monikam771 01.10.07, 13:09 Proszę o radę jaki kupić laktator. Słyszałam że dobry jest elektryczny firmy Medela. Na allegro jest jakiś mini Medela , czy są jeszcze inne medela. Jaki laktator sie u Was sprawdził. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deafila Avent Isis - ręczny 01.10.07, 13:18 Polecam j.w. Ręczny laktator Aventu Isis. Wychwalam pod niebiosa. Odpowiedz Link Zgłoś
deafila Jeszcze porównanie 01.10.07, 13:21 Dodam, że w szpitalu używałam właśnie Medeli elektrycznego i z tych dwóch, zdecydowanie polecam ręczny AVENTU. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: Avent Isis - ręczny 01.10.07, 13:24 też mam, nakładka masująca bardzo szybko straciła kształt i laktator nie chciał zasysać. to ją wywaliłam i odciągałam bez jeżeli kasa nie gra roli, to oczywiście można kupić elektryczny, ale jeżeli ma to być dla ciebie duży wydatek, to uwież mi, ręczny też się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
baby-5 Re: Avent Isis - ręczny 01.10.07, 13:31 Ja wychwalam laktator aventu jeszcze wyzej niz pod niebiosa REWELACJA. U mnie w użyciu kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jaki Laktator ????? 01.10.07, 13:20 tylko medela, model zalezy od zasobnosci portfela, ja mialam reczny, kupilam za 20zl na allegro, sprawdzil sie super Odpowiedz Link Zgłoś
monikam771 Re: Jaki Laktator ????? 01.10.07, 13:29 Kasa właściwie nie gra roli. Najważniejsze żeby laktator sie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Jaki Laktator ????? 01.10.07, 13:51 Mam zarówno Avent Isis ręczny, jak i Medelę elektryczną. W moim przypadku zdecydowanie lepsza była Medela. Odpowiedz Link Zgłoś
erichdaniken Re: Jaki Laktator ????? 01.10.07, 13:53 przez 4 miesiace odciągałam ręcznym Avent Isis, uważam że jest super. Elektryczny Medela (duży z poradni laktacyjne) jak dla mnie nienajlepszy. Bolały mnie strasznie brodawki i sutki Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: Jaki Laktator ????? 01.10.07, 14:45 Ja pierwszy raz uzylam aventu recznego jak mialam zastoj i mnie bardzo bolalo, wiec do domu kupilam medele reczna i byla super, wlasnie ta masujaca nakladka super sie sprawdzila, pomimo gotowania jej non stop. Pozniej do tego zestawu rezcnego dokupilam adapter i zrobilam sobie z recznej medeli mini electric i mowiac szczerze zaluje, ze nie mialam wczesniej elektrycznej, bo ja musialam codziennie sciagac, nawet w pracy i jak juz mialam mniej mleka, to straszna robota, a tak wlaczalam sobie elektryczna i wsrod szumu maszyny moglam sobie czytac, albo tv ogladac, albo sie releksowac. Na poczatku moze i lepiej miec reczna pompke, bo sama kontrolujesz kiedy naciskac itd a przy elektrycznej ja ustawiasz i to juz koniec Twojego wplywu na sciaganie. I to moze byc tez dziwne uczucie, ze Ci cos na piersi wisi i ciagnie i jest to maszyna. Zreszta persi tez sie musza pewnie przyzwyczaic, wiec ja teraz odnosze wrazenie, ze moja niechec do aventu wynika z tego, ze na poczatku bolalo, i ze gdybym medela sciagala na poczatku, to tez by mnie bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś