Dodaj do ulubionych

Różyczka

IP: *.* 08.03.03, 10:28
Mam problem z powodu choroby mojego synka.Ma on 17 miesiecy i złapał rózyyczkę. Ja nie miałam jej i nie byłam nigdy wcześniej szczepiona a jestem w 17 tyg. ciąży. macie może jakieś informacje co do badań jakie powinno się w tym wypadku zrobić lub czym to u malenstwa może grozić???Prosze o wszelkie info.Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwiakrol Re: Różyczka IP: *.* 10.03.03, 19:50
      Karolina,powinnaś wykonać test na przeciwciała,bo ponoć można przejść rózyczkę bezobjawowo.Może już kiedyś chorowałaś i nawet tego nie wiesz?Lepiej żebyś na tym etapie ciąży nie przechodziła różyczki.Musisz koniecznie o tym powiedzieć swojemu lekarzowi,a on Ci pewnie da skierowanie na taki test.Życzę Ci pomyślnych wyników.Sylwia.
    • Gość: Kachna29 Re: Różyczka IP: *.* 11.03.03, 23:13
      Zrób sobie testy na obecność przeciwciał - różyczkę często przechodzi się bezobjawowo, więc mogłaś ją przechorować dawno nic o tym nie wiedząc.Różyczka najgroźniejsza jest w I trymestrze, potem ryzyko wadu dziecka bardzo spada, a z tego co się orientuję po 16 tyg. już nie zagraża
    • Gość: fame Re: Różyczka IP: *.* 12.03.03, 11:43
      Różyczka faktyzcnie jest niebezpieczna dla ciąży, ale z tego co się orientuje chyba tylko w pierwszych trzech miesiącach. Ale dla pewności wybierz się do lekarza, niech zleci ci zrobienie testów na przeciwciała Karolina napisała/ł:> Mam problem z powodu choroby mojego synka.> Ma on 17 miesiecy i złapał rózyyczkę. Ja nie miałam jej i nie byłam nigdy wcześniej szczepiona a jestem w 17 tyg. ciąży. macie może jakieś informacje co do badań jakie powinno się w tym wypadku zrobić lub czym to u malenstwa może grozić???> Prosze o wszelkie info.> Z góry dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka