Dodaj do ulubionych

jaskinie solne

08.04.04, 10:58
Podobno bardzo wskazane dla kobiet w ciąży jest przebywanie w jaskinie solnej
ze względu na jod.czy korzystacie z takich przybytków i czy są takowe w
Warszawie?
Obserwuj wątek
    • malgog Re: jaskinie solne 08.04.04, 11:34
      Ja nie korzystałam a są takowe w W-wie.

Jedna z nich jest na Bemowie, przy ul. Wrocławskiej (obok kościoła).
      Kliknij w wyszukiwarce jaskinie solne - na pewno coś znajdziesz.

Druga jest chyba na Ursynowie
    • bebewawa Re: jaskinie solne 08.04.04, 12:35
      Witam!!
      Z mojej wiedzy wynika, ze kobiety w ciazy nie powinny przebywac tak silnie
      zasolonych miejscach jak jaskinie solne, poniewaz sol po pierwsze moze
      powodowac powstawanie obrzekow, po drugie obniza cisnienie krwi u mamy a tym
      samym gorszy jest przeplyw wszystkich skladnikow odzywczych do dzidziusia.
      Szczegolnie jesli masz niskie cisnienie.
      Pozdrawiam
      Magda i Dzidzia
    • tupelo Re: jaskinie solne 08.04.04, 17:15
      A ja troche sie obracam w srodowisku lekarskim i wszyscy moi znajomi lekarze
      smieja sie z tych jaskin solnych mowiac, ze to pic na wode i tylko naciaganie
      ludzi na kase.
    • bebewawa Re: jaskinie solne 09.04.04, 07:51
      Do Topelo,
      Wiesz Ja rowniez obracam sie (i nie tylko troche ale caly czas) w srodowisku
      lekarskim i uwierz mi ze kompetencja wielu lekarzy pozostawia wiele do
      zyczenia, a jesli nie znaja sie na czyms lub nie doczytali w trakcie studiow to
      poddawane jest to krytyce i kwitowane "pic na wode" ciekawe z jakiego powodu???
      Jesli sa to jaskinie solne z prawdziwego zdarzenia to moga pomoc przede
      wszystkim w dolegliwosciach ukladu oddechowego a dlaczego to juz oni powinni
      wiedziec.
      Polecam nie wierzyc tak lekarzom i czasem weryfikowac lub dokladnie pytac
      dlaczego tak uwazaja smile)
      Pozdrowionka i Wesolych Swiat
      Madzik i Bebe
      • malgog Re: jaskinie solne 09.04.04, 09:13
        Ja co prawda nie obracam się w środowisku lekarzy, ale o fakcie, że jaskinie
        solne "robią dobrze" wiele słyszałam.
        Jod i te sprawy

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
      • tupelo Re: jaskinie solne 09.04.04, 09:36
        O kurcze, ktos sie poczul obrazony i od razu tez musial obrazic. Wiesz, to jest
        zdanie np. mojego meza, ktory robi specjalizaje na pulmonologii, wiec na
        ukladzie oddechowym to on sie raczej dobrze zna. No coz, wierzyc mozna, ale w
        opinii moich znajomych jaskinie solne daja po prostu efekt placebo. Zreszta,
        wszystko moze szodzic i wszystko moze leczyc. Podobnie jest np. z barami
        tlenowymi, makrobiotyka, oczyszczaniem organizmu co jakis czas przez lewatywy i
        dieta Kwasniewskiego. Tylko ze te ostatnie akurat moga bardziej zaszkodzic niz
        pomoc, groty solne natomiast moze i nie zaszkodza (nie mowie tu o kobietach w
        ciazy), ale czy pomoga? To juz raczej kwestia wiary. A z jodem... Nie kazdy go
        potrzebuje, niektorzy nawet powinni unikac, wiec najpierw trzeba by bylo zrobic
        badania na tarczyce.
        Ja akurat bardziej ufam nauce niz "Gozdzikowej".
        Pozdrawiam rowniez i wesolych swiat zycze (tylko prosze nie przesolic, bo to
        zatrzymuje wode w organizmie, a potem sa opuchlizny).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka