Dodaj do ulubionych

LETNIE WYPRZEDAŻE :)

02.07.06, 18:24
Proponuję wpisywać tu wszystko co dotyczy zbliżających się wyprzedaży w
sklepach - nie tylko dziecięcych.
W ostatni weekend zwiedziłam sporo sklepów (Galeria Mokotów, Arkadia) i chcę
się podzielić spostrzeżeniami...
Ogólnie wyprzedaże ruszyły...
Wg mnie zasługują na uwagę wyprzedaże w sklepach z obuwiem Venezia - duży
wybór klapek i t.d. ze zniżką ok. 30-40%
Cubus - - 30 i 50%. Kupiłam fajne bojówki dla siebie ze zniżką 50%.
C&A - zniżki do 50%. Kupiłam sporo bluzeczek-koszulek dla siebie oraz ubrałam
córę (fajne pajace-piżamki 86-92 cm po 13 zł, body 3-pack po 18 zł, sukienka
fajniutka 25 zł i t.p., koszulki 2-packi - 17 zł) - jakośc bardzo dobra
Spore zniżki w H&M (do 50%), ale raczej na większe dzieci
BHS - polecam odzież dla dorosłych, spore zniżki, jakość fajna, dla dzieci
też ceny zostały obniżone, ale jakoś niewiele....
Smyk - 30%
Mothercare - 20%, ale np. są 3-packi pięknych pajacyków-piżamek z bardzo
fajnej bawełny(kupiłam rozmiar na 12-18 mies. czyli na jesień-zimę) po 59 zł
(wychodzi po ok. 19 zł za 1 szt.), 3-packi pody po 39 zł, małę rozmiary 7-
packi body po 69 zł (ale nie ma interesujących nas rozmiarów).
Pani w GM powiedziała mi, że 5 lipca będą mieli remanent, możliwe że po nim
rozpocznie się większa wyprzedaż (-50%)
To tylko
Obserwuj wątek
    • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 02.07.06, 18:25
      Aha, Galeria Centrum - do 50%, spory wybór odzieży dla mam
      • aciki Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 02.07.06, 22:29
        Fajnie macie... Ja mieszkam na prowincji zwanej Częstochowa i guzik tu u mnie.
        Tylko Jackpot, Reserved i Simple. No, może jeszcze parę innych, ale generalnie
        beznadzieja.
        • guruburu Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 02.07.06, 23:32
          Ja też lubię wyprzedaże - ach te miraże konsumpcji smile))
          Ale dla dziecka na wyrost to za bardzo nie kupuje, chyba, ze coś na każdą porę
          roku, bo nie potrafie przewidzieć, jaki rozmiar i co dokładnie bedzie mi
          potrzebne. Np. juz od miesiąca czy jakoś tak małóa nosi szorty ogrodniczki z
          mothercare na rozmiar 12-18 miesiecy choc dlugasna wcale nie jest, ale za to
          pulpet grubaśny smile a body, zeby bylo luźniejsze to już ostatnio kupowałam na 92
          choć spodnie nosi jeszcze, jeśli mają dużą pupę, na 74...
          Normalni - co częsć garderoby to inny rozmiar.
          • paulinka84 Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 03.07.06, 08:27
            Ja też mieszkam w małym mieście, gdzie z firmowych sklepów to tylko big star,
            levi's, wrangler, top secret, reporter. W innych sklepach przeceny wyglądają
            następująco : na metkę towaru zostaje doklejona karteczka z ceną o 30% wyższą
            od tej właściwej i przekreślona. Tak więc kupującym ma się wydawać, że
            faktycznie jest okazja. A ja lubię chodzić po sklepach i wiem ile co gdzie
            kosztujewink Więc te przeceny mnie smiesząwink
            • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 03.07.06, 09:35
              Paulinko, zwracam uwagę na asortyment i ceny w sezonie. Piszę tu tylko o
              towarach rzeczywiście przecenionych, i to sporo.... mówię o firmach i sklepach,
              gdzie ludzie tak kombinować nie będą.
              To jest oczywiste, że prywaciarze, a tym bardziej w małych miejscowościach,
              często przeginają pałę postępując tak jak piszesz.
              Ja np. dzięki wyprzedażom ubieram dzieci od głów do stóp w ubranka najwyższej
              jakości za cenę niższą od tej co czasami ludzie płacą w ciucholandach.
              Zakładając ten wątek sądziłam że informacje te mogą się przydać innym mamom...
              • asmi7 Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 03.07.06, 09:44
                Bardzo, bardzo się przydadzą!!! Ja też zawsze poluję na wyprzedaże smile
              • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 03.07.06, 09:48
                sdomitz
                pewnie ze te info sa cenne smile Ja tez kupuje mnostwo rzeczy na wyprzedarzach, w
                zesszlym roku jak bylam w ciazy kupilam malej podobnie jak ty duzo rzeczy w
                markowych sklepach za niewielkie pieniadze, niektore dopeiro teraz jej
                zakladam, ja kupuje wiele rzezy na wyrost. Ja poki co kupilam malej pare
                naprawde fajnych, niedrogich rzeczy w tesco w cherokee. Teraz tez czekam na
                wyprzedaze, choc ja glownie zakupy robie w reducie, blue city i jankach,
                zreszta mam wrazenie ze za jakis tydzien powinno wszystko spac jeszcze wiecej
                tak do okolo 50%, takzw ja jeszcze poczekam z tydzien i wtedy rusze powaznie na
                lowy. Juz sie boje o moj portfel smile
        • aisza24 Re: Aciki,ja tez CZESTOCHOWA 03.07.06, 10:08
          i zgadzam sie, sklepow malo,wyprzedazy brak.....szkoda
    • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 04.07.06, 12:15
      Reserved i Esprit - 50%
      • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 04.07.06, 13:02
        sdomitz a gdzie bylas w tych sklepach? czy rzeczywiscie przecenili wiekszosc po
        50% czy tylko pojedyncze sztuki?
        • justin301 Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 04.07.06, 15:16
          Ja uwielbiam Carry - 50 procent teraz
          a dla małego 5-10-15 niektóre rzeczy 50 % - właściwie tylko tam mu kupuję
          ciuszki i jestem zadowolona.
        • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 04.07.06, 15:54
          Kaliaa, mówisz o Reserved i EDC Esprit?
          Byłam wczoraj w domach towarowych Centrum na Marszałkowskiej.
          Jeżeli chodzi o Reserved - przecenione nie wszystko, ale dużo....
          Nie przyglądałam się za bardzo, bo kupuję w Reserved tylko czasami dla męża i
          syna 5-latka. Sama wolę inne marki...
          Natomiast Esprit moim zdaniem warto zwiedzić smile
          Przeceny są takie: Przeceniona jest cała stara kolekcja - 30% na najdroższe
          ubranka (np. bojówki z 299 na 199, bluzeczki z 149 na 99 i z 119 na 79),
          50% na te średnie - te akurat najczęściej kupuję - np. bluzeczki z 99 na 49,
          sweterki rozpinane z 229 (czy 249) na 119.
          Oczywiście, masz rację, że warto jeszcze poczekać, bo mogą jeszcze bardziej
          zbić ceny, ale wtedy to już pewnie nie będzie interesujących mnie rozmiarów
          (noszę 40-42, więc szybko to "idzie"). Zazwyczaj na koniec zostaje tylko 34 i
          36... więc i tak długo czekać nie będę, jak coś mi się podoba i pasuje
          rozmiarowo smile
          C&A w Domach Centrum - kupiłam inne jeszcze 3-packi body 92 i 98 cm dla córki
          po 17,90 oraz beżowe spodenki sztruksowe na 86 cm - 19 zł, dzinsy na 92 cm za
          12,90 i fajną grubszą bluzę z misiami też za 19 zł (nie było tego w Arkadii).
          Są też inne wzory pajacyków na 86 i 92 cm po 12,90 (nie sądzę, żeby ceny spadły
          jeszcze niżej, bo pajace przed przeceną kosztowały 29,90, a body też jakoś
          tak.... czyli tu jest przecena 70%) W C&A nigdy nie robią ogólnych obniżek cen,
          tylko wyznaczają kąciki na przecenione rzeczy... nie jest tego mało, ale sądzę,
          że w Blue Sity będzie więcej (zawsze tak było)... Tylko Blue City jest ode mnie
          trochę za daleko i dojazd z Mokotowa fatalny...
          Czekam teraz na przecenę w Bartku. Już jest 30%, ale chciało by się więcej -
          trzeba już pomyśleć o obuwiu nie tylko dla synka ale i dla malutkiejsmile
    • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 18.07.06, 18:24
      Od dziś Mothercare zaczyna większą wyprzedaż. Byłam w Galerii Mokotów. Pajace 3-
      pack - 39 zł, body z Kubusiem Puchatkiem 7-pack - 69 zł inne ciuszki są
      poprzeceniane różnie... Tak na oko więcej było ciekawych ubranek dla 3-5 latków.
      Ceny różne, większośc spodni poprzeceniana na 19 i 29 zł z 89-109... Kilka
      sweterków dość ciekawych na 29 zł. Inne ceny - ok.50%
      • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 18.07.06, 20:13
        a ja bylam w reducie i jankach i kupilam sporo rzeczy na 86 poprzecenianych na
        50 i 70%. Wychodzilo naprawde tanio
    • sylwia_zi Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 00:05
      bardzo dobry wątek.
      Ja też kupiłam body w C&A za 17,90 3 sztuki.
      (jestem tylko w szoku jak duże dzieci macie - ja kupiłam na 80 i mój Koczkodan
      polata w tym pewnie z zimą włącznie)
      W Trollu za to długie fajne spodnie dla nas mozna kupić za 26 zł (pierwsza cena
      zdarta, kolejna 89,90)
      Poza tym pełno łaszków, topików w terranowie jeśli ktoś lubi.
      W moim przypadku w dalszym ciągu "na szmatach" można kupić jeszcze taniej super
      firmowe ciuszki, jest babka na bazarze wolumen i ma ciuchy po 2 zeta - sukienkę
      GAP nabyłam, pełno Nexta, mothercare, early days, marks&spencer i tp.
      Najlepiej jednak kupować na wagęsmile mam swoje ulubione punkty z duzym wyborem w
      Warszawie.
      na ciuchach zaoszczędzę, na buty się wykosztujęsmile
      • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 00:09
        sylwia moja mala nosi rzeczy nja 74, ja pokupowalam jej na zapas na 80 i 86 na
        jesien i zime. Poza tym akurat moja mala jest naprawde jedna z najmniejszych
        forumowiczek - wazy zaledwie 8 kg smile
        • sylwia_zi Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 07:47
          moja też nosi 74 bo miała ostatnio 73,5 cm. Myśle wiec ze tak szybko tych 6 cm
          nie urosnie, a wtedy te na 80 będą nadal dobre, tym bardziej, że nie jest
          numeracja jakos zaniżona.
          Bo tak sobie Kalia kombinuje, że potem to już jak dziecko bez pieluchy... to
          body już niepotrzebne, ale się rozmarzyłam.... hehe
          • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 09:29
            ja body to nakupowalam w zapasie na wiosne i mam az do 92 z 15 sztuksmileA te
            ubranka co teraz nakupowalam to raczej jesienne i zimowe
            Z ta pielucha to raczej realnie patrzac, pewnie nie wczesniej niz za rok o
            tej porze, bo zasadniczo najlepiej i najwygodniej odzwyczajac dziecko od
            pampka w wakacje. no nic wszystko przed nami smile)
            • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 12:05
              No to ja mam większą córę - obecnie 80 cm (waży ponad 10 kg), na jesieni pewnie
              86 będzie, dlatego kupuję głównie 86-92, a nawet na 98 na niektóre rzeczy się
              skusiłam smile A co do nocnika - nie łudzę się, bo wcześniej niż za rok nic z tego
              nie będzie. A przynajmniej w nocy pielucha będzie do jakichś 3 lat.
              Zresztą, mam w rodzinie jeszcze 2 młodsze kuzynki Darii i córkę znajomych, dla
              których musimy od czasu do czasu zrobić jakiś prezencik na urodziny i t.p.
              dlatego kupuję śmiało.
              Też głównie patrze na ubranka przejściowe lub ciepłe. Letnich mamy w nadmiarze.
              • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 19:36
                ja dzis znowu zaszalalam w hm smile. poza tym zakupilam fotelik maxi cosi, ale
                niestety na niego prmocji nie bylo sad
                • ninjo Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 19:39
                  ja tez bylam dzisiaj na zakupach. w h&m kupilam malej roznych ubranek na 86
                  glownie za 55 zł,az 7 szt.! Np. fajne spodniczki jeansowe po 10zł przecenione z
                  30zł
                  Oprocz tego jeszcze kilka rzeczy w c&a. Super smile
                  • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 22:27
                    Też byłam dzis w H&N i kupiła 2 takie spódniczki smile oraz sukienkę-princeskę
                    dzinsową z haftami
                    • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 22:32
                      he he ja ta jeansowa princeske z haftami kupilam juz ze dwa tygodnie temu,
                      fajna jest taka troche etniczna smile kmpela tez wrzesnowak dzis kupial malej tez
                      ta sukienke smile moze jaksi zlocik wrzesniwoych panienek w sukience z haftem? "_
                      ja jednak najbardziej jestem zadowolona z placzyka z hm przeceniony z 80 zl
                      70% smile jest naprawde fajny i mial fajna cene smile
                      spodniczke tez kupilam z takim kotem jeansowa rozowa i fajne tez sa te brazowe
                      spodniczki materialowe takie falbaniaste ale opanowalam sie juz smile
                      dzis dokupilam do tej spodniczki bluzke z tej samej serii z tym kotem z 29 zl
                      byla pzreceneiona na okolo 8 czy 9 zl smile
                      i w cubusie fajna czapke na jesien z takimiu "rogami" biala slicznie w niej
                      wyglada
                      • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 22:53
                        Przepraszam za literówki - pisałam z córcią razem smile A w którym H&M byłaś, bo
                        jakoś dzisiaj w Reducie nie było większego wyboru.
                        Też rozglądam się za kurteczką lub płaszczykiem na jesień, ale w tej chwili
                        znalazłąm tylko w Cubusie i po 69 zł (zniżka 50% ale i tak trochę drogo jak na
                        prejściówkę).
                        Zato ja z kolei byłam dziś w Wójciku i wykopałam sobie na straganie zniżkowym
                        fajny bawełniany dresik 18-24 mies. (bluza na zamek 13 zł spodnie 9 zł) i
                        bardzo fajny biały sweterek ciepły na zamek (wełna + jakiś dodatek) na 92 (był
                        jeszcze na 86) za 20 zł (przeceniony z 79 zł). W ogóle w Wójciku są bardzo
                        fajne ubranka, szczególnie dla troszkę starszych dzieci. Teraz jest zniżka 40%,
                        a na niektóre ubranka wyłożone na straganach do 70%....
                        • kaliaa Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 19.07.06, 23:19
                          dzisiaj bylam a jankach, te plaszczyki tam sa, al aw acarfour w zeszlym
                          tygodniu tez byly tam wlasnie go kupilam sporo ich bylo, dzis juz ich nie bylo?
                          Wiesz o jakich plaszczykach mowie? Taki przycmiony szaro-bezowo-rozowy, na
                          guziki, w motylki w kolkach, jesienno-wiosenny. Ja zreszta nie kojarze tam
                          innych plaszczykow, mi one zawsze sie podobaly, tylko normalna cena ich juz
                          nie smile Ja nie mam nigdzie wojcika w poblizu a szkoda, jest w blue city,
                          przejezdzalam tam dzis, ale juz nie dalysmy rady tam zajrzecc, bo bylysmy w
                          maximusie, potem jankach a na koniec w swiecie dziecka po fotelik. Zreszta ja
                          juz nic nie powinnam kupowac na jesien bo mnostwo juz mamy, brakuje mi tylko
                          pizamek, przydalyby mi sie jakis wielopak. a dersiki fajne kupilam, w tesco
                          cherooke po 15 zl, takz tez tanie welurowe - ladne.
                          • ninjo Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 20.07.06, 22:59
                            a ja znowu troche zaszalalam,nie moglam sie powstrzymac. W Mothercare w Gal
                            Mokot. b. duze przeceny. Mozna znalezc naprawde tanie rzeczy. Kupilam m.in.
                            rozne jeansy za 19 zł(nawet znalazłam jedna parę za 9zł!). T-shirty za 9, 12 zł.
                            Fajna kurtke zimową na za 1,5 roku za 40 zł. Jeszcze sandałki i jeszcze jakies
                            ubranka dla chrzesniaka.
                            Poza tym są przecenione body i pajace (trzypaki pajaców są za 39zł i 49zł, w
                            zaleznosci od rodzajow). Jeszcze tam nie widzialam takich cen
            • sylwia_zi Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 20.07.06, 23:23
              nie no dziewczyny ja też z tych co będą odzwyczajać od pampersa jak się ciepło
              zrobi i nie wcześniej jak po póltora roku życia...
              ja po prostu myślę ze 86 cm moje dziecko przy dobrych wiatrach bedzie miało za
              rok. Dzieci juz tak szybko nie rosną, a już mojej się to nie zanosi. Póki co
              idealnie wyprorokowałam jej wzrostsmile
              ona teraz ma sukienki 3-6 i sa dobre.
              spodenki newborny ma i ok, z h&m 2-4.
              a jak teraz sie za odchudzanie wziela to w ogole juz stresow nie mam ze sie nie
              zmiesciwink
              ostatnio mam manie szmateksów. I tez porobiłam zapasysmile normalnie cudeńkasmile
    • sdomitrz Re: LETNIE WYPRZEDAŻE :) 24.07.06, 21:09
      Wyprzedaż w Smyku -50% na wiosenno-letnią kolekcję. Można znaleźć małe buciki -
      trzewiki i sandałki Bartka za 50% ceny, kurteczki na jesień (kupiłam wreszcie
      za 24 zł), dresiki i t.p.
      Nie przyglądałam się za bardzo, ale chyba więcej było ciekawych ubranek
      chłopięcych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka