25.04.07, 17:22
czy w ciąży można brać samą nospe forte
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: nospa można n/t 25.04.07, 17:23

• mmalicka21 chyba założe kolejny wątek: D 25.04.07, 18:12

• dr_kaczusia Re: nospa 25.04.07, 18:22
      Po pierwsze co rozumiesz przez "brac sama No-Spe forte"? Czy chodzi Ci ogolnie o
      przyjmowanie No-Spy czy moze chcesz brac ja sama zamiast skojarzonego leczenia?

Ogolnie rzecz biorac No-Spe Forte mozna, tylko pamietaj, ze forte zawiera 2x
      wieksza dawke niz zwykla No-Spa wiec stosuj ja odpowiednio do potrzeb.
    • ruda73 Re: nospa 25.04.07, 20:58
      Witaj, dla mnie, obok Folika i feminatalu, to był lek, który przyjmowałam
      bardzo często i to na zlecenie lekarza. Pomagał mi na przedwczesne skurcze,
      bole brzucha związane z jelitami a nie z ciążą i słyszałam, ze można tez no-spę
      brać przy przeziębieniu pęcherza. ogólnie rzecz biorąc mój lekarz mówił, że
      można a czasem trzeba, ale jak nie trzeba to nie brać. Aha, jak miałam
      zapalenie woreczka żółciowego, to też brałam.

Pozdrawiam
    • saskiaplus1 Re: nospa 25.04.07, 22:11
      Możesz brać tylko za zgodą swojego lekarza. Nie wiem, skąd przeświadczenie, że
      no-spa to dropsy, które można brać, kiedy tylko się chce.
      • dr_kaczusia Re: nospa 26.04.07, 00:12
        oczywiscie, ze nie dropsy i bierze sie ja ze wskazan! W opisie leku zreszta jest
        wzmianka o tym, ze: "tylko kiedy korzysci przewyzszaja potencjalne ryzyko". Mam
        nadzieje, ze nikt nie lyka tego "na wszelki wypadek"...
        • anula19801 Re: nospa 26.04.07, 09:27
          ostatnio właśnie rozmawiałam o tym z moim lekarzem. on powiedział że dla nich
          ginekologów to podstawowy lek dla kobiet w ciąży. a na ulotkach piszą że nie
          dla kobiety w ciąży ... piszą bo tak na każdych piszą
          • dr_kaczusia Re: nospa 26.04.07, 09:44
            oczywiscie, ze jest to podstawowy lek w ginekologii (podobnie jak Fenoterol),
            ktory dzieki swojemu dzialaniu rozkurczowemu ma zapobiegac zagrazajacemu
            poronieniu czy porodowi przedwczesnemu. Ale zaden ginekolog nie zaleca brania
            No-Spy czy innych lekow profilaktycznie, tak jak dropsy (jak to kolezanka
            okreslila). No-Spe bierze sie kiedy sa ku temu wskazania w postaci
            powtarzajacych sie skurczy, no i tez nie przez cala ciaze. To, ze czasem jedna
            kobieta musi brac duzo tego leku to nie znaczy, ze druga ma robic to samo i tyle.
    • issy25 Re: nospa 26.04.07, 09:38
      Mnie lekarz również zalecil branie w nospy w razie potrzeby, nawet do trzech
      tabletek dziennie. Na szczęście nie mialam takiej potrzeby i stosowalam raczej
      sporadycznie. Jednak lekarz zaznaczyl mi że mogę brać tylko zwyczajną nospę, a
      nie forte. Może forte ma za dużą dawkę leku jednorazowo? Nie wiem, ja mialam
      zakaz brania forte.
      • abba29 Re: nospa 27.04.07, 22:07
        Ze wzgledu na zagrozenie przedwczesnym porodem lek. zalecił mi branie nospy forte max 3 razy dziennie po 2 tab. Wiec od 23 tyg. biore niemalze codzienne po 1lub2tab.
        W pierwszej ciązy tez tak miałam.
        • siasiunia1 Re: nospa 27.04.07, 22:50
          Czyli wniosek jest następujący jak na każdej reklamie - skonsultuj się z
          lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka