nisar 23.01.09, 17:17 takiego malutkiego maluszka (siedem miesięcy). Chcę dodać do zupki, kupiłam ekologiczną i teraz się zastanawiam, jak ją najlepiej przyrządzić: ugotować czy dusić na małej ilości oliwy? Długo to trzeba obrabiać termicznie, zanim jest gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoo-yoo Re: Cukinia dla maluszka 23.01.09, 20:14 Ja robiłam na parze w Waromie, pokrojona w kostkę 20 min gotowania, a potem miksowana Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: Cukinia dla maluszka 23.01.09, 20:34 Moja Droga, a gdzie to w styczniu kupiłaś "ekologiczną" cukinię. Cukinia jako warzywo, raczej się słabo przechowuje, a te z zagranicy - wierzysz w tę ekologię ??? Nic nie mówię, bo wczoraj z córką jadłyśmy truskawki Odpowiedz Link Zgłoś
esofik Re: Cukinia dla maluszka 23.01.09, 21:16 Ja gotuje na parze z innymi warzywami. Grubsze plasterki i miksuje. PO 15-20 minutach jest bardzo mięciutka i zawiera dużo wody, nadaje lekko słodki smak. Ps. Nawet zagraniczna może być ekologiczna, najważniejsze że pochodzi z "czystej" farmy. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Cukinia dla maluszka 23.01.09, 21:47 Ja gotowalam na parze, pokrojona w plasterki, najczesciej z innymi warzywami typu brokuly, ziemniak, szpinak, dynia, do tego dodawalam porcje miesa oraz odrobine swiezego ziola i krople oliwy lub ocipnke masla. Potem miksowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Cukinia dla maluszka 23.01.09, 21:47 Ja gotowalam na parze, pokrojona w plasterki, najczesciej z innymi warzywami typu brokuly, ziemniak, szpinak, dynia, do tego dodawalam porcje miesa oraz odrobine swiezego ziola i krople oliwy lub ocipnke masla. Potem miksowalam. Odpowiedz Link Zgłoś