natali101 27.10.07, 22:31 poszukuję dla mojej córeczki wzory literek aby mogła sobie ćwiczyć ale nie mogę nigdzie trafić jeszcze ma czas na naukę ale Ona bardzo nalega aby z nią pisać.jeśli ktoś ma poproszę na gazetowego. dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berta75 Re: literki - uczę sie pisać 28.10.07, 12:14 Dziecko powinno uczyć się pisać tylko pod kierunkiem nauczyciela, który pokaże właściwy kierunek pisaniai liter, tak aby mogło ono łączyć je potem w wyrazy bez odrywania ręki. Ucząc dzieci w domu pisania wyrządzacie im więcej szkody niż pożytku, bo znacznie trudniej wyeliminować źle zakodowaną literę niż nauczyć nowej. Jezeli chce pisać to tylko DRUKIEM. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
4y Re: literki - uczę sie pisać 05.12.08, 14:50 Moje dziecko ćwiczy rysowanie kolorowanie literek korzystając z: www.cauchy.pl/przedszkole/literki_rys_double/index.php Ewentualnie możesz dostawać dziecięce zabawy i gry dla przedszkolaków na maila: www.cauchy.pl/roz/dodatki/zdp/index.php Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_palka Re: literki - uczę sie pisać 28.10.07, 14:27 natali101 napisała: > poszukuję dla mojej córeczki wzory literek aby mogła sobie ćwiczyć > ale nie mogę nigdzie trafić jeszcze ma czas na naukę ale Ona > bardzo nalega aby z nią pisać.jeśli ktoś ma poproszę na gazetowego. > dziekuję Czesc Zobacz na te szablony z literkami dla dzieci www.info.e-dziecko.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=65 Może Cię zainteresują ? Pozdro Magda Odpowiedz Link Zgłoś
yagna1 Re: literki - uczę sie pisać 15.10.08, 20:09 Magda bardzo dziekuje za podpowiedz suuuper stronki )antek od dziś uczy sie literek)) Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: literki - uczę sie pisać 16.10.08, 18:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47465&w=62287646 Odpowiedz Link Zgłoś
domowy_przedszkolak Re: literki - uczę sie pisać 13.12.08, 16:21 Staraliśmy się zrobić taką mini szkółkę literek dla przedszkolaków w naszym serwisie. Nauka odbywa się poprzez kojarzenie słów z literami i obrazkami, w "banku zabaw", są wierszyki do wydruku, w których można szukać danej literki, a wierszyków o literkach uczyć się na pamięć. Może niektórym mamom się przyda - po to to robimy. Zresztą bardzo czekam na uwagi, bo serwis powstał właśnie po to, by służyć pomocą w domowych zabawach z przedszkolakami. Serwis nazywa się www.domowyprzedszkolak.pl i serdecznie zapraszam dzieci i rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś