Dodaj do ulubionych

pieluchowy dylemat

14.08.05, 17:25
Chcialam zrobic ostatnie zakupy ( kosmetyki i pieluchy ) by spokojnie
oczekiwac przyjscia na swiat mojego malenstwa. Juz mialam kupic pampersy, gdy
wyczytalam, iz wiele mam nie jest z nich zadowolonych. Podobno przeciekaja,
odpazaja itp. Sama nie wiem co o tym myslec. Wiele mam poleca pieluchy Dada z
Biedronki, moja kolezanka uzywa Aro z Macro i bardzo je chwali. Duzo mlodych
mam zaopatruje sie w pieluchy na bazarku kolo mojego domu. Nie wiem jakies sa
firmy ale widzialam, ze sa bawelniane i kupuje sie je na sztuki. Zastanawiam
sie tez jaki proszek do prania i jakie chusteczki nawilzajace kupic. Moze wy
macie jakis pomysl lub doswiadczenie z wyzej wymienionymi rzeczami... smile

lilypie.com/days/051031/0/0/1/+1/.png
Obserwuj wątek
    • coco14 Re: pieluchowy dylemat 14.08.05, 18:16
      Z mojego doświadczenia,kiedy moja córka była mała Pampersom nie dorównały żadne
      inne.Próbowałam i Heppy beli i Huggisy i mniej markowe i przeważnie
      przesikiwała je tz.albo miały małą chłonność i niemogłam ich używać w nocy albo
      gumki słabo trzymały.Pampersy okazały się najdroższe ale jak dla mnie
      najlepsze.Teraz też przeglądałam już pieluszki i napewno będe używać Pampersów
      chociaż uwagę zwróciłam na Heappy belli (znowu) bo dla noworodków maja wycięte
      miejsce na pępuszek.Więc może na samym początku póki pępuszek nie odpadnie będę
      ich używac.
      • r.kruger Re: pieluchowy dylemat 14.08.05, 23:15
        Mogę napisać co sprawdziło się u nas,jednak sama będziesz musiała zdecydować a
        i pewnie wyrobisz sobie szybko opinie.
        Od początku używałam pampers newborn,są delikatne i chłoną część kupki co
        zmniejsza szanse na odparzenie,każdorazowo smarowaliśmy pupe sudocremem albo
        kremem bubschen(taki z pudrem który pozostaje na skórze i długo ją chroni)
        Na chusteczki jonson&... Miko był uczulony,kupowaliśmy pampers sensitiv,pampers
        a teraz nivea z niebieskim misiem-ładnie pachną,doskonale zbierają
        zanieczyszczenia i mogę nimi zmywać make-up smile
        wiem że wiele dzieci jest uczulonych na chuteczki cleanic(czy coś) ale napewno
        nie wszystkie...
        Proszek lovela nie spełnił moich oczekiwań więc używałam Jelp,niby droższy ale
        wydajny,nawet bardzo. od początku też zmiękczałam pranie płynem Lenor specjal
        (taki z bobasem) Mikołajowi nic nie było,niby producent to gwarantuje
        Oliwka-nivea,jonson&,,, ale nie z promocji.A najlepsza okazuje się bambino i
        chicco(z oliwek-rewelacja)
    • swietlik111 Re: pieluchowy dylemat 15.08.05, 10:44
      smile hej smile

naprawdę wszystko masz juz kupione? zostały Ci tylko pieluszki i kosmetyki?
      jej! a ja wciąż się zastanawiam czy nie za wcześnie na zakupy, choc mam na nie
      wielką ochotę... ciagle to odwlekam , bo myślę, że jeszcze dużo czasu... wink ale
      jak spojrzałam na Twój suwaczek, to zostało nam dokładnie tyle samo smile

pozdrawiam gorąco smile*
      swietlik111
      • izagrab Re: pieluchowy dylemat 15.08.05, 14:23
        Hi hi czas plynie bardzo szybko i na koncu pewnie nam jeszcze przyspieszy. My z
        mezem kupilisy wozek i pozostaly nam kosmetyki do kupienia. Ubranka, kocyki i
        reszte rzeczy kupila moja Mama, ktora po prostu uwielbia robic zakupy dla
        malenstwa. Poniewaz mam juz pelna komode ubranek i wciaz mowie jej, ze mamy ich
        za duzo, Mama zaczela kupowac ubranka na pol roku bo nie moze oprzec sie ich
        urokowi smile
        Mysle sobie, ze nie ma co czekac az bedziemy wielkie i spuchniete bo wtedy
        zakupy nie beda nalezaly do najprzyjemniejszych rzeczy. Wiem, ze pod koniec
        duzo kobiet kiepsko sie czuje,nie moze duzo chodzic itp wiec wole wczesniej
        wszytsko przygotowac, wyprac i czekac spokojnie na nasze malenstwo smile

tickers.baby-gaga.com/p/dev302pr___.png
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20051030/dt/6/k/13e8/preg.png
    • karolinka302 Re: pieluchowy dylemat 15.08.05, 16:44
      Ja uzywalam tetrowych pieluch w domu,na noc huggies i do wyjscia.Pampersy sie
      rwaly(przylepce). Chusteczki zaczelam uzywac od 3 m-ca, a przedtem platki
      kosmetytczne zanuzone w wodzie przegotowanej.Oliwke bambino,mydelko bambino i
      krem sudocrem na odparzenia.Kapalismy tez synka w krochmalu(delikatnym).Proszek
      Jelp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka