olekbambolek 27.07.09, 16:30 Witam,mojemu synkowi zasmakowały gofry. Jakie macie sprawdzone gofrownice? Chodzi mi o model , moc... Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maminka.best Re: Gofry? 27.07.09, 17:49 niech cię ręka boska broni przed gofrownicą z tesco marki tesco-wiesz taka najtańsza, mnie kiedyś podkusiło, bo myślałam sobie, że przecież będę robić te gofry raz na ruski rok-no i zrobiłam-przy drugim zalaniu ciastem po prostu spalił się termostat... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Gofry? 27.07.09, 17:55 Mam biedronkową od zdaje się 4 lat. Gofry robię średnio raz w tygodniu (zależy od fazy, bo bywa codziennie, a i bywa, że cały miesiąc nie robię). Jak do tej pory nie narzekam, bo od kiedy zaczęłam mieszać mąkę zwykłą z mąką ziemniaczaną lub budyniem, gofry wychodzą mi jak gofry, a nie jak gumy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Gofry? 27.07.09, 18:04 A w jakich proporcjach miąchasz te mąki z mąkami i budyniami? Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Gofry? 27.07.09, 18:51 Tylko taka jak tutaj: =http://www.allegro.pl/item688718056_gofrownica_dezal_301_4_1300w_wafel nica_kurier.html fakt że cena jest powalająca ale jakość gofrów porównywalna jak tych kupowanych w budce A potem mozna korzystać z dowolnego przepisu tylko gofry po upieczeniu trzeba opierać o coś lub kłaśc na jakąs kratkę żeby troche odparowały. Wtedy bedą takie pyszne i chrupiące jak kupowane. Ja niestety jeszcze nie dorobiłam się takiej ale jest ona moim marzeniem. Nasi znajomi mają i gofry u nich są zawsze rewelacyjne bez względu na przepis W gofrownicach o małej mocy gofry pieką się długo i są miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Gofry? 27.07.09, 18:53 Źle mi się link wkleił ale na allegro można ją znaleźć pod nazwą gofrownica dezal cena ok 175zł. Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Firgut plizzzz daj przepis. 27.07.09, 19:35 Jak w temacie....Plizzzzzzz podziel się przepisem.. Dzięki i pozdrawiam. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
antarka figrut przepraszam za pomyłkę. 27.07.09, 19:36 Bardzo przepraszam ,że żle napisałam ,to z pośpiechu,bo dziciarnia woła spaććć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: figrut przepraszam za pomyłkę. 27.07.09, 23:02 philips cucina czy jakoś tak. 3w1, gofry wychodzą dobre, tylko nie wolno klaść na talerzu do ostygnięcia a na jakiejś kratce-ja używam "rusztu" z mikrofali. Przepis na gofry-korzystam z przepisu zamieszczonego w instrukcji. Seria cucina jest bardzo praktyczna, wygodna w utrzymaniu w czystości. Polecam, ale wybór należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Gofry? 27.07.09, 23:06 Philips - pożyczam sobie od czasu do czasu żeby upiec kilka gofrów miszmasz-marghe.blogspot.com/2009/07/gofry.html www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Gofrownice-i-opiekacze-do-kanapek/HD-2430-Cucina-3-w-1-22905-big.jpg Odpowiedz Link Zgłoś