malabru Naliczyłam 36 mam 25.10.06, 12:49 Nawet zrobiłam zestawienie, ale wkleić się nie da, bo za dużo znaków binarnych. Jeszcze przemyślę jak to wrzucić na forum, żeby było czytelne. Ale mam pytanie. I co dalej? Zaproponowałabym jakieś psotkanie, ale jeszcze siedze w Norwegii. Na pewno wrócę do pomysłu jak już będę w Polsce... Póki co pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
basia_j Re: Naliczyłam 36 mam 26.10.06, 13:56 pomysł spotkania popieram ale wiem że jak przychodzi do realizacji to bywa róznie ale chyba spróbwac warto pzdr p.s. moze sprobuje ktoregos zimowego wieczoruu zestaiwnie zrobic ale nie obiecuje Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Naliczyłam 36 mam 26.10.06, 16:16 Zestawienie to ja już mam zrobione w exelu tylko nie wiem jak je wkleić na forum Ciągle myślę nad najbardziej czytelną formą i do tego taką, która przejdzie przez system... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Naliczyłam 36 mam 26.10.06, 16:28 Hmmmm... ale mi ochotę z tym spotkaniem zrobiłyście Ale jak znam życie nie będzie to zbyt proste w realizacji Ale kto wie, może akurat się uda Co do zestawienia, to chyba należałoby je umieścić na jakimś serwerze, a na forum podawać tylko link do niego - tutaj jest za mało możliwości. Znacie statystyki Vanike? - chyba najlepsze byłoby coś takiego. Można tak właściwie nawet poprosić ją samą o zrobienie czegoś takiego, ale ma ona ostatnio bardzo mało czasu, więc możemy spróbować coś same zawalczyć. Darmowy serwer jest np tutaj: 60free.ovh.org/pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Spotkanie 26.10.06, 19:35 Macie jakieś doświadczenie w tej materii? Bo tak sobie pomyślałam, że gdyby chcieć skrzyknać więcej mam to to trochę potrwa i może do tego czasu zdażę już wrócić do Polski Ja nigdy na takim spotkaniu nie byłam. Gdzie jest się dobrze umówic? W jakim mieście? Jak wyglądają dojazdy, noclegi? Czy na takie spotkania jeżdżą całe rodziny? Jeśli byłyście na jakimś spotkaniu, to proszę napiszcie ze 2 słowa jak to wygląda. Będzie mi łatwiej coś wymyślić. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Spotkanie 27.10.06, 13:49 Ja nie mam żadnych doświadczeń tego typu, ale koleżanka z forum regionalnego organizowała spotkanie dla mam rówieśników swojego dziecka, więc postaram się zasięgnąć języka. Z tego co pamiętam, to ich spotkanko było w Kazimierzu nad Wisłą, z noclegami, dziećmi i mężami. Jeśli nam udałoby się zebrać to ja prawdopodobnie, jak przystało na matkę kamaikadze wybrałabym się sama z dziewczynkami, ale przyznaję, że ze względu na nagminny brak kasy nie może to być zbyt daleko. Tak sobie myślę, że dla mnie Kazimierz Dolny byłby idealny, jeżeli Wam także by odpowiadał, to byłoby super A tak wogóle, to zakładam wątek pt.'Skąd jesteśmy' - może w ten sposób ustalimy najbardziej optymalne dla nas miejsce na spotkanko Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Zestawienie 30.10.06, 21:14 Zrobiłam w końcu zestawienie, a że jestem baaardzo początkującą jeśli chodzi o tworzenie stron to poszłam na łatwiznę. Póki co przedstawiam Wam ciut niekompletną tabelkę z informacjami o nas i naszych dzieciach. Prace w toku, więc proszę Was o wszelkie uwagi, uzupełnienia i pomysły na to jak ulepszyć wygląd tej tabeli i poprawić jej czytelność. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Zestawienie CD 30.10.06, 21:15 Oczzywiście zapomniałam o umieszczeniu tabelki Oto ona: republika.pl/rodzenstwo/ Odpowiedz Link Zgłoś
basia_j wspaniała robota -szacuneczek sie należy !!!! 30.10.06, 21:26 jak na początkującą podwójna mamę w zakresie tworzenia danych w necie uwaząm że znakomicie )bardzo dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Kalendarium - listopad 01.11.06, 09:25 W tym miesiącu urodziny obchodzić bedą: 3 urodziny: - listopad - Milena (mama: jessia) - 3 listopada - Krzyś (mama: jolantapiotrowska) - 4 listopada - Ania (mama: mamaaniiasia) - 7 listopada - Zosia (mama: kiuska) - 8 listopada - Szymuś (mama: asikk22) - 13 listopada - Ala (mama: basia_j) - 19 listopada - Maciej (mama: ewetka) - 19 listopada - Szymon (mama: laulalama) 1 urodziny!: - 5 listopada - Natusia (mama: farpakon) - 8 listopada - Joanna (mama: syllllwia) - 12 listopada - Adam (mama: r.kruger) Dużo Was Dzieciaczki! Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Kalendarium - listopad 01.11.06, 12:37 Ja także życzę wszytstkim dzieciaczkom wszystkiego dobrego i samych słonecznych dni w życiu. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
kiuska przepraszam, ale... 05.12.06, 17:03 jest drobna pomyłka, moja Zosia urodzona jest 17 a nie 7 listopada. Czy można prosić o poprawkę?? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszystkie statystyki- uwielbiam je przeglądąc. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Już poprawiłam :) 06.12.06, 09:41 Gdzieś mi wcięło tę 1 w czasie pracy... Dzięki wielkie za poprawkę! Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 23.11.06, 13:58 fajne forum ja tez mam dzieci z tych rocznikow ale u mnie ponad 2,5 roku różnicy. Marcin 24.03.2003 a Adas 17.11.2005. Marcin chodzi do przedszkola, wczesniej chodził do żłobka. ja jeszcze siedze z Adasiem w domu ale niedługo wracam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 24.11.06, 09:54 Ola urodzona 28.11.2003 i KOnrad 13.11.2005. Ola chodzi od września do przedszkola i bardzo jej sie podoba. Ja siedzę w domu z Konradem. Pracuję, zajmuję się domem. Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Kalendarium - grudzień 02.12.06, 21:28 Z małym opóźnieniem, ponieważ przez 2 dni nie działała mi gazeta, umieszczam listę grudniowych jubilatów. 4 urodziny obchodzi: 20 grudnia - Dominika (mama - nanadomi) 3 urodziny obchodzą: grudzień - Kacper (mama - agutek10) 12 grudnia - Janek (mama - velopedus) 18 grudnia - Dominik (mama - aluniaaa) 31 grudnia - Marta (mama - kalafior_tez_kwiat) 1 urodziny obchodzą: 1 grudnia - Ania (mama - ewetka) 3 grudnia - Jaśmina (mama - kiuska) 8 grudnia - Michał (mama - aleksandra74) 15 grudnia - Laura (mama - morsk2) 28 grudnia - Gosia (mama - basia_j) 31 grudnia - Mateuszek (mama - asikk22) Wszystkim Dzieciaczkom życzę samych uśmiechów, mnóstwo radości i jak najwięcej zabawy. Wszystkiego najlepszego! Uaktualnione zestawienie informacji o nas i naszych dzieciach znajdziecie tutaj: republika.pl/rodzenstwo/ Jeśli brakuje jakiś informacji albo znalażłyście gdzieś blędy to dajcie znać. Naniosę poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
nedith Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 06.12.06, 09:50 Witam, dopisuję się do wątku bo: 1. Adam 19 lipiec 2003 2. Anna Maria 22 listopad 2005 Pozdrawiam pozostałe mamy i dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaniiasia Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 07.12.06, 11:05 Ale fajnie nasze maluchy mają tak samo na imię tylko odwrotny wiek: Anna Maria 4.11.2003 i Adam 15.05.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
abalaw Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 14.12.06, 21:32 Dawno tu nie zagladalam) Jaś -4.11.2003 i Iga 18.02.2005 (piętnaście miesięcy różnicy) i Maluch (styczeń 2007?? - czekamy) Samodzielni, bezpieluchowi, z mamą w domu (patrz wyżej), obecnie kończący wreszcie choróbsko, mam nadzieję! Od trzech tygodni dzień świstaka, zero spacerów i jak jedno dobrzeje, drugie zaczyna od nowa, teraz się zgrali) A wiecie, że do dziecka, które nie było na spacerze, bez kija nie podchodź... Dwa różne charakterki na szczęście: Jaś wszystko 'moje', ewentualnie 'pożyczę Igusi'; a Iga - spolegliwa, jak to się ładnie mówi, od razu nie da, ale po chwili 'prosie' i idzie bawić się czymś innym Trochę się boję jak to teraz będzie... zobaczymy.. idę szukać mam trójki z tak mała różnicą wieku Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka25 Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 20.12.06, 23:25 Po bardzo dłuuuuugim niebyciu tu i w ogóle w internecie i ja sie dopisze aby jakoś zacząć ponowny byt na forach. tak więc Amelcia 24,09,2003 Ninka 02,08,2005 jestem w domu za dziewczynkami i jest mi z tym dobrze. Ps. musze sie rozkrecić w pisaniu bo naprawdę odwykłam (przeszło rok teraz z powrotem jestem w świenie internautów ) och jak to dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Katarzynko.... 27.12.06, 09:20 .... jak miło Cię widzieć))) Napisz więcej co u Was??? Jak z alergią u Ninki? No i koniecznie sie rozkręcaj w pisaniu Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaniiasia Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 21.12.06, 10:32 abalaw napisała: > Dawno tu nie zagladalam) > > Jaś -4.11.2003 i Iga 18.02.2005 (piętnaście miesięcy różnicy) i Maluch (styczeń > 2007?? - czekamy) > > Samodzielni, bezpieluchowi, z mamą w domu (patrz wyżej), obecnie kończący > wreszcie choróbsko, mam nadzieję! Od trzech tygodni dzień świstaka, zero > spacerów i jak jedno dobrzeje, drugie zaczyna od nowa, teraz się zgrali) A > wiecie, że do dziecka, które nie było na spacerze, bez kija nie podchodź... > > Dwa różne charakterki na szczęście: Jaś wszystko 'moje', ewentualnie 'pożyczę > Igusi'; a Iga - spolegliwa, jak to się ładnie mówi, od razu nie da, ale po > chwili 'prosie' i idzie bawić się czymś innym > > Trochę się boję jak to teraz będzie... zobaczymy.. idę szukać mam trójki z tak > mała różnicą wieku > > Witaj Aba my się znamy z forum "dziecko" z listopadówek Odważna jesteś z tym trzecim maluchem, ja się cały czas zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat do abalaw 21.12.06, 14:01 mój wpis w tym wątku był z kwietnia... Między moimi dziećmi jest 17 miesięcy różnicy a w marcu przybędzie nam kolejne dzieciątko. Witaj w gronie szalonych mam potrójnych ))) Córka bezpieluchowa już od baaaaaaaaardzo dawna, ale młodszy nocnik traktuje jak kapelusz i nawet 5 sekund nie chce na nim siedzieć... Próbuję cierpliwie edukować, ale widocznie 19miesięczniak ma inne sprawy na głowie... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Kalendarium - styczeń 2007 05.01.07, 21:09 Z lekkim poslizgiem, bo dopiero od wczoraj mam internet zamieszczam informacje o Bąblach, które bedą świętować w styczniu: 3 urodziny w Nowy Rok świętował już Mikołajek (synek r.kruger). Spóźnione, ale bardzo serdeczne życzenia! 2 urodziny bedą obchodzić: 9 stycznia - Patrycja (córcia aski_f) 20 stycznia - Natalka (córcia nanadomi) i 24 stycznia - Milenka (córcia elioli) Wszystkiego naj naj naj Panienki! Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Kalendarium - styczeń 2007 06.01.07, 11:47 14 styczeń - Martynka (3 latka) Odpowiedz Link Zgłoś
malabru anita.anita80 06.01.07, 19:27 A napisz coś więcej o sobie to wrzucę Cię do zestawienia Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 malabru 08.01.07, 10:35 Anita lat 27 mieszkam w Ząbkach pod warszawą , tatuś Paweł lat 30 mamy dwie córeczki Martynka 14.01.2004 i Rozalka (6.02.2006)obie córeczki są planowane bowiem zawsze chcieliśmy miec małą różnice między dziecmi obie niestety urodzone przez cc ( spadanie tętna w trakcie porodu sn w obu przypadkach) na razie zajmuje sie dziecmi , chodzimy codziennie na spacery (nawet przy niepogodzie chyba ,że pada duży deszcz, lub bardzo silny wiatr) bawimy się , rysujemy ,itp sama całymi dniami jestem z dziewczynkami nie mam nikogo do pomocy tatuś w pracy do wieczora jak jest to oczywiscie wspaniale zajmuje się swoimi córeczkami , a ja mam czas dla siebie uwielbiamy podróże i nasze córeczki już są przyzwyczajone bo zawsze z nami wyruszają ,a do pomocy zabieramy bratanice w 2008 we wrzesniu wracam do pracy , a córeczki do przedszkola uwielbiam spedzać czas z nimi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mammax Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 12.01.07, 13:31 Moje chłopadki: Maks ur. 28.06.2003 oraz Mikołaj 09.08.2005 rok. Ja pół dnia pracuję a drugie pół walczę z chłopakami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Nowy adres zestawienia 26.01.07, 21:30 W związku z ostatnimi zmianami na forum umieściłam nasze uaktualnione zestawienie pod innym adresem: www.republika.pl/rodzenstwo/Dzieci_03_i_05/ Pod starym adresem znajduje się teraz ogólna tabelka z danymi wiekszości mam na forum. Na tej stronie możecie znaleźć też link do naszego zestawienia. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka25 moniko_oli 05.02.07, 17:00 O jak to miło że ktoś mnie pamieta, od niedawna znowu jestem w swiecie internetu (jak to dobrze). U nas oki. Nina jest alergiczka niestey mega (niesty okazało się to tak późno że mała przeplakała swoje pierwszpół roku zycia ) Teraz to bajka naszczeście. Gdzie was szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
matitina Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 21.02.07, 22:23 Witajcie! Super,że do Was trafiłam!Moje maluchy to Martynka 14.11.03 i Mateuszek 21.05.05 (urodziłam go w dniu swoich 29-tych urodzin). Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
jula7310 Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 22.03.07, 17:36 ja się do różnic dwu letnich nie piszę nigdzie, bo nie pasuje a dzieci trójka i wcale nieduże różnice najbardziej pasował mi ten wątek, bo właściwie między Michałem i Martynką prawie dwa lata różnicy tą średnią podciągnę pod 2003r i będzie grało pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kama21 Re: roczniki 2003 i 2005, ile jest bejbików? 10.09.07, 08:17 Moje skarby - Szymon 29.12.2003 i Karolinka 12.07.2005. Pozdrawiam wszystkie Mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś