Dodaj do ulubionych

zsinienie wokół ust

IP: *.* 04.08.02, 16:45
Hejmam pytanie: czy sptkałyście się z takim zjawiskiem jak taka siność wokół ust dziecka? jakis pediatra zwrocil na to nam uwage pytajac " czy bylo tak od poczatku" ale nam sie t jakos nie rzucilo w oczy. JEdnak wczoraj zauwazylam to jakos wyraziej i zaczelam sie zastanawiac... Moze to od wysilku przy ssaniu??cleo
Obserwuj wątek
    • Gość: ljoanna Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 04.08.02, 18:24
      Ja bym na Twoim miejscu zrobiła dziecku badania serduszka. Jotl
    • Gość: MartaB Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 04.08.02, 21:55
      Witaj :hello:Nie żebym miała zamiar Cię straszyć bo sądzę że powodów takiego sinienia może być kilka, choćby taki jaki podajesz, ale niestety sinienie wokół ust może (piszę może nie musi :) ) być objawem jakiejś niewydolności/wady serca.Dlatego też ja na Twoim miejcu pobiegłabym zaraz z dzidziusiem do dobrego lekarza, choćby tylko dla uspokojenia samej siebie :lol: Mam nadzieję jednak że wszystko jest OK i trzymam za Was kciuki :)Pozdrawiam,MB, mama Stacha :hot:
    • Gość: 21081970 Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 04.08.02, 22:19
      Zgadzam się, że może chodzić o serduszko, chociaż Marianna bardzo długo miała siną "mordkę" wokół ust a nic jej nie było. Taka już była jej uroda. Majeczka za to ma sine obwódki dookoła oczu i właśnie w pt. byłyśmy pół dnia w szpitalu, żeby sprawdzić czy z serduszkiem jest wszystko o.k. i czy nie ma niedokrwistości. Zgadzam się z dziewczynami, że powinnaś pokazać dziecko dobremu lekarzowi, który będzie ci umiał wytłumaczyć jak to jest z tym zasinieniem, skieruje na odpowiednie badania.Swoją drogą zastanawiam się czy lekarze nie zdają sobie sprawy z tego w jakie nerwy są w stanie wpędzić swoich pacjentów takimi uwagami i niedopowiedzeniami. Moja pani doktor też jest w tej dziedzinie mistrzem świata ale ponieważ jest świetnym lekarzem to jej nie zmienię.Gośka
    • Gość: Kleo Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 05.08.02, 08:38
      o matko jak mnie wystraszylysie tym sercem!!! ale moze sa jakies dodatkowe objawy? bo tak to michasia jest bardzo zywotna, silna -np. trzyma od dawna sama glowke, drze sie glosno, bawi sie itd... czy mam isc do pediatry czy do kardiologa? :(cleo
      • Gość: ez Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 05.08.02, 08:40
        Moja droga jest to też często objaw ...zapalenia ucha środkowego, częstej przypadłości u dzieci. Polecam wizytę u lekarza, który umie zbadać uszki.
      • Gość: Aluc Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 05.08.02, 08:49
        Kleo - na początek do pediatry. Wadą serca też się nie przestraszaj :D na zapas - są różne wady, cała masa nie wymaga żadnego leczenia i po prostu cofa się z wiekiem (wiem, sama taką miałam)
    • Gość: Teresa Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 05.08.02, 19:48
      Mój synek tez ma sina obwódkę wokół ust , pierwszy lekarz który to zauważył stwierdził ,że to sinica z odwodnienia (mały miał wtedy biegunkę ), drugi lekarz który to zauważył powiedział,że może to coś znaczyć ale nie koniecznie ,. Moja pani doktor rodzinna stwierdziła że dziecko jest zdrowe a sina obwódka wokół ust jest często spotykana u niemowląt nie musi oznaczać wady serca. Ja oczywiście przeżywałam też rozterki z tego powodu. Najlepiej idź do lekarza i zapytaj . Pozdrawiam
    • Gość: Patik Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 06.08.02, 15:58
      Mi powiedzieli, ze to anemia - mial jeden z blizniakow - po badaniu krwi okazalo sie za akurat on anemi nie ma - za to ma brat ktory takiego zsinienia nie ma!
      • Gość: gosiar Re: zsinienie wokół ust IP: *.* 06.08.02, 20:43
        Moja kicia też miała siną obwódkę wokół usteczek ale jej przeszło.Poobserwuj dziecko kilka dni,skoro jest silne i żywotne oraz dobrze się rozwija nie daj się wpędzić w psychozę!Wszystko będzie dobrze ,Gosiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka