iwonafilip Re: Mamy Filipów, Filipów... 02.09.04, 16:39 mój filipcio ma 7 mies i jest niesamowitym rozrabiaką. czasem nie mam juz do niego siły bo ileż mozna ganiać po mieszkaniu za tym gagatkiem. idealnie raczkuje i łapie sie czego moze by wstac. niestety w wiekszosci przypadków konczy sie to kraksą i płaczem. a wtedy jest "młama!!!" i musze go uniuniać. kilka dni temu zaczął wychodzic mu pierwszy ząbek i czekam na nastepne. mam nadzieje, że nie bedzie im towarzyszyła 40 stopniowa gorączka jak przy tym. zrezygnowałam z pracy i wychowuje synka, w wolnych chwilach siedzie przy kompie. pozdrawiam. moje gg 3064676. iwona Odpowiedz Link Zgłoś
ksapula Re: Mamy Filipów, Filipów... 03.09.04, 10:55 CZesc Iwona moj Filip ma juz 5 zebow ale przy zadnym nie mial zadnych dolegliwosc wiec wspolczuje z ta goraczka napewno sie martwilas, Mój Filpcio dopiero nauczył sie raczkować ale wspinaczka po meblach wychodzi mu całkiem nieźle. Pozdrawiamy Ciebie i twojego synka. Kasia i Filipek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: Mamy Filipów, Filipów... 05.09.04, 19:41 Sliczne imie dla chlopca!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksapula Re: Mamy Filipów, Filipów... 05.09.04, 20:21 W imieniu mam wszystkich Filipów bardzo dziekuje!!! A tak w ogóle Marysia to najładniejsze imię dla dziewczynki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
betticzek Re: Mamy Filipów, Filipów... 06.09.04, 20:19 Cześć Filipkowe Mamusie! Bardzo się cieszymy, że powstał taki Filipkowy wątek.. Nasz Filipcio ma już prawie 1,5 roku (więc jak narazie chyba jest najstarszy w tym malutkim gronie?) Generalnie jest cudowny, spokojny, ale czasem zmienia się w mały huragan Raczkowanie już dawno za Nim- teraz jest na etapie biegania Ma 7 ślicznych ząbków i .. zadziorny uśmiech.. Ja też narazie siedzę z maluchem w domku ( tzn. nie pracuję)i czasami oboje siedzimy przy kompie (GG 1846928) Pozdrawiamy gorąco, Beti & FILIPEK Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Mamy Filipów, Filipów... 07.09.04, 13:26 Ach! Dopiero dzisiaj odkryłam "filipkowy klub" Tteż mam syna Filipa, ale już strasznie jest stary - w czerwcu skończył 10 lat i twierdzi, że już jest "prawie nastolatkiem" (jedenaście zaczął, co nie?). Bardzo z niego fajny gość. W końcu ma na imię FILIP!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorjot Re: Mamy Filipów, Filipów... 07.09.04, 20:39 Ja tez mam synka Filipka. Za dwa dni konczy 7 miesiecy. Jest bardzo kochany, zabkow jeszcze nie ma, ale sam siedzi i najwiekszym osiagnieciem jego jest kupka na nocniczek, tak juz tak od tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipa Re: Mamy Filipów, Filipów... 08.09.04, 21:40 Witajcie. Ja również mam synka Filipa.Za 10 dni skończy 21mies. Fajny z niego facet, ciekawski,dociekliwy,mały majsterkowicz.A do tego niesamowita gaduła!!! Nasz Fil ma błękitne ślepka,białe włoski i powalający uśmiech.Jest urzekający pewnie to zaleta wszystkich Filipów prawda) Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy i ich Filipków. Odpowiedz Link Zgłoś
agaskup Re: Mamy Filipów, Filipów... 13.09.04, 13:58 mamafilipa napisała: > Fajny z niego facet, > ciekawski,dociekliwy,mały majsterkowicz.A do tego niesamowita gaduła!!! > Nasz Fil ma błękitne ślepka,białe włoski i powalający uśmiech.Jest urzekający > pewnie to zaleta wszystkich Filipów prawda) > Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy i ich Filipków. Jak bym czytała opis mojego synka. Oczywiście ma na imię Filip. W czwartek (9 września 2004 r.) skończył 17 miesięcy. Pasuje do powyższej charakterystyki. Jest ciekawski i dociekliwy, ale bardzo rozsądny. Ma śliczne błękitne oczka jaśniutkie włoski. A uśmiech prześliczny. Straszny z niego podrywacz. Aż boję się pomyśleć, co będzie za 20 lat. Pozdrawiam. Agnieszka - mama Filipka. Odpowiedz Link Zgłoś
edytap Re: Mamy Filipów, Filipów... 13.09.04, 10:14 CZESC Mój Filip jest w 13 tyg. (ur.18.06.04). Jak na tak młody wiek, straszna z niego gaduła. W każdej konwersacji to on ma ostatnie zdanie (ghhh,oooj itp.) Niedawno mojej szwagierce, która jest w ciąży powiedziano, żeby nie dawała dziecku na imię ani Marcin, ani Filip - ponieważ to są głośni ludzie. Nasz Filip na drugie ma Marcin (po tacie) - ciekawe co z niego wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksapula Re: Mamy Filipów, Filipów... 14.09.04, 15:07 hej mój Filipek jak chyba każdy chłopiec o tym imieniu właśnie pokazuje swoje umiejętności jeżeli chodzi o zjednywanie sobie ludzi. Owinął sobie wokół palca wszystkich mieszkańców domu i .... sąsiadów. Ten zadzirny uśmiech!!! Zresztą wiecie o czym mówie. Tylko że mój Filipcio ma czarne włoski i czarne duże oczka czarnuszek z niego po tacie. Zaczyna się puszczać mebli i dzisiaj nabił sobie pierwszego guza wylądował czołem na dosyć ostrych klockach. mam nadzieję że się nie zniechęci do dalszych prób samodzielnego chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: Mamy Filipów, Filipów... 24.09.04, 09:38 To my też dołączamy do grona Filipciowych Mam. Mój Filip ma 4,5 mca. Czy wszystkie Filipki to małe łobuziaki? Mój jest również błękitnookim, jasnowłosym przystojniakiem. Jak widzi inne dzieciaczki to aż trzęsie się cały. Jest cudownym bobaskiem. Gaworzy, świeje się na głos (za te poranne pogaduszki i śmiejące się oczki dałabym się pokroić)zaczyna się podnosić do pozycji siedzącej jest rozkoszny, ale... daje nam czasami nieźle popalić. Edytap mój Filip również po tacie ma na drugie Marcin. Dodam tylko, że mój mąż w dzieciństwie ponoć był strasznym rozrabiaką. Pewnie nasz syn będzie rozrabiał ze zdwojoną mocą. Pozdrawiamy wszystkie mamy i przesyłamy buziaki dla Filipków. A tutaj poniżej są nasze zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipka Re: Mamy Filipów, Filipów... 27.09.04, 07:43 Witam wszystkie mamy. Ja jestem mamą Filipka od 5 miesięcy Straszny łobuz! Gaworzy, śmieje się i chichota- ma straszne łaskotki pod żeberkami Zaczyna siadać, stoi na nóżkach podtzrymywany pod paszkami- o leżeniu nie ma mowy, to poważny mężczyznaPozdrawiam mamy Filipków! Odpowiedz Link Zgłoś
gamaga Re: Mamy Filipów, Filipów... 29.09.04, 13:00 To my sie dolaczamy. Moj Filip ma 14 miesiecy i 8 zabkow (kolejne 2 w natarciu). Jest niebieskookim blondynkiem i strasznym, ale kochanym rozrabiaka (chyba jak wiekszosc Filipow). Pozdrowienia dla Filipków i ich mam, Gosia & Filip (07.07.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
ksapula Re: Mamy Filipów, Filipów... 25.10.04, 16:54 No i nadszedł ten dzień mój Filipek skończył roczek. Co prawda jeszcze nie chodzi (raczkowanie mu wystarcza) ale jest super mówi coraz więcej no i oczywiście łobuzuje się, ale wy to znacie w końcy też jesteście mamami fajowskich Filipów Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
gamaga Re: Mamy Filipów, Filipów... 27.10.04, 10:57 Cześć ksapula, spóźnione ale gorące "sto lat" dla Twojej pociechy. Życzymy Filipkowi szybkiego opanowania sztuki chodzenia. Mój synek miał dokładnie 13 mies, kiedy zaczął dreptać. Pozdrawiamy, Gosia&Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
ksapula Re: Mamy Filipów, Filipów... 28.10.04, 08:17 Cześć dziękuje za życzenia w imieniu swoim i Filipka. Już sam stoi, ale zauważyłam, że on po prostu boi się zrobić samodzielnie krok. Od razu krzyczy żeby podać mu rękę albo wraca do pozycji raczkowania, ale nie martwię się tym do 18 miesiąca ma czas na naukę chodzenia. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
kindzia77 Re: Mamy Filipów, Filipów... 14.11.04, 14:45 Cześć Ja też jestem mamą Filipka który ma 10 i pół miesiąca. do tej pory myślałam że tylko mój Filip jest taki ciekawski i lubi rozrabiać a tu okazuje się że nie jesteśmy sami. Trochę mi ulżyło po przeczytaniu opini wszystkich mam bo już wybierałam się do lekarza że mój syn jest nadpobudliwy. a to po prostu Filipek Odpowiedz Link Zgłoś