agni-76 08.03.08, 11:41 Mam prośbę do mam. Napiszcie co dają chrześni na chrzciny dla dziewczynki (ma 1 miesiąc) Dziękuję za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donna28 Re: Chrzciny 08.03.08, 12:02 najlepiej spytać rodziców. Ja byłam matką chrzestną tydzień temu i kupiłam chrześniakowi krzesełko do karmienia - wg życzenia rodziców. Nasza córka od chrzestnej dostała zabawkę (Muzyczny Ocean Little Tikes), od chrzestnego - pieniądze. Oprócz tego oczywiście u nas chrzestny kupuje świecę, a chrzestna szatkę Odpowiedz Link Zgłoś
agni-76 Re: donna 09.03.08, 14:26 tak poza tematem ja tez mam na imię Inga jak Twoja córa Odpowiedz Link Zgłoś
mama_synka_2007 Re: Chrzciny 08.03.08, 14:24 my dostalismy srtebrna grzechotke z wygrawerowana data chrztu Odpowiedz Link Zgłoś
czukczynska Re: Chrzciny 08.03.08, 15:00 Mata edukacyjna od chrzestnego,pieniądze od chrzestnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wahrheit_22 Re: Chrzciny 08.03.08, 18:16 moja mała ma 3 miesiące. od chrzestnego dostanie kojec a od chrzestnej pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Chrzciny 09.03.08, 15:25 To wyjatkowa uroczystość wiec warto zadbać o trwaly prezent-pamiatke. Dla dziewczynki to może byc coś z bizuterii.Zależnie od zasobnosci portfela złota lub srebrna.Np.kolczyki,łańcuszek z zawieszką itp coś dziewczęcego. Moze być medalik z miejscem na pamiatkową grawerkę./widziałam taki w APART.Prosta prostokatna,złota blaszka z maleńkim aniolkiem w rogu i miejscem na wygrawerowanie inicjałów i daty/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Chrzciny 09.03.08, 15:38 Są super pamiątki ze srebra typu smoczek, łyżeczka, czy właśnie grzechotka z grawerką daty chrztu lub datą urodzin i wagą i długością urodzeniową. Ja osobiście chrześnicy kupiłam fotelik do auta + świece i krzyżmo z datą chrztu i imieniem + kocyk z imieniem dziecka. Jak mąż był chrzestnym to kupiliśmy pościel dla malucha (poszwy +wypełnienie) i kocyk z imieniem. Tymi kocykami z imieniem wszyscy byli zachwyceni Najlepiej spytać rodziców o jakąś praktyczną rzecz i do tego kupić mala tania pamiatke (np wlasnie taki kocyk) Chrzestni mojego synka złożyli się na wózek. A ja jako pamiątke kupiłam świece z imieniem i datą i krzyżmo również z datą i imieniem Te kocyki i krzyzmo i gromnica na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: Chrzciny 09.03.08, 15:55 Ja poprosilam o aniolka dla synka...( ze srebra) Sliczna pamiatka do postawienia lub powieszenai nad lozeczkiem... To jest taki Aniol Stroz... Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Chrzciny 09.03.08, 16:38 najlepiej zapytaj rodziców dziecka, co by dla małej chcieli. Są ludzie, którzy będą zadowoleni ze srebrnej łyżeczki czy tym podobnej pamiątkowej pierdółki - ja np w życiu bym czegoś takiego dostać nie chciała. Nie lubię bibelotów. Mata edukacyjna, karuzelka nad łóżeczko, kocyk, śpiworek do wózka - z tego bym się ucieszyła Odpowiedz Link Zgłoś
margoww Re: Chrzciny 10.03.08, 12:35 zdecydowanie łańcuszek złoty np. z medalikiem Matki Boskiej. Odpowiedz Link Zgłoś