Dodaj do ulubionych

kto chce domino dla maluchów?

IP: 212.160.27.* 28.02.02, 13:43
Mam w swoim komputerze własnoręcznie przygotowane "domino" dla maluchów potrafiących rozpoznawać obrazki. Są to kolorowe obrazki przedstawiające zwierzątka, kwiaty, przedmioty itp, ogólnie proste rzeczy od których przeważnie zaczynamy uczyć dziecko świata. Są poukładane parami po dwa kwadraty 6x6cm i zapamiętane na 5 stronach excela. Wystarczy tylko wydrukować je na sztywnym papierze np z bloku technicznego i porozcinać. Każdy obrazek z lewej strony ma swój odpowiednik po prawej innej pary. Dziecko w ten sposób może ułożyć cały sznureczek pasujących obrazków (lub koło, bo dowolnie wybrany pierwszy obrazek jast taki sam jak ostatni kończący zabawę. Razem jest ich dwadzieścia. Dodam, że moja dwuletnia córeczka to uwielbia, a i 4-letni synek też chętnie bawi się razem z nią.Ze swojej strony podpowiem, że dzieciom jest łatwiej chwytać obrazki do rączki gdy są one grubsze. Wydrukowałam je na papierze samoprzylepnym A4, przykleiłam na gruby karton (jeżeli pracujecie w biurach to świetnie nadaje się karton po papierze ksero) i dopiero potem porozcinałam. Obrazki są wtedy dużo trwalsze i łatwiejsze do podnoszenia ze stołu czy dywanu.Nie mogę (nie umiem) załączyć tutaj tego pliku z obrazkami ale postaram się przesłać go na maila każdej chętnej osobie.Pozdrowienia i miłej zabawy. Mirka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mamusia Izaczka DOMINO DOSTEPNE NA SERWERACH EDZIECKA IP: [213.42.0.245] 217.164.67.* 16.04.02, 07:38
      Hej!Domino jest juz dostepne na serverach edziecka.Prosze kliknac prawym klawiszem myszki w ponizszy link i z menu wybrac opcje "save as" - a nastepnie zapisac plik w wybranym przez siebie katalogu.https://www.edziecko.pl/pliki/domino.xlsSuzannmoderator forum eZabawy
    • Gość: mama_Wikuni Re: kto chce domino dla maluchów? IP: [62.233.169.126] 192.168.1.* 19.04.02, 00:32
      Skoro zrobiłas je sama, to ja poproszę przesłac na adres 7Joanna7@wp.plKIedyś powiem mojej Wiktorii, że jest taka dobra Ciocia w komputerze, która dla niej przesłała swoje własne domino :)Pozdrawiam- Siunia
    • Gość: mama Kamilka Re: kto chce domino dla maluchów? IP: 212.244.52.* 20.09.02, 07:50
      Cześć!Jestem zainteresowana takim dominem. Kiedyś u koleżanki mój 2,5 letni synek bawił się w takie domino, ale niestety nigdzie nie mogę tego kupić.Proszę prześlij mi je.
    • Gość: Mia Re: kto chce domino dla maluchów? IP: 62.233.162.* 21.09.02, 10:14
      To ja poproszę bardzo i dziekuję
    • Gość: Mia Re: kto chce domino dla maluchów? IP: 62.233.162.* 21.09.02, 10:15
      No to dziekuje, przeczytalam post Suzimi za pozno troszke, ale dziekuje
    • Gość: epaula Re: kto chce domino dla maluchów? IP: 217.97.79.* 10.10.02, 21:45
      Z góry dziękuję.Mój adres to: ppjg0@poczta.onet.plepaula
    • Gość: mama Agatki i Adasia Re: kto chce domino dla maluchów? IP: 213.77.244.* 11.10.02, 07:33
      Oj, byłabym bardzo wdzięczna za taką zabawę,a raczej moje dzieci. Jeśli mogę prosić to prześlij nam.Adres w nicku. Bardzo Ci dziękujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka