Dodaj do ulubionych

Od kiedy danonki?

03.07.07, 09:53
Od kiedy możemy podawać dziecku danonki, jogurty?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:55
      danonki najlepiej wcale, podobno to sam cukier
    • mmala6 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:56
      jogurty chyba od ok 10 mca. Z danonkami nie ma się co śpieszyć.Ja dałam
      pierwszy raz po roku, od tamtej pory bardzo sporadycznie. Młody je uwielbia i
      mógłby zjeść cały czteropak naraz ale wg mnie to za słodkie no i pediatrzy mają
      o nich nienajlepszą opinię. Zdecydowanie lepiej dawać jogo, najpierw naturalny,
      później owocowe.
    • mw144 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:57
      Jogurty gdzieś tak 5 miesiąc, danonki najlepiej po 3 rż.
    • magdek2 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 10:22
      danonki maja masę cukru i innych rzeczy, spróbuj sama zjeść i zobaczysz jak się
      potem bedziesz czuła, lepiej jogurt bez cukru z owocami sezonowymi smile, nam
      pediatra zaleciła od 1 roku zycia
    • stefania123 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 15:02
      Dawałam, ale juz nie daje. Pani pediatra-alergolog powiedziała,ze nie dawać,
      lepiej podać zwykły Danio-waniliowy( moje dziecko ma 15 m-cy),a najlepiej serek
      Bieluch i dodać owoce.
    • anjak27 Link 03.07.07, 17:39
      www.konsumenci.kalisz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=31
      tu jest trochę info o danonkach i nie tylko polecam
      • magdek2 Re: Link 04.07.07, 12:23
        no nieźle, szkoda że takie informacje nie docieraja do wszystkich, ja
        przetestowałam danonki na sobie bo mała nie chciała tego nawet tknąć i czułam
        je cały dzień w żołądku, ale co śmieszniejsze to danonki zalecił lekarz
        rodzinny oraz zalecił dzienną porcję.... paróweczek, usadniając, że są
        specjalne dla dzieci a sa miękkie i dzieci chętnie je jedzą, usmiechnęłam się
        tylko pod nosem, ale na danonki dałam się skusić, jednego zjadłam ja, jednego
        mąż, oboje czuliśmy to samo, reszta wylądowała w smieciach
    • deela a skad ci przyszlo do glowy 04.07.07, 15:40
      ze danonki w ogole sa dla dzieci?
      z powodu reklamy?
      • holah nigdy tego syfu nie dawać 04.07.07, 15:41
        ludzie myślcie!!!
      • jasna_olera Re: a skad ci przyszlo do glowy 04.07.07, 15:43
        no bo niby z jakiego innego powodu mialaby mysleć że są dla dorosłych??? Cóż ja
        tez czasami daje sie zmanipulowac reklamom, z upodobaniem dawałam małej żywiec
        zdrój, bo skoro imid rekomenduje to znaczy, że dobre... teraz to poprstu sie
        wku...rzam na to ze niczemu juz nie mozna zaufać...
        • deela bo nie mozna 05.07.07, 10:42
          mozna tylko ufac wlasnemu rozumowi i skladowi wypisanemu na opakowaniu
          ja bym tam mogla nawet dac: zeby zdrowe, myte, chudzielec, cukier by mu nie
          zaszkodzil
          ale na razie wyeliminowalam mu z diety mleko krowie wiec nie dostanie big_grin
          chociaz czasami ze mna jak jem serek homogenizowany to podziuba z pol lyzeczki
    • wiki20061 Re: Od kiedy danonki? 04.07.07, 23:51
      mi pediatra powiedział jak moja mała miała bodajże 5 miesięcy żebym jej mieszała
      deserki które je ze słoiczków mieszała z jogurtem naturalnym
      • julia78 Re: Od kiedy danonki? 05.07.07, 10:48
        Z tymi danonkami to juz prawdziwy szał. Nie rozumiem tylko jak lekarz może
        polecic coś takiego? Wystarczy przeczytać skład...Sam producent informuje, że
        polecane są po 3 r.ż. a niektórzy lekarze każą dawać 6 miesięczniakom. Sama
        chemia i cukier i to ma byc zdrowe? Pewnie, że się nie umiera od tego ale po co
        dziecko faszerowac świństwami? W każdym sklepie mozna kupić jogurt naturalny,
        zmieszać z owocami i na pewno będzie zdrowiej niz podawać danonki. A z tym
        wapniem co to jest w danonkach to zwykły kit.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka