asiek07 03.07.07, 09:53 Od kiedy możemy podawać dziecku danonki, jogurty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:55 danonki najlepiej wcale, podobno to sam cukier Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:56 jogurty chyba od ok 10 mca. Z danonkami nie ma się co śpieszyć.Ja dałam pierwszy raz po roku, od tamtej pory bardzo sporadycznie. Młody je uwielbia i mógłby zjeść cały czteropak naraz ale wg mnie to za słodkie no i pediatrzy mają o nich nienajlepszą opinię. Zdecydowanie lepiej dawać jogo, najpierw naturalny, później owocowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 09:57 Jogurty gdzieś tak 5 miesiąc, danonki najlepiej po 3 rż. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 10:22 danonki maja masę cukru i innych rzeczy, spróbuj sama zjeść i zobaczysz jak się potem bedziesz czuła, lepiej jogurt bez cukru z owocami sezonowymi , nam pediatra zaleciła od 1 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
stefania123 Re: Od kiedy danonki? 03.07.07, 15:02 Dawałam, ale juz nie daje. Pani pediatra-alergolog powiedziała,ze nie dawać, lepiej podać zwykły Danio-waniliowy( moje dziecko ma 15 m-cy),a najlepiej serek Bieluch i dodać owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
anjak27 Link 03.07.07, 17:39 www.konsumenci.kalisz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=31 tu jest trochę info o danonkach i nie tylko polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Link 04.07.07, 12:23 no nieźle, szkoda że takie informacje nie docieraja do wszystkich, ja przetestowałam danonki na sobie bo mała nie chciała tego nawet tknąć i czułam je cały dzień w żołądku, ale co śmieszniejsze to danonki zalecił lekarz rodzinny oraz zalecił dzienną porcję.... paróweczek, usadniając, że są specjalne dla dzieci a sa miękkie i dzieci chętnie je jedzą, usmiechnęłam się tylko pod nosem, ale na danonki dałam się skusić, jednego zjadłam ja, jednego mąż, oboje czuliśmy to samo, reszta wylądowała w smieciach Odpowiedz Link Zgłoś
deela a skad ci przyszlo do glowy 04.07.07, 15:40 ze danonki w ogole sa dla dzieci? z powodu reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: a skad ci przyszlo do glowy 04.07.07, 15:43 no bo niby z jakiego innego powodu mialaby mysleć że są dla dorosłych??? Cóż ja tez czasami daje sie zmanipulowac reklamom, z upodobaniem dawałam małej żywiec zdrój, bo skoro imid rekomenduje to znaczy, że dobre... teraz to poprstu sie wku...rzam na to ze niczemu juz nie mozna zaufać... Odpowiedz Link Zgłoś
deela bo nie mozna 05.07.07, 10:42 mozna tylko ufac wlasnemu rozumowi i skladowi wypisanemu na opakowaniu ja bym tam mogla nawet dac: zeby zdrowe, myte, chudzielec, cukier by mu nie zaszkodzil ale na razie wyeliminowalam mu z diety mleko krowie wiec nie dostanie chociaz czasami ze mna jak jem serek homogenizowany to podziuba z pol lyzeczki Odpowiedz Link Zgłoś
wiki20061 Re: Od kiedy danonki? 04.07.07, 23:51 mi pediatra powiedział jak moja mała miała bodajże 5 miesięcy żebym jej mieszała deserki które je ze słoiczków mieszała z jogurtem naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Od kiedy danonki? 05.07.07, 10:48 Z tymi danonkami to juz prawdziwy szał. Nie rozumiem tylko jak lekarz może polecic coś takiego? Wystarczy przeczytać skład...Sam producent informuje, że polecane są po 3 r.ż. a niektórzy lekarze każą dawać 6 miesięczniakom. Sama chemia i cukier i to ma byc zdrowe? Pewnie, że się nie umiera od tego ale po co dziecko faszerowac świństwami? W każdym sklepie mozna kupić jogurt naturalny, zmieszać z owocami i na pewno będzie zdrowiej niz podawać danonki. A z tym wapniem co to jest w danonkach to zwykły kit. Odpowiedz Link Zgłoś