gniewkowiec 07.05.06, 11:20 Jak strasznie bolą! Buuuuu Nic nie pomaga. Nie mogę chodzić, siedzieć, leżeć, spać. Płakać mi się tylko chce. Długo tak nie wytrzymam.!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: Hemoroidy 07.05.06, 11:43 no to biegnij do apteki po coś, np procto glyvenol, po co się męczyć.... chociaż po porodzie będzie chyba jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: Hemoroidy 07.05.06, 12:55 oj będzie gorzej MOżesz kupić Posterisan lub Preparton H. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Hemoroidy 07.05.06, 13:09 Problem w tym, że dokuczają mi już od 20 tygodnia ciązy. Mam czopki, mazidła i inne cuda ale niestety nie ma żadnej poprawy wręcz jest gorzej. Za przeproszenie "tego" jest tyle że nie mogę sobie zaaplikowac czopka! Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: Hemoroidy 07.05.06, 13:11 No to sobie możemy podć ręce aż boję sie co będzie po porodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Hemoroidy 07.05.06, 13:12 też mi wywalił wczoraj..czuję się jakbym no wiecie...nie załatwiła się do końca i...okropne uczucie..dodatkowo boli...i to tak na samą już końcówkę co za niesprawiedliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
aniatomek3 Re: Hemoroidy 07.05.06, 13:14 a próbowałaś może pić siemię lniane, czasami pomaga się załatwić i może łagodzi, ale wygląda jak śpiki.... po ugotowaniu, jak nie próbowałaś to może spróbuj... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: Hemoroidy 07.05.06, 13:32 mam to samo i niestety sie pogarsza w ciagu tych dwoch tygodni... gin rozkłada rece - myc, Preparation H, ja jeszcze mam czopki z propolisu. Boje sie procto glyvenolu, bo pisza tam, ze nie w ciazy (chociaz kupilam - pewnie po porodzie nie dam rady wytrzymac) A probowalas robic sobie okłady np. z rumianku albo szałwi - zaparzona i przestudzona torebke przylozyc? mnie ulge przynosi posiedzenie w takiej letniej kapieli... Mam czasem dni, ze nie przeszkadzja az tak..., ale nie wiem, co konkretnie pomaga. masz jakas pozycje w której mniej boli? spróbuj kombinacji z poduszka na boku i nogi wyzej - jak tak czasem zastygam i jest chwilowo dobrze... trzymaj sie Em i Bubu (9 maja???) Odpowiedz Link Zgłoś
daga210 Re: Hemoroidy 08.05.06, 08:22 Cześć Kochana ja w 9 miesiacu nabawiłam sie małego hemorida.. i po porodzie uwierz mi nie mogłam normalnie funkcjonować!!! krocze mnie tak nie bolało jak te hemoroidy!!!!!!! lekarz mi przepisał posterisan H i powiem Ci, że zadziałał już są mniejsze a były dosłownie jak śliwki!! niestety jeszcze są i musze sie z nimi meczyć. Wydaje mi sie, że jeszcze troche i sie wchłoną, też nawet nie próbowałam ich wkładać z powrotem takie duze były. Posterisan H jest na recepte poproś o nie po porodzie, koniecznie dokup do tego maść ona dużo pomaga!! pozdr. daqa Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Hemoroidy 08.05.06, 09:09 Mi pomógł tylko posterisan- najpierw używałam posterisan H, który jest mocniejszy, a potem zwykły posterisan, zarówno w ciąży, jak teraz po porodzie hemoroid się mocno zmniejszył i nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
monique595 Re: Hemoroidy 09.05.06, 12:28 Dla mnie lekarz polecił, żeby po każdym myciu zrobić zimny prysznic, tak długo jak wytrzymam - wtedy żyły się kurczą i hemoriod się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
megan7 Re: Hemoroidy 13.06.06, 18:01 Dziewczyny można używać posterisanu przy karmieniu piersią? Chyba muszę coś zastosować bo czasami jest ciężko ( Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: Hemoroidy 13.06.06, 20:04 procto glyvenolu nie mozna uzywac jak sie karmi, mnie pomogly baaardzo czopki propolisowe i balsam szostakowskiego - moglam siedziec po kilku dniach kuracji - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Hemoroidy 14.06.06, 14:39 W szpitalu powiedzieli mi że najlepszy jest Posterisan ewentualnie Hemorectal. U mnie na szczęście z chwilą porodu problem prawie zniknął (prawie bo hemoroidy są ale nie bolą). Już teraz wiem , że mam taką budowę organizmu, że końcówka ciąży "wypycha" mi wszystkie bebechy na zewnątrz i ból jest nie do zniesienia. Powodzenia wam życzę . Znam wasz ból! Odpowiedz Link Zgłoś