sloneczko2812
27.11.13, 18:10
Mam problem z moim synem, otóż odkąd pamiętam od urodzenia nigdy nie lubił samochodów ani pistoletów, bawił się najczęściej klockami i raz kupiłam mu kuchnię, bo miał wówczas fazę na gotowanie, a tak to przeważnie jakieś zwierzątka, ludziki, rysowanie itp. Mając 5 lat polubił bajkę winx i miał wówczas fazę na te lalki, prosił mnie abym mu je kupiła, więc odmówiłam i jedną lalkę dostał na mikołaja od koleżanki, bawił się nią jakieś 3 mies, później wylądowała w pudełku z "niechcianymi" zabawkami. Syn przechodzi teraz fazę kucyki pony, kupiłam mu kilka tych kucyków, ale obserwuję jak się nimi bawi, stwarza sobie różne historyjki z bajek i naśladuje, niedawno dostał od koleżanki lalkę z equestrii girls, przypomina kucyka pony, ale jest dziewczyną. Rysuje postacie z bajek (dziewczyny), bawi się klockami lego friends, bo jak twierdzi są tam lepsze figurki od zwykłych lego czyli "fajne dziewczyny". Ma sporą liczbę koleżanek w szkole, dziewczyny go bardzo lubią i niektóre zapraszają do siebie, ale potrafi również dogadywać się z kolegami, jednak jak powiedział zdecydowanie bardziej woli bawić się z dziewczynami. Rozmawiając z nim, powiedział, że lubi dziewczyny, bo są fajne i ładne, a chłopcy mają takie kretyńskie zabawy w strzelanie, a na podwórku biegają z kijami i najczęściej się biją. Powiedział też, że nie lubi bawić się samochodami, bo nie widzi w tym nic ciekawego, że to tylko maszyna i jeździ w przód i w tył, a lalki to tak jak ludzie, którzy mają uczucia i można z nimi rozmawiać. Ja już nie wiem sama co myśleć, najgorsze jest to, że syn wziął te figurki lego (bez mojej wiedzy, ukrył je w plecaku) do szkoły, pani zobaczyła i mu zabrała, na drugi dzień wzięła mnie na rozmowę i powiedziała, że wyrządzam dziecku krzywdę i powinnam pójść z nim do psychologa, a jak na początku usiadł sobie z dziewczynką to go przesadziła i teraz siedzi z chłopakiem, bo powiedziała, że u niej w klasie chłopcy siedzą z chłopcami a dziewczynki z dziewczynkami. Doradzcie coś ,może faktycznie powinnam pójść do tego psychologa.