kropka1005 07.06.06, 21:09 witaj, napisałaś, że pas nalezy nosić jak się gdzieś wychodzi, nie w domku, powiedz dlaczego, bo jestem strasznie ciekawa jak ajest różnica w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moli75 Re: do mysza33 07.06.06, 22:47 Mnie też to bardzo interesuje, bo ja taki pas noszę od rana do wieczora, a więc i w domu i kiedy gdzieś wychodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: do mysza33 07.06.06, 22:53 Chodzi o to, że pas poporodowy w jakiś sposób ściąga ciało i zapobiega huśtaniu się tej galarety, ale jednocześnie rozleniwia tkanki (w tym mięśnie), wyręczając je w pracy i dążeniu do zwierania się. Z tego powodu odradzają stosowanie pasa w szkołach rodzenia. A chodz o to, by po prostu nie przesadzać... W domu częściej siedzisz, choćby przy karmieniach, więc masz czas i sama możesz kontrolować napinanie brzuszka (napinanie zaczynasz dopiero wtedy, gdy nie masz rozejścia się mięśnia prostego brzucha). W przypadku, gdy gonisz do miasta, by szybko coś pozałatwiać w pośpiechu między karmieniami lub chcesz delikatnie spłaszczyć i zewrzeć brzuszek, by lepiej prezentować się przed znajomymi - zakładaj pas. Natomiast w domu daj mięśniom popracować, bo tylko one w sposób naturalny trzymają trzewia w ryzach i nie pozwalają im się "rozwalać", szpecąc w ten sposób sylwetkę. Stąd w domu należy ściągać pas i napinać mięśnie oraz brać się za ćwiczenia leżąc w łóżku, tak na początek. Dzięki temu przyśpieszysz gubienie brzuszka. Wcale nie muszą to być forsowne ćwiczenia. No, chyba że trochę tłuszczyku (ja też przybrałam ponad 22kg) nazbierałaś - wtedy trzeba wybrać się na intensywniejsze ćwiczenia (ale bez przesady!) dla aktywnej mamy lub jakiś fat burning. Jednak nie wcześniej jak po okresie połogu, po tym jak dojdziesz do siebie i zorganizujesz się tak, by mieć na gimnastykę jeszcze siły. Nie ma co się zmuszać. Mi rozmiary ciążowe powoli się cofają (po 1, 2 centymetry na miesiąc), ale by odzyskać talię na pewno niezbędne będą ćwiczonka na skośne Mam nadzieję, że wszystko już jasne jest Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: do mysza33 08.06.06, 13:08 dzieki.Zastanawiam sie tylko nad wwoim pasem, jamam taki piankowy-podobno jakis specjalny materiał.i nie wiem czy moge go nosic Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: co do pasa 08.06.06, 14:27 choinka wie, ja mam taki poporodowy, nie wyszczuplający i jestem z niego bardzo zadowolona wygląda tak: www.allegro.pl/item101405529_lq_specjalistyczny_medyczny_pas_poporodowy.html Mysza Odpowiedz Link Zgłoś