magda065 24.10.08, 19:28 Czy to normalne, że prawie 8-miesięczne dziecko ciągle ulewa- mleko, zupki, praktycznie wszystko.Czy wszystko jest w porządku?piszcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milkablabla1 Re: ULEwanie!!!!!! 24.10.08, 19:57 Może ma refluks? Poproś pediatrę o skierowanie do poradni gastroenterologicznej, zbadają dziecko i będziesz wiedziała. U nas to samo. Idziemy na badania 13.11. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: ULEwanie!!!!!! 24.10.08, 20:31 moja przestała ulewać jak miała 9 miesięcy. też sie martwiłam i mnie to wkurzał. przeszło niemal z dnia na dzień. nasz pediatra nie widział powodów do paniki. ola potrafiła ulewać kilka razy dziennie. nie ma i nie miała reflusku, a ulewała nawet mlekiem z nutritonem... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ULEwanie!!!!!! 24.10.08, 20:48 Może to być objaw alergiczny - przeanalizuj, po czym ulewanie się zwieksza. Jeśli karmisz piersią, to przyjrzyj się swojej diecie, a jesli butelką, to rozwaz zmianę mleka na hydrolizat. Odpowiedz Link Zgłoś