agusiakrz 27.05.09, 14:03 Ktore z waszych dzieciaczkow przechodzilo ospe??? Jak mocno ja przeszliscie??? Ja tydzien temu bylam u kolezanki a dzien potem okazalo sie ze jej syn mial ospe wiec czekam na obiawy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia.w Re: Ospa???!!! 28.05.09, 14:05 Mój Jaś przechodził kilka miesięcy temu, krostek było dużo ale jakoś dość łagodnie to przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Re: Ospa???!!! 02.06.09, 21:02 Ospę już mamy z głowy, przeszła dosyć łagodnie, niewiele wyprysków i prawie wcale nie swędziały. Gorzej, że równolegle była biegunka i ból brzuszka - albo to była infekcja jelitowa albo ospa wysypała też w środku. No ale już po wszystkim, od tygodnia córka chodzi do przedszkola. Teraz tylko się trochę boję, zeby dalej nie chorowała bo podobno po ospie organizm jest mocno osłabiony. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: Ospa???!!! 05.06.09, 00:05 to niestety prawda ze ospa strasznie oslabia organizm Kuba mial jak mial rok i 3 miesiace byl dosyc mocno wysypany nas uratowaly kropelki fenistil po tym w ogole sie nie drapal i nie smarowalam niczym krostek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: Ospa???!!! 11.06.09, 10:55 moja miała ospę w zeszłym roku wczesną wiosną - przeszła łagodnie miała 3 krostki na skórze, więcej w jamie ustnej, ale daliśmy radę nie chorowała mi później, ale miesiąc przetrzymałam ją w domu Odpowiedz Link Zgłoś
biba23 Re: Ospa???!!! 21.06.09, 07:23 Pyzu miał 9 mcy jak się zaraził ospą od dziadka który miał półpaśca. Miał bardzo dużo krostek i bardzo wysoką gorączkę przez 2 dni. Męczące były te dwa tygodnie w domu bez wychodzenia. Krostki miał smarowane gencjaną (wszystko fioletowe) i Pudrodermem. A teraz właśnie się wyleczyliśmy ze szkarlatyny, którą przywlókł z przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
justka73 Re: Ospa???!!! 25.06.09, 21:52 a Michalinę właśnie dziś wysypało. Ospa. No i siedzimy w domu. Mam nadzieję, że zniesie to z godnością. Niedługo się okaże czy mały się nie zaraził. Odpowiedz Link Zgłoś