katarzynad29 15.05.03, 17:04 No właśnie, moje dziecko chrapie. Jakos się nad tym nie zastanwiałam, ale dziś postraszyła mnie niania, że trzeba małemu zrobić badanie serca. Co o tym sądzicie? A może Wasze dzieci też chrapią? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irszka Re: Chrapanie 16.05.03, 21:39 Ja wprawdzie nie mam doswiadczenia w tej dziedzinie ale słyszałam ze to moze byc serduszko albo trzeci migdał!Musisz to skonsultowac z pediatra,moze to nic takiego.. pozdrawiam,irena Odpowiedz Link Zgłoś
mirelcia Re: Chrapanie 19.05.03, 07:43 Hej, nie będzie tak strasznie. Nie wiem jakie masz maleństwo, ale u bardzo małych (do roku) dzieci naprawdę rzadko jest trzeci migdał. Moja córcia pochrapuje i to całkiem nieźle. Robiłam jej fibroskopię (badanie przegrody nosa, na trzeci migdał), czysto. Serce tez czysto. Jeśli nie ma bezdechów to też nie jest konieczne, ja jeszcze przebadałam ją neurologicznie. Ponieważ mała jest alergikiem to w sumie chyba właśnie te problemy są przyczyną takiego oddechu. Wiem że ciężko takie dźwięki znieść ale zalecam wizytę u pediatry. Jeśli nic nie stwierdzi, raczej trudno będzie to ustalić. Pozdrawiam Mirella Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagleb Re: Chrapanie 20.05.03, 10:11 chrapanie może być wynikiem choroby, więc warto pofatygować się do lekarza w ubiegłym roku kiedy mój 2-letni wówczas synek zaczął chrapać okazało się, że przyczyną była angina w tym roku, zaczął chrapać pod koniec lutego, czyli dokładnie wtedy kiedy zaczęło się pylenie drzew poszliśmy do alergologa i okazało się, że nasze spostrzeżenie było słuszne Jaś dostał środki antyhistaminowe i kropelki na katar alergiczny i przestał chrapać, dzięki czemu dużo lepiej śpi także biegnij do lekarza może to nic straszenego i w prosty sposób można dziecku pomóc Kasia mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś