Dodaj do ulubionych

zameldowanie dzidziusia

IP: *.* 17.01.03, 15:34
w lipcu ma urodzić się nasze upragnione maleństwo. Mam jednak pytanie jak to jest z meldunkiem maluszka. Ja jestem zameldowana w Bydgoszczy (aby nie przepadło mieszkanie), a mąż jest zameldowany u siebie w Szczecinie. Oboje wiadomo mieszkamy razem w naszym mieszkaniu w Szczecinie. Czy bez problemu będziemy mogli zameldować maluszka w Szczecinie, czy też jest jakiś głupi przepis, który nakarze nam zameldować maluszka tam gdzie ja, czyli w Bydgoszczy?Jeśli tak, to czy moje zameldowanie tymczasowe w Szczecinie pomogłoby aby zameldować maluszka z tatusiem? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aronka Re: zameldowanie dzidziusia IP: *.* 17.01.03, 17:23
      Nie znam się na tym na 100%, ale niedawno się przeprowadzaliśmy (kilka ulic dalej ;) ). Adres zameldowania zmieniałam tylko ja, bo mąż jest zameldowany u rodziców. Oczywiście powód taki sam, jak u Ciebie... I przy załatwianiu formalności zawsze słyszałam, że dziecko jest zawsze zameldowane tam, gdzie matka. Tak więc nawet nie potrzeba żadnego papierka o zameldowaniu dziecka, ponieważ wiadomo, że to adres matki. Zdaje się, że to Ci nie bardzo na rękę, ale spróbuj się jeszcze upewnić. Być może są jakieś odstępstwa od tego przepisu. Powodzenia!
      • Gość: Bysiaczek Re: zameldowanie dzidziusia IP: *.* 17.01.03, 21:14
        Wydaje mi się, że wątek zameldowania dziecka przy ojcu był już szeroko poruszany na tym forum ze 2-3 miesiące wcześniej. O ile pamiętam wynikało z nich, że nie ma problemu z zameldowaniem dziecka przu ojcu.Proponuję przejrzeć starsze posty.Pozdrawiam,Chalsia
        • Gość: Anita53 Re: zameldowanie dzidziusia IP: *.* 19.01.03, 00:06
          Ja mam meldunek staly w innym woj. niz meldunek tymczasowy. Maz-meldunek u swojej mamy. Oboje mieszkamy w swoich wlasnych 4 scianach. Dzidziusia tesciowa chce zamledowac u siebie- wchodzi sprawa dziedziczenia mieszkania- spoldzielcze, ale jeszcze nie zostalo wykupione.Co w takim wypadku ?
        • Gość: bestia Re: zameldowanie dzidziusia IP: *.* 20.01.03, 08:00
          dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka