bardzo nie panikujcie. Moj malzonek urodzil sie z zarosnietym ciemiaczkiem i jest zdrowy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka