20.07.05, 10:55
U mnie w szpitalu lewatywę robią tylko na żądanie. Wcześniej o tym nie
myślałam, ale chyba się jednak zdecyduję, bo głupio by było, gdyby podczas
parcia była przykra niespodzianka. A wy jak się na to zapatrujecie.
Pozdrawiam (34 tydz. trwa)
Obserwuj wątek
    • agaoswiecim Re: Lewatywa 20.07.05, 11:03
      Podczas pierwszego porodu miałam wykonaną lewatywę i teraz też się zdecyduję.
      Przy porodzie był ze mną mąż, który twierdził że nic go nie zdziwi ale ja
      wolałam być "zabezpieczona". Poza tym podczas parcia nie musiałam myśleć czy
      przypadkiem nie zdaży się jakaś niespodzianka.
      • jjulita Re: Lewatywa 20.07.05, 11:57
        Ja też jestem zdecydowanie za lewatywą!To jednak daje ogromny komfort
        psychiczny.
        Zazwyczaj w trakcie porodu i tak ma się biegunkę, po co się tym rozpraszać-
        majlepiej od razu mieć z głowy sprawy jelitowe...
        • gosia152 Re: Lewatywa 20.07.05, 12:21
          przy pierwszym porodzie musiałam skorzystac z kibelkam już na porodówce jeszcze
          przed skorczami partymi, tak że mój organizm oczyścił się naturalnie i przed
          porodem, ale teraz to się zastanawiam...
          • sylvia_w Re: Lewatywa 20.07.05, 13:05
            Ja też zamierzam skorzystać, choć jak się dowiedziałam ostatnio daje to komfort
            psychiczy oczywiście ale podobno podczas porodu to i tak żołądek jeszcze trawi
            resztki pokarmu i to bardzo powoli, no i chcąc nie chcąc i tak trochę nam tego
            wyleci jak dzidziuś wyjdzie na świat, no ale dla mnie liczy się to że nie
            będzie aż tego tak dużo wink
            Pozdrawiam smile
            Sylwia i 33tyg Krzysiu smile
            • aniapatryk Re: Lewatywa 20.07.05, 14:05
              Ja polecam zgodzić sie na lewatywe,komfort psychiczny najważniejszy smile
              • aammsstt Re: Lewatywa 20.07.05, 19:24
                Miałam watpliwości dopóki nie pomyslałam o tym ile w "tym" bakterii. Dzidzia ma
                prawo przyjśc w czystych warunkach...Poza tym gdyby był koniecznośc naciecia
                krocza, to lepiej byc po lewatywie, zeby nie doszło do zakażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka