Dodaj do ulubionych

kalkulator

01.03.08, 16:50

--dziecko.haczewski.pl/index.php?
cykl=26&dzien=16&miesiac=1&rok=2008&bg=000
mój suwaczek
Obserwuj wątek
    • diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 18:27
      Fajna ta stronka smile I od razu suwaczek się robi smile
      ps. mi wychodzi, że może być dziewczynka, bo kalkulator podaje zapłodnienie
      11.01, a myśmy się teges 07.01 big_grin to jest szansa juppii
      • kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 18:31
        a skąd wiesz że moze być dziewczynka ??
        • diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 18:58
          Bo jak się bzyka w tym samym czasie co owulacja to wychodzi chłopaczek, bo
          męskie plemniki są szybsze, a dziewczęce znowu są wolniejsze, ale żyją dłużej i
          jeśli kochało się parę dni przed owulacją to jest szansa na dziewczynkę, mam
          nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam... smile
          Aha, w tych kalkulatorach podają datę zapłodnienia jako datę owulacji więc skoro
          mi podaje róznie 10-13 to myślę, że szansa na dziewuszkę jest smile4wo
          • kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 19:06
            czyli dobrze rozumiem że jak kilka dni przed owulacją to dziewczynka
            a jak po owulacji to chłopak ??
            • diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 19:57
              w czasie owulacji lub po (zakładając, że nasza komórka jeszcze żyje) to raczej
              jest szansa na chłopaka bo plemniki są szybsze i jak docierają do kom órki
              najpierw te męskie to jeden się do niej dostaje, a reszta np te żenskie dostają
              sie tam po fakcie.
              chyba tak
              • kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 22:35
                hmm to wg tego wygląda na to że będzie trzecia córcia smile) no ale
                oczywiście wszystko się okaże na usg
            • diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 20:01
              A jak to było wtedy u Ciebie? Bo masz już dwie dziewczynki smile
              Ja mam chłopaka, ale poprzednio nie byłam w stanie dojść do tego. Mierzyłam
              temperaturę, wyszło, że ominęliśmy dni płodne, nie wiem jak to się stało, ale w
              ciążę zaszłam a do tego okazało się wg usg, że jest o ponad tydzień starsza, tak
              jakbym miała owulację już pod koniec poprzedniej miesiączki, niby możliwe, ale
              skąd w takim razie wychodziła mi ta temperaturka... Gadałam o tym z koleżanką,
              która specjalizuje się w naturalnym planowaniu rodziny no i ona też zgłupiała...
              • kamymama Re: kalkulator 01.03.08, 20:05
                Ja z pierwszym dzieckiem zaszłam 3 dni po okresie i urodziła się
                dziewczynka. Zgadzałoby się choć w takie rzeczy nie wierzę;o)
                • vivianna_82 Re: kalkulator 01.03.08, 20:17
                  akurat w tym przypadku to nie jest kwestia wiary wink
                  kwestia wiary moze się odnosić do tego czy kalendarz chinski dobrze wskazuje
                  płeć poczetego dziecka, czy nie wink
                  ale kwestie przed czy po owulacji sa oparte bardziej na naukowym podejściu, choć
                  wiadomo, że na pewno nigdy się nie da nic określić, bo każdy organizm - zarówno
                  kobiecy wytwarzający jajeczka, jak i mężczyzny produkujący plemniczki - rzadzi
                  sie swoimi prawami wink
                  • mika0078 Re: kalkulator 01.03.08, 22:14
                    tu nie chodzi o to ze meskie sa szybsze,tyklo o ty ,ze meskie sa
                    slabsze i umieraja jezeli trwfimy w sama owulacje wieksza jest
                    szansa na chlopca jesli plemniki musza czekac to przy zyciu zostaja
                    dziewczynki...
              • kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 22:38
                wiesz ja nigdy tak nie planowałam, po prostu zachodziłam w ciąże wink)
                a teraz to nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach czy to
                przed owulacją czy w trakcie.
      • mika0078 Re: kalkulator 01.03.08, 22:38
        wazne .ze kalkulator sie Wam podoba.
    • mika0078 Re: kalkulator 01.03.08, 22:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka