majapszczola1 10.10.06, 20:36 Czy może być 2 ojców chrzestnych przy chrzcie ?? nie mamy w rodzinie żadnej kobiety która mogłaby być chrzestną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa28 ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 20:38 mam 2 kobiety (tzn. miałam w planach) może się wymienimy. a tak serio - podobno albo 1 rodzic (obojętnie jakiej płci), albo para Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 21:03 moha byc dwie mamy chrzestne lub dwoch ojcow chrzestnych. moj syn ma dwie mamy chrzestne `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
majapszczola1 Re: ja mam odwrotny problem :P:P 10.10.06, 22:05 kura17 napisała: > moha byc dwie mamy chrzestne lub dwoch ojcow chrzestnych. moj syn ma dwie mamy > chrzestne > > `````````````````` > kurczak: 03.03.05 czy ksiadz wnikał dlaczego tak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: ja mam odwrotny problem :P:P 26.10.13, 10:32 Byc moze bylo to za granica. W polskiej wersji jezykowej Kodeksu kanonicznego stoi "oboje chrzestni (czyli rozna plec) albo jeden chrzestny". Odpowiedz Link Zgłoś
lacido jasne 10.10.06, 21:09 tylko jeden bedzie Ojcem Chrzestnym a drugi bedzie miał status Świadka Chrztu ale to tylko formalna różnica Odpowiedz Link Zgłoś
bishop5 Re: jasne 11.10.06, 09:10 oczywiście że mogą być 2 chrzestne lub 2 chrzestnych na takich samych prawach. Wszystko zależy od danej pafafii. Ja mieszkam w małym mieście (ok. 60 tys. mieszkańców) i ksiądz nie robił żadnego problemu. Nawet nie pytał dlaczego chcemy mieć 2 matki chrzestne. I zaznaczam że obie są matkami chrzestnymi a nie jedna chrzestną a druga świadkiem. pozdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ma78 Re: jasne 26.10.13, 08:22 Witam, czy zna ktoś może parafię w Lublinie która udzieli chrztu z dwoma matkami chrzestnymi?? Byłam już w kilku niestety nikt nie wyraził zgody. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia1902 Re: jasne 27.10.13, 23:50 ma_ma78 napisał(a): > Witam, czy zna ktoś może parafię w Lublinie która udzieli chrztu z dwoma matkam > i chrzestnymi?? Byłam już w kilku niestety nikt nie wyraził zgody. Z góry dzięk > uję za pomoc. A z kopertą próbowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś