mika0078 01.03.08, 16:50 --dziecko.haczewski.pl/index.php? cykl=26&dzien=16&miesiac=1&rok=2008&bg=000 mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 18:27 Fajna ta stronka I od razu suwaczek się robi ps. mi wychodzi, że może być dziewczynka, bo kalkulator podaje zapłodnienie 11.01, a myśmy się teges 07.01 to jest szansa juppii Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 18:31 a skąd wiesz że moze być dziewczynka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 18:58 Bo jak się bzyka w tym samym czasie co owulacja to wychodzi chłopaczek, bo męskie plemniki są szybsze, a dziewczęce znowu są wolniejsze, ale żyją dłużej i jeśli kochało się parę dni przed owulacją to jest szansa na dziewczynkę, mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam... Aha, w tych kalkulatorach podają datę zapłodnienia jako datę owulacji więc skoro mi podaje róznie 10-13 to myślę, że szansa na dziewuszkę jest 4wo Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 19:06 czyli dobrze rozumiem że jak kilka dni przed owulacją to dziewczynka a jak po owulacji to chłopak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 19:57 w czasie owulacji lub po (zakładając, że nasza komórka jeszcze żyje) to raczej jest szansa na chłopaka bo plemniki są szybsze i jak docierają do kom órki najpierw te męskie to jeden się do niej dostaje, a reszta np te żenskie dostają sie tam po fakcie. chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 22:35 hmm to wg tego wygląda na to że będzie trzecia córcia ) no ale oczywiście wszystko się okaże na usg Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: kalkulator 01.03.08, 20:01 A jak to było wtedy u Ciebie? Bo masz już dwie dziewczynki Ja mam chłopaka, ale poprzednio nie byłam w stanie dojść do tego. Mierzyłam temperaturę, wyszło, że ominęliśmy dni płodne, nie wiem jak to się stało, ale w ciążę zaszłam a do tego okazało się wg usg, że jest o ponad tydzień starsza, tak jakbym miała owulację już pod koniec poprzedniej miesiączki, niby możliwe, ale skąd w takim razie wychodziła mi ta temperaturka... Gadałam o tym z koleżanką, która specjalizuje się w naturalnym planowaniu rodziny no i ona też zgłupiała... Odpowiedz Link Zgłoś
kamymama Re: kalkulator 01.03.08, 20:05 Ja z pierwszym dzieckiem zaszłam 3 dni po okresie i urodziła się dziewczynka. Zgadzałoby się choć w takie rzeczy nie wierzę;o) Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: kalkulator 01.03.08, 20:17 akurat w tym przypadku to nie jest kwestia wiary kwestia wiary moze się odnosić do tego czy kalendarz chinski dobrze wskazuje płeć poczetego dziecka, czy nie ale kwestie przed czy po owulacji sa oparte bardziej na naukowym podejściu, choć wiadomo, że na pewno nigdy się nie da nic określić, bo każdy organizm - zarówno kobiecy wytwarzający jajeczka, jak i mężczyzny produkujący plemniczki - rzadzi sie swoimi prawami Odpowiedz Link Zgłoś
mika0078 Re: kalkulator 01.03.08, 22:14 tu nie chodzi o to ze meskie sa szybsze,tyklo o ty ,ze meskie sa slabsze i umieraja jezeli trwfimy w sama owulacje wieksza jest szansa na chlopca jesli plemniki musza czekac to przy zyciu zostaja dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaijulia Re: kalkulator 01.03.08, 22:38 wiesz ja nigdy tak nie planowałam, po prostu zachodziłam w ciąże ) a teraz to nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach czy to przed owulacją czy w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś