caro_lina78 14.07.08, 12:31 czy tylko ja mam taki problem czy to raczej niewypał. Dosrałam w prezencie ale nie potrafie wsadzić do niej małej tak żebym nie miała wrażenia że sie udusi. Poprostu wyaje mi się że jest za duża na mojego szkraba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorianne.gray Re: Chusta Bebelulu 14.07.08, 13:20 Sprzedaj to g... na Allegro (BTW bardzo odpowiednia literówka Ci się przytrafiła) i kup sobie porządną, zwyczajną chustę kółkową, jest ich na Allegro mnóstwo (wrzuć hasło w wyszukiwarkę), są ładniejsze i tańsze od tej torby na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Chusta Bebelulu 14.07.08, 13:41 Dokładnie tak. Chusta do fajna sprawa, ale nie ten produkt chustopodobny... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinap78 Re: Chusta Bebelulu-do dorianne.gray 15.07.08, 13:50 nie nazwałabym tego g..., w moim przypadku chusta świetnie się sprawdziła i sprawdza dalej. Cóż, każdy ma prawo wyrazić swoją opinie; również sposób jej wyrażania to też indywidualna sprawa ... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Chusta Bebelulu-do dorianne.gray 15.07.08, 18:30 Cóż, każdy ma prawo wyrazić swoją > opinie; również sposób jej wyrażania to też indywidualna sprawa ... Jak najbardziej! Cieszę się, że to rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Chusta Bebelulu 15.07.08, 09:16 Ale którą Bebelulu dostałaś? Bo jest kilka rodzajów (Lulu, Rapalu. Hamalu, Kangalu) - z tego, co słyszałam, to tylko Lulu jest niewypałem, reszta całkiem w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1973 Re: Chusta Bebelulu 15.07.08, 12:17 Man chustę Kangalu i też nie wiem jak w niej umieścić dziecko, żeby nie protestowało. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinap78 Re: Chusta Bebelulu-polecam 15.07.08, 13:40 mnie chusta uratowała życie,nosiłam małą jak miała 2-3 miesiące dopóki nie zaczęła tolerować leżenia w wózku lub swoim łóżeczku. wcześniej nie dała się na moment odłożyć, od razu płakała. Trzeba tylko nauczyć się jak dobrze dziecko ułożyć, co mnie również zabrało trochę czasu.wkładałam jej pod główkę poduszeczkę od becika i przekręcałam na ją bokiem do siebie.w tej chwili mała ma prawie 10 miesięcy i uwielbia jak ją nosimy (np: do sklepu lub z psem na spacer) w chuście,ale już w pozycji okrakiem na biodrze. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: Chusta Bebelulu-polecam 15.07.08, 13:48 No podobno niektórym (nielicznym) po wielu kombinacjach udaje się nosić dziecko w bebelulu, tylko poco kombinować skoro można sobie zamiast lulu sprawić porządną kółkową. Pewnie gdybyś spróbowała prawdziwej chusty też doszłabyś do wniosku, że jest o niebo lepsza niż lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlataewa Re: Chusta Bebelulu 15.07.08, 14:11 Też skusiłam się na ten wynalazek i...oddałam następnego dnia (na szczęście dla mnie i dziecka sprzedawca chciał przyjąć zwrot) - zamiast chusty kupiłam za te pieniądze zabawki edukacyjne - myślę, że to mądre posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Chusta Bebelulu 15.07.08, 23:11 są różne chusty - kółkowe, wiązane pouche.. kółkowe wypełnione i niewypełnione.. sa różne nosidła - sztywne, ergonomiczne.. ważne aby nosić dziecko bezpiecznie i pewnie - aby znaleźć odpowiednią dla siebie i dla dziecka pomoc do noszenia. Bebelulu również w swojej ofercie ma różne rodzaje chust.. zawsze coś znaleźć można.. a jak ktoś sobie nie może poradzić z zakładaniem chusty ( jakiejkowiek firmy ) to zawsze może się udać na spotkanie w Klubie kangura albo w okolicy poszukać innych chustujących lub doradców noszenia - to pomaga Odpowiedz Link Zgłoś