10.10.06, 20:36
Czy może być 2 ojców chrzestnych przy chrzcie ?? nie mamy w rodzinie żadnej
kobiety która mogłaby być chrzestną.
Obserwuj wątek
    • joa28 ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 20:38
      mam 2 kobiety (tzn. miałam w planach) może się wymienimy. a tak serio - podobno
      albo 1 rodzic (obojętnie jakiej płci), albo para
      • kura17 Re: ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 21:03
        moha byc dwie mamy chrzestne lub dwoch ojcow chrzestnych. moj syn ma dwie mamy
        chrzestne smile

``````````````````
        kurczak: 03.03.05
        • majapszczola1 Re: ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 22:05
          kura17 napisała:

> moha byc dwie mamy chrzestne lub dwoch ojcow chrzestnych. moj syn ma dwie mamy
          > chrzestne smile
          >
          > ``````````````````
          > kurczak: 03.03.05

czy ksiadz wnikał dlaczego tak ??
          • annajustyna Re: ja mam odwrotny problem :P:P 26.10.13, 10:32
            Byc moze bylo to za granica. W polskiej wersji jezykowej Kodeksu kanonicznego stoi "oboje chrzestni (czyli rozna plec) albo jeden chrzestny".
    • lacido jasne 10.10.06, 21:09
      tylko jeden bedzie Ojcem Chrzestnym a drugi bedzie miał status Świadka Chrztu
      ale to tylko formalna różnica
      • bishop5 Re: jasne 11.10.06, 09:10
        oczywiście że mogą być 2 chrzestne lub 2 chrzestnych na takich samych prawach.
        Wszystko zależy od danej pafafii. Ja mieszkam w małym mieście (ok. 60 tys.
        mieszkańców) i ksiądz nie robił żadnego problemu. Nawet nie pytał dlaczego
        chcemy mieć 2 matki chrzestne. I zaznaczam że obie są matkami chrzestnymi a nie
        jedna chrzestną a druga świadkiem.

pozdr
        asia
        • ma_ma78 Re: jasne 26.10.13, 08:22
          Witam, czy zna ktoś może parafię w Lublinie która udzieli chrztu z dwoma matkami chrzestnymi?? Byłam już w kilku niestety nikt nie wyraził zgody. Z góry dziękuję za pomoc.
          • nadia1902 Re: jasne 27.10.13, 23:50
            ma_ma78 napisał(a):

> Witam, czy zna ktoś może parafię w Lublinie która udzieli chrztu z dwoma matkam
            > i chrzestnymi?? Byłam już w kilku niestety nikt nie wyraził zgody. Z góry dzięk
            > uję za pomoc.

A z kopertą próbowałaś?
    • nadia1902 Re:tak 27.10.13, 23:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka