Dodaj do ulubionych

wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy

07.06.06, 09:27
Mamuśki mam pytanie. W ciąży miałam spory brzuszek no i przytyłam też sporo
(22kg). Pojawiły mi się rozstępy prawie wszędzie. Ale mam pytanie dot.
brzucha. Po porodzie została mi wisząca skóra, cała pomarszczona (to chyba
przez rozstępy). Jestem już 7 tyg. po porodzie i brzuchek trochę zmalał bo
ćwiczę, noszę pas i smaruję się kremami ujędrniającymi ale zastanawiam się
czy jest możliwość że ta skóra mi się kiedyś wchłonie??? Wiem, że rozstępy
zostaną (mam nadzieję że zbledną). Aha no i jeszcze mam tą brązową linię i
cały pępek brązowy. Czy ona też zniknie.
Napiszcie jak było u Was. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasik177 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 07.06.06, 09:48
      co do skóry na brzuch to nie licz że będzie taki jak przed ciążą, wszystkiego się nie pozbędziesz (chyba że operacyjnie), linia na brzuchu zniknie sama. Mnie znikała stopniowo po każdej kąpieli.
      • lillil Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 07.06.06, 10:17
        ja jestem 3 miesiace po porodzie tez duzo przytylam i brzuszek nadal jeszcze
        jest zmniejsza sie powoli ale nie licze ze pozbede sie go calkowicie -chyba ze
        poswiece mu jeszcze wiecej czasu niz do tej pory smaruje sie kremami na
        rozstepy bo tez ich troszke nabylam -jak dla mnie super jest krem PHARMACERIS
        (firmy eris)na poczatku mialam duze bordowe wielkie roztepy a teraz sa bardzo
        jasno rozowe niektore juz biale a jeszcze nie skonczylam 1 opakowania a
        wracajac do brzuszka to zostaje man praca i cierpliwosc pozdrawiam Ciebie i
        Bobaska
        • roksanaa22 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 07.06.06, 10:36
          cialo potrzebuje min 6 m-cy aby powrucic do formy.
    • yoko2006 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 07.06.06, 12:49
      Witam!
      Ja nie będę Cię straszyć!Jestem po dwóch porodach i aktualnie w 28 tyg trzeciej
      ciąży-w poprzednich nie przytyłam bardzo dużo-po około 12 -14 kg i bez żadnych
      specjalnych ćwiczeń i super kosmetyków,za to karmiąc piersią wróciłam do formy w
      1,5-2 miesiące.Naprawdę po ciążach nie zostały żadne trwałe ślady!Głowa do góry!
      • elmika Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 07.06.06, 20:31
        Witaj,
        Również nie będę straszyć - jestem w 4 ciąży, po poprzednich brzuszek zniknął.
        Co do rozstępów, to nie wiem, bo nie miałam (i nie mam póki co).
        Ale na powrót do normy to trzeba czekać kilka miesięcy, niektóre babki muszą
        ćwiczyć ("brzuszki" itp ćwiczenia), niektórym praca z dzieckiem wystarcza.
        Pozdrowienia, Elmika 38tydz
    • lidiusz11 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 08.06.06, 10:23
      A jak któraś z Was miała wiszący brzuch ale bez rozstępów to czy był on
      pomarszczony bo nie wiem czy to jest spowodowane rozciągniętą skórą czy
      rozstępami. Boję się że rozstępami i że już mi taka pomarszczona zostanie.
      Dziękuję za Wasze odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
      • bea747 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 10.06.06, 20:41
        Nie chciałabym cię zasmucić, ale " pomarszczenie" to efekt tego że masz mało
        elastyczna skórę, rozciągnęła się w czasie ciąży i już niestety tak
        zostanie...Moja przyjaciólka ma tak samo, jest 7lat po porodzie i próbowała juz
        wszystkiego:kremy, masaże...Ostatnio zastanawia się nad plastyką brzucha, bo jak
        stwierdziła tylko to jej może pomóc.pozdrawiam cieplutko
        • jasminar Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 11.06.06, 09:13
          Ja w pierwszej cizey przytyłam nad wyraz mało bo tylko 1okg ale niestety
          wszystko ulokowało sie w brzuchu i powstały rozstepy pracowałam ciezko nad tym
          brzuchem kremy masaze siłownia gorset i zmalał dosc sporo skora naciagneła sie
          został jedynie mały fałd niestety w tej ciazy przytyłam sporo i brzuch wisi
          jestem dopero tydzien po porodzie ale wiem ze ta skora nie zniknie zupełnie
          jesyny ratunek zeby wrocic do ladnego brzusia to plastyka brzucha własnie tez
          sie nad tym zastanawiamwink
    • aarabeskaa Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 14.06.06, 23:46
      A ja w ciazy przytyłam zaledwie 6,5 kg (choc dzidzia wazyła 4) i w sumie
      praktycznie od razu wrocilam do wagi...co do brzucha jednak to skora sie
      naciadnela i tez mam faldek skorki...bylam u chirurga plastyka i powiedziaz ze
      chocbym robila 1000 brzuszkow czy przysiadow to nic nie pomoze( a jestem
      instruktorem fitnessu)...zostaje tylko plastyka, wiec zbieram smile
    • djenne Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 21.06.06, 09:08
      mnie b pomagają zabiegi endermologie i vip. jestem po 3 i duuuzo mniejszy
      brzuch. mialam duzy, zwisający i pomarszczony. jestem po cc. a potemjak nie bede
      karmic usunę rozstepy (zluszczanie chemiczne +okluzja). teraz na brzuch robie
      mikrodermabrazję.
      • kasiab111 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 22.06.06, 03:42
        ile kosztuja te wszystkie zabiegi??
    • agika44 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 22.06.06, 08:13
      czesc, no niestety ja tez musze potwierdzic, ze z tego co wiem, taki stan
      brzucha, to jakas wada w budowie kolagenu i nie wiele moze pomoc, chociaz z
      doswiadczenia wiem, ze jezeli jestes 7 tygodni po porodzie, to pewnie jeszcze
      troszke sie poprawi. Ja mam dwoje dzieci, najmlodsze ma 7 miesiecy i moj brzuch
      wyglada tragicznie, jeszcze takiego stanu nie widzialam u nikogo, nawet
      zglaszajace sie do programow telewizyjnych babki nie mogly sie pochwalic takim
      stanem, wiec bardzo powaznie rozpatruje plastyke brzucha. Moze jednak Twoj stan
      nie jest taki tragiczny i pomoga mniej inwazyjne zabiegi, pozdrawiam
      a ni i nie mozna sie zalamywac, bo przeciez najwazniejsze, ze mamy kochane
      dzieci, dlatego jak o tym mysle, to ten brzuch nawet mnie rozsmiesza
      • mycha231 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 27.06.06, 22:16
        Oj kochana niestety albo pogodzisz sie ze swoim nowym wyglądem albo pozostaje ci
        plastyka. Rozstępy nie znikną bo to są blizny,poprzerywane włókna
        kolagenowe,brzusio się jeszcze zmnijszy spokojnie ale obwisła skóra zostanie.Ja
        jestem rok po porodzie.w ciaży przytyłam 23 kg.Wczesniej miałam 60 w pasie i 90
        w biodrach,teraz został mi 1 kgwięcej ale rozmiary mi sie powiększyły sadmam
        miliony rozstępów i wiszący brzuch.Pogodziłam się z tym Kupiłam sobie fajny
        jednoczęściowy strój kompielowy, noszę mini, czasem dekoldy a co jak brzucha
        nie mogę pokazać to weysponyje to co mi ładnego został hehehee..głowa do góry
    • aga.roro Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 28.06.06, 09:59
      tutaj jest sporo informacji
      www.laser-medica.szczecin.pl/usuwanie-rozstępów/pozdrowionka
      ps nie mam nic wspólnego z tym salonem! smile wrzuciłam w google "złuszczanie
      chemiczne" i pierwsza od góry strona to właśnie tasmile)
      aga
    • krasnoludekw brzuchol i letnia sukienka 29.06.06, 13:09
      wypindrzyłam sie w letnią kiece i już chciałam z młodym na spacer podreptać
      ostatni look w lustro i!!!!#$@%@ masakra brzuchol jakbym wciąż w ciąży była
      jestem prawie 9 mcy po porodzie do 7 mca jak karmiłam piersia to chuda byłam
      wszystko za duże było a jak odstawiłam to dostałam napadu na słodkie i przez 2
      tyg wpierdzielałam nutelle jak opentana
      A dziś jestem szczupła z brzucholem !!!

Kieca zdjęta schowana do szafy surprised{{{{{{
    • fruzia80 Re: wiszący brzuch po porodzie i do tego rozstępy 30.06.06, 00:22
      A ja się prawie pozbyłam rozstępówsmile Trzy tygodnie temu miałam u kosmetyczki
      zabieg NEODERMA, podobno zazwyczaj robi się go na twarz, ale kosmetyczka
      powiedziała mi, że wykonywała go już na różnych częściach ciała , głównie ze
      względu na rozstępy. Rozstępy nie zniknęły całkowicie, ale są teraz takie, że
      ja sama muszę się przyjrzeć, żeby je zobaczyć. A były naprawdę ogromne,
      najwięcej po bokach brzucha. Moja koleżanka - 8 lat po porodzie- wykonała sobie
      w zeszłym roku 2 takie zabiegi w kilkumiesięcznych odstępach i jest również
      bardzo zadowolona. Ja rozstępy miałam od prawie 3 lat, druga ciąża jeszcze
      pogorszyła sprawę. Sam zabieg nie był zbyt przyjemny, kosmetyczka bardzo mocno
      wcierała mi przez kilka minut jakieś zioła, piekło strasznie, potem nałożyła
      jakąś maseczkę, a później dostałam do domu krem do wcierania 2 razy dziennie.
      Po tygodniu zeszła cała skóra z miejsca, gdzie miałam wcierane te zioła. Przez
      tydzień nie mogłam niczym innym brzucha smarować, i co najgorsze nie mogłam go
      nawet myć(!!!), teraz przez jakiś czas nie mogę jeszcze brzucha opalać. Ale
      naprawdę wam zabieg polecam i nie wierzcie w to, że na rozstępy nie ma żadnego
      sposobu!!!
      • aga.roro jaka cena tego zabiegu? 01.07.06, 13:47
        j/w
        • fruzia80 Re: jaka cena tego zabiegu? 01.07.06, 17:31
          Płaciłam za to 220zł
          • evelak Re: jaka cena tego zabiegu? 29.10.06, 12:58
            ktoś jeszcze robił ta neodermę ?
            • mata811 Do Fruzia 31.10.06, 19:04
              Pytałam znajomej kosmetyczki o taki zabieg i ona nie słyszała o takim czymś...
              Twierdzi, ze rozzstępy nie da się niczym zlikwidowaćsad A już miałąm nadzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka