kaczuchatygrysa 20.02.13, 15:15 Jak wprowadzałyście gluten w blw? Jakie ilości i czego na początek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panizalewska Re: gluten 20.02.13, 15:52 Kawałek chleba do łapki. Piekę sama w domu, więc wiem że nie ma polepszaczy itp. I z masłem, bo bez to już nie pasuje Często piekę chleb z ziarnami, typu siemię lniane, słonecznik, to wiem po kupie, że mała zjadła. Kasza manna z jakimś owocem też się czasami przewija, ale rzadko, bo nie chce mi się gotować tych mikroskopijnych ilości Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: gluten 20.02.13, 16:07 Kasza manna z owocem jest pycha gotuję conajmniej dla siebie i Młodej, w weekendy wszyscy troje się zajadamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska.kubuska Re: gluten 20.02.13, 20:10 panizalewska, moglabys podac jakies fajne przepisy na ten chlebek? Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: gluten 20.02.13, 16:06 TRadycyjnie skórka od chleba . Jakoś po 9(?) chyba wszedł makaron, większe ilości chleba. Po roku już normalnie je makarony, kasze glutenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aguacate Re: gluten 20.02.13, 22:01 Nowa szkola mowi, ze jesli w rodzinie nie ma historii celiakli, nie ma potrzeby robic ekspozycji na gluten. Wprowadzanie go podczas karmienia piersia zmniejsza trzykrotnie ryzyko choroby. W Polsce nadal zaleca sie ekspozycje, ale w wielu krajach wogole o tym nie slyszano. Odpowiedz Link Zgłoś
margaretola Re: gluten 21.04.13, 13:37 Kiedyś wklejałam takie materiały a propos glutenu. Do poczytania w wolnej chwili forum.gazeta.pl/forum/w,97130,133310815,133310815,ekspozycja_na_gluten_krytyka.html Odpowiedz Link Zgłoś