03.08.10, 19:38
Jestem w 18 tyg ciąży, to moja pierwsza ciąża więc nie za bardzo jestem zorientowana '' w temacie ''
Mam pytanie.
Moje maleństwo strasznie się wierci i jak na swój '' wiek '' bardzo silnie kopie. Czasami te jego bądź jej ruchy są nie do wytrzymania. Czy to dobrze? Może powinnam coś zmienić w swojej diecie? Od czego to zależy.? Dziękuje z góry za pomoc i proszę o wszelkie informacje bardziej doświadczone mamusie. smile
Obserwuj wątek
    • malusiamamusia Re: maluszek 03.08.10, 19:46
      Moja jak zjadłam coś ostrego to bardziej dawała się we znaki smile
      Z tego co się orientuję to każdy jest inny, więc i dzidziusie w brzuchu tez są
      mniej lub bardziej żywiołowe.
    • yoku Re: maluszek 03.08.10, 21:17
      jesteś dopiero w 18 t.c. i dziecko kopie już tak, że nie możesz wytrzymać, to co
      będzie potem? większość kobiet dopiero wtedy zaczyna odczuwać pierwsze
      "bulgotanie" dziecka w brzuchu, nie przesadzasz trochę?
      • marta_s25 Re: maluszek 03.08.10, 21:46
        a dlaczego niby ma przesadzac? ja czulam bulgotanie od 16 tc, a wyrazne ruchy od
        18tc.
        • yoku Re: maluszek 03.08.10, 21:52
          i tak samo miałaś problem z wytrzymaniem tego w 18 tygodniu? ja w pierwszej
          ciąży poczułam ruchy w 16 tygodniu i wiem doskonale jak to wygląda w 18., 30. i
          40.... jeśli w 18 ruchy odczuwa się jako ból i sytuacje "nie do wytrzymania" to
          coś jest nie tak... no chyba, że to nie są wcale ruchy dziecka tylko
          dolegliwości chorobowe
    • adamari1 Re: maluszek 03.08.10, 21:44
      to dosc dziwne. Po pierwsze dlatego, ze w tym okresie ciazy (szczegolnie
      pierwszej) zazwyczaj dopiero zaczyna sie czuc ruchy. a nawet jesli juz sie je
      czuje od jakiegos czasu, to ruchy te są raczej delikatnie, bo dziecko jest
      malenkie i ma jeszcze kupę miejsca na harce. Fakt, ze bywają dzieci bardziej
      ruchliwe i silniejsze, ale ruchy "nie do wytrzymania" to mozna odczuwac w 8, 9
      mcu ciazy, a nie tak wczesnie.
    • titerlitury Najedz się maku 03.08.10, 22:46
      może pomoże...
    • lopezka26 Re: maluszek 04.08.10, 10:41
      Jak dla mnie to to coś jest nie tak. Poczytaj sobie ile waży, mierzy dziecko w
      18 tygodniu. Na moje to masz jakieś problemy z jelitami, i lepiej szybko
      skonsultuj to z lekarzem.
    • ognista998 Re: maluszek 04.08.10, 13:58
      no pewnie że dobrzewink tak ma byćwink widocznie będziesz miała charakternego
      maluszkawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka