Dodaj do ulubionych

IKEA przewijak

13.05.09, 22:12
Czy ktoś z Was korzysta z materiałowego składanego przewijaka z IKEI jest to
nowośc. Zastanawiam się czy jest on stabilny.
Obserwuj wątek
    • bonee11 Re: IKEA przewijak 14.05.09, 15:13
      Polecam raczej ten stabilniejszy, drewniany, HENSVIK przewijak/szafka.
      Sama mam i jestem bardzo zadowolona - dobrze wydane pieniadze.
      Materialowe przewijaki nie sa zbyt praktyczne (wiem z doswiadczenia kolezanek - sama sie radzilam przed zakupem) - wyobraz sobie jak ciezko jest go rozlozyc jedna reka, kiedy druga podtrzymujesz dziecko...
      A jezeli nie masz w planach skladania go po kazdym przebieraniu, dlaczego by nie kupic stabilnego, drewnianego, ktory kiedy juz nie bedzie potrzebny jako przewijak, bedzie znakomicie robil za szafke np. na zabawki.
      • mruwa9 Re: IKEA przewijak 14.05.09, 15:16
        jeszcze latwiej przewijac na lozku (podlozona ceratka za kilka zl i
        recznik kapielowy),albo wrecz na podlodze (podklady jak powyzej),
        zwlaszcza, jesli sie ma dywan, a nie twarde kafle, odpada ryzyko
        upadku. Pzewijak mialam tylko przy pierwszym dziecku i szybko
        uznalam go za zbedny grat, zajmujacy przestrzen.
        • imrozowa Re: IKEA przewijak 14.05.09, 17:03
          A mnie tam szkoda kręgosłupa i mam przewijak- wszystko w zasięgu ręki. Pełna
          wygoda smile
          • mikams75 Re: IKEA przewijak 14.05.09, 17:15
            popieram, przewijak jest bardzo wygodny, wszystko ma sie pod reka, nie trzeba
            sie schylac.
            Ja uzywalam nie tylko do przewijania ale i do przebierania, ubierania na spacer,
            wycierania po kapieli. Bywalo ze sprzedzalam wiecej czasu przy przewijaku -
            bawilam sie z maluszkiem, masowalam, calowalam w brzuszek itp.
            Ale przed zakupem warto wziac pod uwage wysokosc przewijaka bo np. takie
            nakladane na lozko, na niskie lozko, to bez sensu bo trzeba sie tez schylac. Dla
            wysokich osob to uciazliwe.
            • mruwa9 Re: IKEA przewijak 14.05.09, 18:30
              no wlasnie do przewijaka trzeba sie bardziej schylac, niz do lozka
              (na lozku mozna siasc, przy lozku mozna kleczec, przewijak na
              komodzie, czy na lozeczku znajduje sie na wyjatkowo bezsensownej
              wysokosci, dla mnie, przy moim wzroscie, musialby byc na wysokosci
              chyba 110-120cm, zebym sie nie musiala schylac i garbic.
              • embeel Re: IKEA przewijak 14.05.09, 18:39
                mruwa, to ile Ty masz wzrostu? ja mam 1,73 m i przewijak na wysokości metra i jest ok. Ale moja żaba prawie dwumetrowa i też się nie skarży...no, ale może dlatego, ze rzadziej to robi wink
    • agazagie Re: IKEA przewijak 14.05.09, 17:37
      A ja wolę przewijać dziecko na łóżku. Przewijak mam taki nakładany na łóżeczko i
      nie mogę powiedzieć, że jest to megawygodne. Może dla osoby niższej owszem ale
      ja jestem dość wysoka więc przy przewijaniu jestem przygarbiona i plecy bolą jak
      cholera (zwłaszcza przy pielęgnacji po kąpieli). Poza tym Franek jest już duży i
      jemu pewnie też już nie jest wygodnie - jak wierzga nogami to się obija o kant.
      • semi-dolce Re: IKEA przewijak 14.05.09, 17:44
        Ja też wolę na łóżku. Mamy tez z ikei, leksvik chyba się nazywa - uzywałam z 5 razy.
        • embeel Re: IKEA przewijak 14.05.09, 18:25
          my też mamy leksvik z komodą i u nas z kolei był wybawieniem dla mojego
          kręgosłupa, do tego plastikowo-dmuchana nakładka, też z Ikei.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka