Dodaj do ulubionych

NEXT - rozmiarowka???

26.02.07, 14:15
Prosze napiszcie mi czy rozmiarowka nexta odpowiada faktycznym wymiarom?
Slyszalam gdzies, ze jest zanizona.Czy dla chlopca koczacego 9 miesiecy beda
juz pasowaly ciuszki z nexta na 9-12 m czy jeszcze te na 6-9m?
Obserwuj wątek
    • an_qa Re: NEXT - rozmiarowka??? 26.02.07, 14:18
      Mysle ze jeszcze ta mniejsza, ale moge sie mylic. Ta rozmiarowka jest "w miare"
      realna.
    • mamama12 Re: NEXT - rozmiarowka??? 26.02.07, 14:26
      to zależy jakie ubranka bo np mam takie bluzeczki na lato 3-6 miesięcy to
      jeszcze do niedawna zakladałam małej na body i było ok a ma teraz 10 miesięcy a
      np. te bluzeczki na 9-12 to mają zbyt duzy dekolt i długie rekawki ale to
      wszystko zależy od dziecka, jak moja miała 4 miesiące to była bardzo duża i w
      niektóre na 6-9 były na nią dobre a teraz jak ma 10 to tez w nich chodzi ale
      ja zawsze wole kupić większe bo wiadomo że dziecko w razie co dorośnie. a ta
      rozmiarówka podobno faktycznie jest troche ale zaniżona bo u nich np rozmiar 86
      jest na 12-18 miesięcy a moja niunia w naszych np body 86 chodzila juz jak
      miała 7 -8 miesięcy
      • jonaska Re: NEXT - rozmiarowka??? 26.02.07, 17:11
        oj..no właśnie. różnie niestety, choc ja porównując do h&m powiem,że zaniżona.
        skłąniałabym się raczej do rozmiaru 12-18 dla dziecka 9m, ale moje dzieci sa
        ogólnie dużymi dziećmi. Karol ma np 4,5 roku i nosi rozmiar 6latka. w każdym
        razie porównując do H&M rozmiary sa zaniżone moim zdaniem
    • superktosia Re: NEXT - rozmiarowka??? 26.02.07, 17:37
      zalezy od wymiarow dziecka - moja jeszcze chodzi w ciuszkach 0-3 a ma juz ponad
      4 miesiace...
      • arusia123 Re: NEXT - rozmiarowka??? 26.02.07, 18:07
        to h&m jest zawyzona rozmiarowka, a next w normie, fajne ciuchy nexta sa w poznaniu,w sklepie/
        lumpexie "alamakota" przy rynku jezyckim, wiekszosc nowki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka