kuleczka2080 26.11.07, 00:31 czesc zastanawiam sie czy warto kupic kojec dla 9 miesiecznego szkraba??? i do jakiego wieku on sie tak serio przydaje???? dzieki za rady)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeliko Re: kojec:) 26.11.07, 08:37 Witam. Ja używam kojca od ok. 2 miesięcy tj. jak mały skończył 6 m-cy. Jak dla mnie to super sprawa, synek lubi w nim przebywać, ma w nim pełno zabawek i potrafi nawet z godzine w nim posiedzieć bez wołania mnie. Myslę, że jeszcze trochę u nas postoi, chyba, że małemu się odmieni jak zacznie chodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: kojec:) 26.11.07, 10:15 ja uzywam odkad mala zaczela raczkowac,tj od 7mies,teraz ma13 i jest niezastapiony np,rano jak ja wkladam i ide sie ubierac,myc itp, w ogole jak musze cos zrobic np w kuchnii,czy wykapac sie to ja wkladam i wiem,ze nic sobie nie zrobi a ja moge sobie cos zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: kojec:) 26.11.07, 10:18 corka skonczyla roczek i my nie mamy kojca, nie widze przynajmniej u nas takie potrzeby, ale mieszkamy w nieduzym mieszkaniu, moze dlatego, poza tym jak musze ja na chwile gdzies bezpiecznie zostawic, wkladam ja do lozeczka lub krzeselka i zapinam w pasy Odpowiedz Link Zgłoś
miko_mama Re: kojec:) 26.11.07, 10:54 ja tak jak monikaa nie mam kojca, mały biega po mieszkaniu (ma 11 mies) a na tą chwilkę jak muszę wyjść np do łazienki idzie do łóżeczka Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Re: kojec:) 26.11.07, 11:22 Warto chociażby dlatego, że idąc do łazienki masz pewność, że szkrab nic nie zbroi. Mój synek niespecjalnie przepada za kojcem ale rano jak chcę sobie spokojnie wypić kawkę, wrzucam mu tam ulubione zabawki i mam z 30 minut dla siebie oraz pewność, że w ciągu chwili mojej nieuwagi nie dobierze się do żadnego kabelka ani kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś
aldik77 Re: kojec:) 26.11.07, 12:57 Dla mnie super sprawa.Przy pierwszym nie mieliśmy, a teraz to naprawdę zbawienne. mały ma 7 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nie powinien przebywać długo w foteliku, czy krzesełku, a tu kładziesz bąka i się turla Mój opanowuje wszelkie cwiczenia lezenia na brzuchu i podnoszenia pupy aktualnie. małe dziecko powinno dużo leżec na plaskim,a wiadomo,ze nie zawsze może to byc podłoga.Wg mnie kojec jest bardzo bezpieczny i myslę,ze nawet jak mały urośnie to sie przyda.tak jak dziewczyny pisały, można wyjść do łazienki, wypic kawe spokojnie.Kazdej mamie nalezy sie taki czas,a dziecko nic na tym nie traci a jeszcze zyskuje, bo ćwiczy obroty np.) Dla mnie to super rozwiązanie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: kojec:) 26.11.07, 13:04 U nas kojec przydal sie baardzo do.....zatarasowania nim schodow Odpowiedz Link Zgłoś
mamagutka Re: kojec:) 26.11.07, 22:52 Nam sie bardzo przydał kojec- mamy taki drewniany 6-kątny i można z niego zrobic dowolny kształt. Jest w nim sporo miejsca, córcia ma 7 miesięcy, bawi sie w nim różnymi zabaweczkami, raczkuje i już staje na nóżkach trzymając się szczebelek (dla mnie to szok w tym wieku:... Ja mogę spokojnie coś zrobić w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś