Dodaj do ulubionych

Płeć na USG a płeć faktyczna po porodzie

09.05.06, 00:17
Hejka.
Jestem bardzo Ciekawa jak nam się sprwdzi ( dla niektórych dziewczyn to już
sprawdziły wink ) przewidywana płeć Dzidziusiów z USG z płcią po porodzie?
Bardzo jestem ciekawa, bo wiele słyszałam opowieści jak to z USG wyszedł
chłopczyk a potem okozałao się że to dziewczynka i na odwrót.
Jednocześnie pozdrawiam wszystkie Te, które już ulą Swoje Maleństwa jak i Te,
które ciągle jeszcze 2w1 smile

Nadal 2w1- Renia
Obserwuj wątek
    • kapuhy_a Re: Płeć na USG a płeć faktyczna po porodzie 09.05.06, 07:51
      heheh też się nad tym zastanawiałam...troszkę się obawaim ,bo do swojego
      dzidziusia mówię per"ona"i jak wyjdzie chłopak to tak głupio będzie...powinien
      się na mnie pogniewać,że babę z niego robiłam...
      Nie no jaki tam błąd usg...chyba 3d/4d nie może się mylić....i potem kilkakrotne
      zwykłe usg robione przez różnych lekarzy niezależnych od siebie
      • renowa Do kapuhy_a 09.05.06, 09:31
        Ja nestety nie miałam ani 3d ani 4d sad. Zacofany Kraków jeszcze tego nie ma- a
        jeśli nawet ma to od niedawna i się nie załapałam. Żal mi trochę było kasy żeby
        dojeżdżać gdzieś no i 3d/4d też trochę kosztuje. Nam wyszedł synek z 2d - dwa
        razy. Bo po wczorajszym w przychodni pani lek med nie była w stanie określić :-
        (, stwierdziła że już jest duże dziecko ( 38 tydz) i że zamazane jej wychodzi.
        Też wolałabym żeby mi się sprawdziło bo od 20 tygodnia (wtedy
        mieliśmy "przeglądówkę"- prywatnie zrobioną bo po pierwszym USG w przychodni (
        w 11 tyg) byłam BARDZO rozczarowana(całe badanie trwało max.5minut) więc
        zdecydowaliśmy się na prywatne USG genetyczne u jednego z najlepszych w tej
        dziedzinie w Kraku. Potem w 29 tyg pani dr na rutynowym potwierdziłą że chłopak
        więc mamy nadzieję że jednak chłopiec będzie smile. No oczywiście jakby się miał
        okazać dziewczynką to będzie super bo i tak chcemy mieć więcej dzieci- a to
        nasze pierwsze, więc zbytniej różnicy nie robi smile.
        Pozdrawiam Serdecznie Ciebie i Lenkę.
        Renia i Rafałek smile
        • phi.phi Do Renowa - 09.05.06, 13:28
          - przepraszam za wtrącenie - ale nie wiem, czemu piszesz, że zacofany Kraków nie
          ma USG 3D/4D - ma i to od stycznia jedno, a od przeszło miesiąca drugie -
          niestety drogo liczą, ale są smile
          • renowa Re:Do phi.phi 09.05.06, 22:11
            Hejak phi.phi smile

Czy masz na myśli to USG, które od niedawna jest na Ujastku?
            Jeśli tak, to ono już tam jakiś czas sobie jest tyle, że Krak nie miał
            wyszkolonych w tym temacie specjalistów i mimo iż maszynka sobie stała to nikt
            z niej nie korzystał-bo nie umiał. Tera się ponoć trochę podszkolili i robią
            ale DOPIERO od stycznia tego roku. Ba, a na śląsku robią już jakiś czas nie
            mówiąc o Warszawie. Więc nie dziw się , że piszę, że mój Krak trochę zacofany w
            tej kwestii smile.
            Ja byłam na 2D i też było wszystko ładnie widać- no może nie tak ładnie jak na
            3D ale byłam u jednego z najlepszych w dziedzinie USG genetycznego w Krakowie.
            Niestety prywatnie, i też mnie to troszkę kosztowało sad. Ale było warto bo
            doktorek obejrzał naszego maluszka na wszystkie strony smile, powykluczał wady
            genetyczne i inne takie tam różne nieprawidłowości.
            A! Piszesz że jest i drugie, no to najwyższa pora! Może jak będziemy czekać na
            drugiego dzidziusia to się wybierzemy smile.
            Poza tym jak ja szukałam 3D w Kraku ( tak, żeby zrobić USG w 20 tyg) to jeszcze
            nie było sad.
            Pozdrowienia dla Was czerwcóweczek.
            Jak się synuś spóźni to możliwe, że do Was dołączę.
            Renia
            • phi.phi Do Renowa - 09.05.06, 23:58
              - o Ujastku myślę, jako tym drugim. O pierwszym o Ultramedice
              www.ultramedica.pl/ - fakt, że w stosunku do innych ośrodków późno, ale
              już od jakiegoś czasu. A poza tym wprawne oko i na 2D zobaczy to, co zobaczyć
              powinno.
              Pozdrawiam, PP.
    • pszczolka2 Re: Płeć na USG a płeć faktyczna po porodzie 09.05.06, 09:38
      U mnie się sprawdziłosmile
      Synuś na usg i urodził się Aleksiusmile

Pozdrawiam,Ola
    • ania175 Re: Płeć na USG a płeć faktyczna po porodzie 09.05.06, 10:57
      Wiecie co, ja tez sie właśnie zastanawiam nad tym, wprawdzie mój lekarz
      poprzednio trafił z płcią i ponoć ma świetne oko do tych spraw i co
      najważniejsze dobry sprzet, u wszystkich moich znajomych, którzy do niego
      chodzili przewidywania sie sprawdziły, ale zawsze przecież moze byc ten
      pierwszy raz. Oczywiście wiem, że najważniejsze aby maleństwo zdrowe było, ale
      ja już mam nakupowanych tyle kiecek, różów, imie wybrane - nad meskim nawet sie
      nie zastanawialismy.
      W każdym razie co chciałam napisać, to ze dziewczyna z mojego osiedlowego
      sklepu miała urodzić dziewczynkę - ponoć wychodziła dziewczynka na wszystkich
      USG, a urodziła chłopczyka. Oczywiście jest szczesliwa, ale w pierwszej chwili
      była troche zszokowana.
    • k_maja Re: Płeć na USG a płeć faktyczna po porodzie 09.05.06, 12:20
      u mnie się sprawdziło - zresztą kilka razy na usg na własne oczy widziałam
      sisiaka i jajka, więc nie było wątpliwości smile
      kasia
      • kapuhy_a ja wlepiałam wczoraj oczy ... 09.05.06, 19:30
        w usg co mam na płytach ale kurczę ja tam ani ogonka ani cipki nie widzę...
        Ale skoro niezależni mówią że dziewczynka to dziewczynka...ale jak bedzie facet
        to mój Małżowin bedzie szczęśliwy,bo bedzie miał z kim na myszki jeździć big_grinbig_grin A
        z dziewczynką to będzie musiał po sklepach z lalkami chodizć big_grinbig_grinbig_grin i autem da
        jej pojeździć jak już będzie stara big_grinbig_grinbo nie ufa kobietom za kółkiembig_grin

No własnie ja sie boję tego rozczarowania chwilowego...bo wiem,że będę kochała
        ale wiecie cały czas myślę o "niej" ..Spoko co ma być to będzie big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka