Dodaj do ulubionych

Czy gotować wodę mineralną?

12.10.05, 21:59
Obserwuj wątek
    • malina1984 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:01
      wita moj synek byl od miesiaca swojego zycia na butli, stosowalam do tego wode
      mineralna i ja zawsze gotowalam w osobnym garnku.kiedy skonczyl 5 miesiecy
      przeszlam na kranowke i oczywiscie nadal gotuje!pozdrawiam
      • asienkad2 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:04
        A czy gotowałaś większą ilość na zapas czy tylko to co zużyłaś w danym momencie?
        • malina1984 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:09
          kupilam taki wiekszy garnek do mleka,tak zeby mial maly lejek aby bezposrednio
          do butelki wlewac.to byl garnek tylko na wode kubusia i nic w nim innego nie
          gotowalam a wody w nim starczalo mi na 3,4 dni.teraz nie gotuje juz w nim wody
          tylko mam specjalny dzbanek do wody przegotowanej na schlodzenie cherbaty i z
          niego biore wode do mleka czy herbatki.
      • koftek Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 13:54
        Ja zaczęłam dawać czasami butelke w trzecim miesiącu i daje zawsze kranówe
        oczywiście przegotowaną nawet nie wiedzialam ze powinnam dawac mineralna. Ale
        nic jej nie jest a daje jej mleczko z butelki na noc czasami robione własnie z
        wody z kranu.
    • asienkad2 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:02
      Mam zamiar wprowadzić u 4 m-cznej dzidzi jedno karmienie miesznką, więc jesli
      chodzi o karmienie butelką jestem zielona. Zastanawiam się czy wodę źrodlaną
      np. Żywiec nalezy gotować 5 min. tak jak kranówkę?
      • malina1984 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:06
        Ja bym na twoim miejscu juz dodawala do mleka modyfikowanego kranowke i
        gotowala ja do wrzenia bo twoje dziecko ma juz wyrobiony uklad pokarmowy ale
        jesli nie chcesz i uwazasz ze lepiej bedzie podawac mineralna do gotuj ja tak
        samo jak kranowke do wrzenia.jesli chodzi o rodzaj to kazda bedzie dobra,
        oprocz wody firmowej tesco o tej samej nazwie, nie ufam tescowym produktom a co
        do wody to mam wrazenie ze to kranowa.
        • lineczkaa Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:17
          moja córa taż raz dziennie dostaje sztuczne i z tego co pamiętam ze studiów
          jeszcze to po 5 minutach gotowania mineralnej jak i kranówy co ma tam zginąc
          dobrego czy złego to i tak zginie i obie będą tak samo jałowe. Tak więc szkoda
          kasy na mineralną.
      • koftek Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 13:57
        slyszalam ze wodzie żywiec odebrano atesty. Moze to tylko plotki ale warto
        sprawdzic.
        Pozdrawiam
        Kasia i GAgatka
    • renata66 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:48
      Cześć. Mam problem z wodą. Przy dł€ższym gotowaniu mineralnej wytrąca się w
      niej osad , najprawdopodobniej minerały. Jak więc podawać taką wodę dziecku????
      Woda Jurajska oznaczona symbolem "dla niemowląt" też mętnieje. Jaka jest więc
      najlepsza, może ktoś z was wie??? Czy podajecie dziecku do picia równiez sama
      wodę???
    • agi1033 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:53
      ja gotuje wode żywiec około 1- 2 minut, poczatkowo uzywałam wody z kranu i nic
      nie było tak przez tydzień, ale pediatra powiedziała ze trzeba np Żywiec uzywać
      • renata66 Re: Czy gotować wodę mineralną? 12.10.05, 22:57
        Dziękuję. Spróbuję Żywca. pozdrawiam
    • paola1981 Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 10:34
      z tego co wiem to wody mineralnej nie należy gotować, bo wytrącają sie z niej
      pierwiastki trujące
    • suhaa Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 10:45
      Gotować,gotować,gotować!!!
      • yo_witka Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 11:03
        ja używam wody Żywiec i nie gotuję jej,na początku gotowałam do herbatki, ale
        też tylko do momentu wrzenia, od kiedy syn skończył 2 m-ce, nie gotuje, tylko
        trochę ją podgrzewam żeby była letnia. Nie wiem jaki jest sens gotowania wody
        mineralnej, wtedy wszystko co dobre w niej się wygotuje
        • doros1 Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 12:38
          Mój synek ma 11 miesięcy, ja nadal używam mineralną(Nałęczowiankę): do
          zupek(wtedy gotuję ), do popicia( bez gotowania , prosto z butelki), ostatnio
          mleko modyfikowane- mineralna lekko podgrzana w mikrofali.
    • annab11 Re: Czy gotować wodę mineralną? 13.10.05, 13:03
      Zaczęłam używać wody mineralnej jak Pola skończyła 6 miesięcy - do
      rozcieńczania soków. Nigdy nie gotowałam, nie gotuję do tej pory (ma prawie 11
      miesięcy)i wszystko jest OK.
    • ankapdski Re: Czy gotować wodę mineralną? 20.10.05, 16:25
      Nigdy nie gotowalam mojemu dziecku wody mineralnej. A poza tym ogladalam
      program w TV i lekarz wypowiadala sie, ze zdrowsza jest woda z kranu - zawiera
      fluor, potrzebna ochrona przed prochnica. Teraz moj synek ma rok i pije wode z
      kranu przefiltrowana w dzbanku Brita. I wszystko jest ok.
      • thiessa Re: Czy gotować wodę mineralną? 20.10.05, 16:56
        Oczywiscie, ze mineralnej nie powinno sie gotowac, jesli chcesz juz gotowac kup
        zrodlana. Ja osobiscie od poczatku uzywam gotowanej kranowy i nie gotuje 5 min.
        tylko odlewam sobie taka przegotowana w czajniku elektrycznym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka