asieksza 14.08.07, 21:59 Czy ktoś tak miał? Boję się trochę, to będzie trzecie cięcie. łożysko jest w miejscu blizny. Lekarz twierdzi , że w najgorszym przypadku grozi usunięcie macicy w trakcie cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senaj Re: Cesarka rok po roku 30.10.07, 13:25 witaj! ja tez mialam dwie cesarki,z roznica 17 miesiecy. Lekarz po pierwszej mowili zeby odczekac 3 lata tak mowia zawsze. urodzialm w 41 tygodniu, ma teraz miesiac i jak narazie wszystko ok. Tylko kolejna cesarka byla zdecydowanie bolesniejsza od pierwszej - byc moze za slabo mnie znieczulili. tak wiec musle ze nie powinnas sie zbyt tym przejmowac... Odpowiedz Link Zgłoś
aska1972 Re: Cesarka rok po roku 31.10.07, 18:44 Ja drugie cięcie wspominam o wiele lepiej. Szybciej doszłam do siebie i mniej bolało, ale to może kwestia nastawienia. Też miałam nisko ułożone łożysko, które się odklejało, ale wszystko zakończyło się dobrze. Różnica między cięciami 19 miesięcy. Nie martw się, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77 Re: Cesarka rok po roku 20.11.07, 23:37 Ja tez mialam dwie cesarki i dokladnie 17 miesiecy roznicy od pierwszej i rowniez druga bardzo bolesna, mialam wrazenie jak brzuch mi sie rozrywa, ciesnienie skakalo a anastezjolog i pilelegniarka uspakajaly zebym nie myslala o sobie tylko o dziecku. Ale uwienczenieniem tego bolu byl moj piekny synek Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: Cesarka rok po roku 14.11.07, 12:14 Już jesteśmy w domku. Mała urodziła się po ukończeniu 38 tygodnia ciąży ale pani doktor mówiła, że wygląda na 36 tygodniowego wcześniaczka ( podobnie wychodziło na pierwszym usg ).Niunię prawdopodobnie przyciskało łożysko urodziła się sina i do tej pory ma sińce pod oczkami i krwiaki na powiekach ale wszystko jest ok. Cięcie zniosłam chyba lepiej niż poprzednie dostałam znieczulenie cienką igłą, nic nie czułam i po 12 godzinach mogłam już wstać. Mała jeszcze moglaby pobyć w brzuszku ale dlamnie był już ostatni moment bo blizna zaczynała się rozchodzić. Tak więc dołanczam do Was mamy rok po roku Odpowiedz Link Zgłoś
monika9990 Re: Cesarka rok po roku 29.01.08, 17:29 Gratuluje i niech się zdrowo chowa. Moje cesarki prezbiegły bez komlikacji. Druga może bardziej bolesna, bo większa blizna. Za to nie mam żadnych zrostów. Odpowiedz Link Zgłoś
becik1 Re: Cesarka rok po roku 30.01.08, 20:25 Witam ja miałam również 2 cesarki po 15 miesiacach, z tym ze mi lekarz pozwolił zajsc w ciaze po 6 miesiacach. Ogolnie bylo wszystko ok ale o malo co nie mialabym macicy ale uratowali ja zreszta 2 dzieci mi starczy wiec tragedi by nie było. dochodziłam troche dluzej do siebie. Wiec nie martw sie wszystko bedzie ok i macice pewnie ci rowniez uratuja. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_jola_online Re: Cesarka rok po roku 13.02.08, 11:22 Z pierwszą ciążą miałam problemy, zakończyła się cesarką m-c wcześniej, gdyż odeszły mi wody. po raz drugi zaszłam po 8m-cach zdecydowanie za szybko, po cerasce przyszedł do mnie lekarz i stwierdził bym Bogu dziękowała że żyję, bo o mały włos by pękła mi macica i nie byłoby ani mnie ani dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Cesarka rok po roku 05.03.08, 23:15 U mnie roznica miedzy cieciami niecale czternascie miesiecy.Wszystko poszlo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś