tylkoty0 26.11.07, 14:01 Witam Mam pyt.mój synek skończył 3 mies.jest juz dosc duzy karmie go mlekiem Bebilon Pepti powiedzcie prosze jaką kaszke moge mu dawc do zagęszczania mleka?Będe wdzięczna,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edit38 Re: KASZKA!!! 26.11.07, 14:07 Kaszki są zalecane najwcześniej po 4 m-cu ale jeśli lekarz zaleciłby Ci to najbezpieczniej chyba zacząć od kleików. Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: KASZKA!!! 26.11.07, 14:09 witam o ile mi wiadomo, nie mozesz nic mu podac niestety wszystko co jest czy kaszki czy kleik jest po4 miesiacu wiec twoj maluszek musi poczekac. wiesz moja babcia powiedziala by zebys ugotowala kaszy manny i dodala lyzeczke ale wiesz jak to jest lepiej poczekaj troszke. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: KASZKA!!! 26.11.07, 16:47 Rozszerzanie diety najlepiej skonsultowac z waszym pediatrą.Najwczesniej po 4 miesiącu wprowadza się coś innego niż mleko.Jesli dziecko jest alergikiem na coś....tu chyba na białko krowie(patrz:bebilon pepti) wtey inne pożywienie wprowadzac najlepiej jak najpóźniej,np. ok 6mieś.Mniejsze ryzyko wystąpienia alergii na inne produkty.Oto moje zanie,mamy 8mieś Mateusza. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 Re: KASZKA!!! 26.11.07, 17:33 My dziś byliśmy u lekarza i pozwoliła zagęszczać albo zwykłą kaszką albo zageszczaczem nutrition ten na chlebku świetajańskim i to kupimy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkmk3 Re: KASZKA!!! 26.11.07, 18:33 Mój synek też ma zalecony nutrition ale dlatego że ulewa i z tego co wyczytałam na opakowaniu to jest to proszek do zagęszczania i nie powoduje że posiłek jest bardziej treściwy a kaszka jest jednak treściwa i dziecko więcej się naje. Oczywiście uważam, że wprowadzanie nowych posiłków do diety dziecka należy konsultować z pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
bartmam Re: KASZKA!!! 26.11.07, 18:38 ja zaczęłam od kleiku ryzowego jest delikatny a po 2 tyg dałam mu kaszkę ryżową- je z wielkim zapałem Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarcelka Re: do bartmam 26.11.07, 20:19 witam! ja kleik ryzowy dawalam maluszkowi tzn dodawalam do mleczka po 2 miesiacu tak mi zalecil lekarz(mieszkam w niemczech, ale wydaje mi sie to nieistotne) na poczatek po odrobince a pootem po lyzeczce i nigdy nie dalam mu tych kaszek czy kliekow bezglutenowych(niewiem jak tam w polsce to jest i jak sie nazywa),obecnie maluszek ma juz 5 mies, ale do mleczka zawsze dostajekleik ryzowy . od jak najmniejszej ilosci zaczynamy i powolusienku ja zwiekszamy, teraz maly pije mleczko z kleikiem ale tylko na noc i 1 raz w nocy ale musialam mu dac juz smok nr2 bo dajemy 2 lyzeczki a to sie strasznie zageszcza wiec wieksza dziura lepiej leci ;tylko noca; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: do bartmam 26.11.07, 20:26 dziewczynki dostały kleik ryżowy w 6 miesiący wcześniej mleko im wystarczało teraz dostaja 180 ml mleka i 3 male łyżeczki kleiku do tego, spokojni emoga to wypijac przez smoczek nr2 do papek nuk jedza o 19.00 i poźniej o 7 rano Odpowiedz Link Zgłoś
anetttaa Re: KASZKA!!! 27.11.07, 00:08 witam. mi lekarz zalecil dodawanie do mleka bebilon pepti kleik ryzowy juz w 3 mies.zaczelam od pol lyzeczki a obecnie daje dwie.coreczka ma 6 mies.W 4 Zaczelam dodawac kaszke ryzowa z jablkiem.Ale mysle ze powinnas skasultowac to z lekarzem bo kazde dziecko jest inne.Nasza miala duzy apetyt i samo mleko jej nie wystarczalo.Niestety od jakiegos czasu zmienila zdanie i najchetniej by wogole w dzien mleka nie pila.Rano i wieczorem jej smakuje a w dziec robie podchody z mlekiem 10 razy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoty0 Re:anetttaa!!! 27.11.07, 10:56 powiedz prosze jak dawałasd to pół łyzeczki kleiku bezposrednio do mleka czy to trzeba jakos gotowac?i jakiego dokładnie kleiku? Odpowiedz Link Zgłoś
drugijasmina24 Re:anetttaa!!! 27.11.07, 11:47 Ja zaczelam podawac po lyzeczce do mleka kaszke kukurydziana,poniewaz maluszek mial zaparcia ryzowej nie podawalismy,dopiero dzisiaj sprobowalam.Zaczelismy po ukonczeniu 3 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
anetttaa Re: KASZKA!!! 27.11.07, 15:40 a wiec tak.w butelce mialam odmierzona ilosc cieplej wody,oczywiscie przegotowanej i w to wsypywalam mleko,kleik a z czasem kaszke.Koniecznie trzeba dobrze wstrzasnac i wymieszac Odpowiedz Link Zgłoś
anetttaa Re: KASZKA!!! 27.11.07, 15:47 a kleik dawalam zawsze ryzowy. czasem nie dawaj nic mleczno ryzowego bo mleko mu zaszkodzi.podobno kleik kukurydziany jest lepszy na trawienie ale nigdy nie moglam trafic i wlasnie wczoraj trafilam.i nigdy niczego nie gotuj.teraz wszystko jest gotowe bez gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: KASZKA!!! 27.11.07, 17:12 przede wszystkim czytaj sposób przygotowania!!!! anetttaa troche się rozpedziła z tymi radami niektóre kaszki dodaje sie do mleka inne do wody...zawsze czytaj jak konkretna kaszke przygotowac Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoty0 Re: KASZKA!!! 28.11.07, 16:15 a jaki kleik radzice ryzowy czy kukurydziany? Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka78 Re: KASZKA!!! 28.11.07, 16:45 jeśli dziecko ma problem z kupkami, zatwardzenia to lepiej kukurydziany podać, bo ryżowy jeszcze bardziej zatwardzi Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_1 Re: KASZKA!!! 28.11.07, 20:04 Ja zaczęłam zagęszczać mleko jak młody skończył 3 miesiące, ryżowy mu nie podszedł, więc dałam kukurydziany i zjadł, a jakiś tydzień póżniej zaczęłam dawać kaszki smakowe! Teraz synek ma 8 miesięcy i zjada 4 posiłki mleczne, każde zgęszczone jest kaszką, inaczej nie wypije, samego mleka nie toleruje i dodam,że ma lekką niedowagę! Odpowiedz Link Zgłoś