suchym 06.12.03, 06:34 Podajcie swoje propozycje imienia dla dziewczynki. Dziecko ma juz 10 dni i nadal nie możemy sie zdecydować. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_majki Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 09:25 No to uwaga ))))) MAJA, POLA, ZUZANNA, PAULINA, KAROLINA, MALINA, JAGODA, MAGDA Odpowiedz Link Zgłoś
elf76 Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 11:26 kornelia,melania,emilia,ida ,iga, julia, natalia, amelia, zosia. paulinka, michalina, julianna ps. napisz jak daliście na imie to ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
monika99994 Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 11:51 W październiku tego roku urodziła sie nasza córeczka mieliśmy podobny problem staneło na Emilia ale były jeszcze propozycje: Olimpia, Kamila, Martyna, Zuzanna. Ale wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
dondon Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:08 Zosia, Basia i oczywiscie Anielka Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:14 Pola, Ava, Siena, Malina, Malwina, Róża, Alex, Noel - od swiat bozego narodzenia, Amelia, Odpowiedz Link Zgłoś
suchym Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:29 Zawsze myslalem ze Noel to imie meskie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dianakatra Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:37 Witam, moja propozycja to Diana. Pozdrawiam mama Diany. Odpowiedz Link Zgłoś
asioch Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:36 Ja chcialam dac swojej coreczce na imie VANESSA ale urodzil mi sie.... syneczek i bardzo,bardzo go kocham. Ps.Napisz jak dalas na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
suchym Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 13:43 Dziekuje za wszystkie propozycje I oczywiscie piszcie dalej. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
ewa216 Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 14:23 Dziewczynce zawsze chciałam dać na imię Asia,a potem doszła Oliwia, Nikola, Naomi lub Noemi jeszcze Ola lub Paulinka ale mam synka(chciałam Filipka ale jest Damian-wybór taty).Pozdrawiam i gratuluję Córci. Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 14:29 Cześć, A może Lena albo Helena lub Milena? Uwielbiam też Dorotki i Justynki. I polecam forum "Imiona dla dzieci". Tam jest caała masa pomysłów. Oto link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924-- Pozdrawiam, Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 15:18 Maja, Majka , Majeczka, Majuszka, Majcia............... Magda mama Mai)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 21:39 nasza mala ze wzgledu na francuskie pochodzenie taty ma na imie Audrey. ale dla dziewczynki bardzo podobaja mi sie jeszcze imiona: Ewa, Alicja, Laura, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: Imie dla dziewczynki 09.12.03, 14:32 NOel jest obojniakie. W eFrancji mam znajoma Noel i widzialam tez faceta o iminiu Noel Odpowiedz Link Zgłoś
p.jewiec Re: Imie dla dziewczynki 06.12.03, 22:48 Natasza, Tasza, Nina, Paula, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka110 Re: Imie dla dziewczynki 07.12.03, 08:12 Gdybym miała córkę, to byłaby Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
jjj123 Re: Imie dla dziewczynki 07.12.03, 12:07 Dla nas najładniejszym imieniem dla dziewczynki jest KLARA - tak nazywa się nasza 4 miesięczna córeczka. Ale z drugiej strony - szkoda aby wszystkie dziewczynki nazywały się tak samo, prawda? Otwórzcie kalendarz na przypadkowej stronie - i zobaczcie jakie imię jest tego dnia. Zastanówcie sie nad zdrobnieniem i wyobraźcie sobie jak będziecie się do niej zwracać - moze wam się spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś
suchym Re: Imie dla dziewczynki 07.12.03, 12:13 Dziekuje za wszystkie propozycje i prosze o wiecej , caly czas sie zastanawiamy. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Imie dla dziewczynki 08.12.03, 11:09 Witam serdecznie! Gratuluję córeczki!!!! Mnie osobiście podają się takie imionka dla dziewczynek: Kaja, Kajusia, Kajunia, Niunia... Kinga, Kingusia, Kingunia, Gunia, ... Amelia, Amelka, Amelcia... Zuzanna, Zuzia, Zuzieńka... Zofia, Zosia, Zosieńka, Zośka... Lena, Lenka, Lenusia... Iga, Igusia, Igunia, Igulka... Julia (ale ostanio strasznie oklepane) Barbara, Basia, Basieńka, Barbóreczka... Pamiętajcie, że wybór jednak należy do Was i napewno wybierzecie to najpiękniejsze imię dla waszej Kruszynki. Powodzenia. Odezwijcie się jak już się na coś zdecydujecie. Życzę dużo zdrówka dal całej rodzinki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yola66 Re: Imie dla dziewczynki 08.12.03, 12:32 Moja córeczka ma na imię Bartuś, bo wbrew oczekiwaniom okazała się chłopcem! Ale moje ulubione dziewczęce imiona to: PAULINA i KAMILA. Pamietaj, ze tak naprawde to imie musi grac z nazwiskiem i pod tym katem powinniscie wybierac imie dla Waszej pociechy! No i napisz koniecznie na czym stanęło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: Imie dla dziewczynki 08.12.03, 13:33 moje ulubione to: katarzyna, malgorzata, gabriela. pozdrawiam, gretka Odpowiedz Link Zgłoś
suchym Re: Imie dla dziewczynki 08.12.03, 14:51 Witam!!! Kochani, klamka zapadła. Zastanawialiśmy się między Zuzią a Kingą. No i wygrała Kinga. Bardzo dziękuję wszystkim za przesłanie propozycji. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
aszton Re: Imie dla dziewczynki 08.12.03, 20:27 Witaj, My dalismy swojej córci (2,5 m-ca) na imię Olivia, zastanawialiśmy się jeszcze nad Viktorią i Julią. Teraz jestem pewna, że jak będę miała drugą córkę dam jej na imię Gabrysia (Gabi). Napisz koniecznie jakie wkońcu wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
elizas1 Re: Imie dla dziewczynki 10.12.03, 17:58 W wyborze imienia kierujcie się tylko i wyłącznie swoją opinią.Nam wszyscy (rodzina i znajomi)namieszali w głowach i prawie się o to pokłóciliśmy.I tak wróciliśmy do naszej pierwszej propozycji i daliśmy dziecku na imię: Patrycja.Zawsze podobało mi się to imię (ponoć ma szlacheckie pochodzenie, od rodu patrycjuszy)).Braliśmy również pod uwagęaula,Aleksandra i Adriana.Nasza córcia ma teraz 2 miesiące,a do prawie miesiąca nie miała imienia)).Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
bea50 Re: Imie dla dziewczynki 12.12.03, 10:40 moja coreczka urodzila sie w sierpniu i dalismy jej na imie JULIA ,uwielbiam zdrobnienie JULKA,JULECZKA ,JULCIA, JULA,gdy bedziemy mieli druga corke to bedzie OLIWIA, zdrobnienie OLIWKA Odpowiedz Link Zgłoś
ena_paczkow Re: Imie dla dziewczynki 12.12.03, 11:48 Nasza córcia dzięki pomysłowości taty jest jedyną INGĄ w okolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
rrenata Re: Imie dla dziewczynki 12.12.03, 14:37 Znałam kiedyś panią Ingę - w wersji pełnej Ingeborg - moim zdaniem imię cudowne, ale tatuś mojej córki (jeszcze pod sercem) uważa, że to zbyt germańskie (sam jest Angolem). No i nasza pociecha będzie się nazywać Helena Evelyn (to drugie po babci). Miałam kiedyś szatański pomysł nazwać córkę Pink (ojciec dziecka ma na nazwisko Floyd ) Odpowiedz Link Zgłoś