stokrotka.a 18.09.08, 23:43 Witam! Zastanawiam się czy ktoś słyszał o tych pieluszkach jak się sprawują? Wyglądają na dość przytulne i cena przyzwoita A oto link: www.softclothbunz.com/Kissaluvs-Fitted-Package-6-pack_p_0-163.htmlPozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa-krystyna Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 06:42 Stokrotka,ja czytalam duzo o nich dobrego w rozmiarze dla noworodka... podobno sa super,ale jak wypadaja dla starszego niemowlaka niestety nie wiem... jachyba skupie sie na BumGenius,bo one sie u nas ostatnia super sprawdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 07:30 Sama nie mam doświadczenia jak na razie w pieluszkowaniu (malec w produkcji ale dziewczyny na "domowym porodzie" odpisały mi, że nawet te zerówki "kissaluvsów" starczyły, w niektórych przypadkach, na okres dużo dłuższy niż noworodkowy. Ja się zamierzam zaopatrzyć w tę markę, właśnie ze względu na stosunek jakości do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 07:57 Pinkdot, nie kupuj od razu wszystkich,najpierw wyprobuj kilka rodzajow,zebys wiedziala,ktore sie u ciebie sprawdza... jak bylam w ciazy zupelnie inne pieluchy wydawaly mi sie przydatne niz teraz uzywam - w sumie najlepiej zdaje egzamin wlasnie ten rodzaj,ktorego na poczatku zalowalam,ze w ogole kupilam,bo kupilam tylko z ciekawosci... a teraz wlasnie ten rodzaj jest moim ulubionym Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 12:41 Dzięki za radę Ewo-Krystyno Rozważałam już w sumie opcję kupna właśnie takiego mixu pieluszkowego, ale jakoś nie wiem...Boję się, że zacznę to wypróbowywanie i okaże się, że jestem jednak zadowolona właśnie z kissaluvsów a kupno tychże możliwe chyba tylko ze sklepów "amerykanckich", więc zamówienie jednej na próbę odpada. Imse Vimse jakoś mi nie podchodzą (różne opinie o nich czytałam, no i oczywiście to tylko teoretyczne rozważania w mym wypadku, Bumgeniusy drogie jak cholera...Ja już kompletnie ogłupiałam oglądając te wszystkie strony internetowe i ten rodzaj jakoś mi się spodobał, a cena naprawdę rozsądna - chciałam sobie sprowadzić baterię 2 tuzinów, gdzie cena za 12 sztuk to circa 130 zielonych + jedna osłonka do tego gratis...No nie wiem czy mam ochotę na eksperymenty, może po prostu jeśli się nie sprawdzą sprzedam je na ebayu i wtedy zainwestuję w inny rodzaj opieluszkowania. Chciałabym jednak mieć ten wystarczający zapas w domu czekający na Maleństwo jeszcze zanim się urodzi. Przeszukałam sporo stronek z "nappy reviews" i dość dobrą opinią się cieszą te "kissaluvsy". Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Do pinkdot 19.09.08, 13:14 hej! ...a powiedz mi ty będziesz zamawiać z USA do PL? Jak tak to ja bym była chętna żeby się podpiąć.No i przesyłkę podzielimy na 2.Co ty na to? Pozdrawiam! ps.Jak coś to napisz mi na gazetowego stokrotka.a@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Do pinkdot 19.09.08, 13:28 Ja tez chętnie bym się przyłączyła do zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Do pinkdot 19.09.08, 14:11 Oj, bardzo mi przykro ale zamawiam do Irlandii((. Szkoda, bo mogłybyśmy się kosztami wysyłki podzielić...Będziesz musiała stokrotko z pacynką kolaborować w tej kwestii. Wklejam poniżej post koleżanki sugarxx z wątku o pieluszkach na "domowym porodzie", o wysyłce ze stanów, nie wygląda to chyba tak źle "Re: ImseVimse-czy ktoś już używał, i może zrecenz sugarxxx 24.11.07, 15:06 Odpowiedz Beata i pozostałe dziewczyny, przy obecnym kursie dolara nie opłaca się kupować pieluszek w Polsce. W USA można kupić polecane przez kasiaimichael kissaluvs za $11 i załapać się jeszcze na jakiś gratis Wysłać przez firmę polonijną wysyłkową. Wychodzi za pieluszkę max 29zł, przy cenie w polsce 40zł. Nawet jak zapłacicie za przesyłkę $30 (max), to wychodzi za pieluszkę 33zł więc taniej i to pieluszkę najlepszej jakości. A motherease są jeszcze tańsze. Owszem istnieje ryzyko, że Wam oclą przesyłkę, ale z moich doświadczeń wynika, że polscy celnicy raczej polują na większe paczki z elektroniką itp, a nie na rzeczy dla niemowlaków Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Do pinkdot 19.09.08, 17:44 ...hmm a jaka to firma polska wysyłkowa?a jak to jest z bezpośrednim zamówieniem ze strony? hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a do pinkdot 19.09.08, 17:42 ...możesz mi podać link z której strony zamawiasz te pieluszki? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: do pinkdot 19.09.08, 18:26 earthybirthymama.com/diapers/kissaluvsfitted.html Z tej zamierzam kupić stokrotko. Przez formularz to może nie zadziałać bo tam wymagają podania stanu w którym mieszkasz (czyli musisz być rezydentem USA), ale zamierzam zamówić za pomocą e-maila, powinno się chyba udać. W ordering info jest napisane, że wysyłają za granicę do Kanady i krajów Europy Wschodniej + jeszcze kilku (mam nadzieję, że Irlandia na te pozostałe "kilka" się łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 10:15 ja miałam taką rozmiar 1. Bardzo fajna formowana. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 19.09.08, 16:07 może i ja bym się załapała na wspólny zakup? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Do pacynka & nhania 19.09.08, 17:41 Witam! ...to co wy na to Wspólne zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Do pacynka & nhania 19.09.08, 19:35 ...No to musimy to organizacyjnie i strategicznie rozplanować.Znaleźć dostawce bądź zamówić ze strony...Taka ciekawostka te pieluszki są również na czeskich stronach...ale nie mam teraz czasu przeliczyć cenę czy się opłaca. oto link: www.mamaja.cz/plenky/kissaluvs-kalhotkova-plena Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Do pacynka & nhania 19.09.08, 19:38 z moich obliczeń wychodzi drożej 38,5 zł a w USA 20pare zł Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: Do pacynka & nhania 19.09.08, 21:12 ja oczywiście bardzo chętnie, ale jeszcze jakbyście mi napisały coś więcej o tym co chcemy kupić bo mój angielski niestety nie nadaje sie do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 21.09.08, 22:37 ...jeszcze tu coś znalazła www.kissaluvs.com/fitted-diapers.php Cały czas śledzę wątki o tych pieluszkach...i bardzo fajna nowinka że mają specjalne zgięcie dla noworodków żeby pępka nie drażnić Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 21.09.08, 22:44 sugarxxx napisała: > Beata, najlepiej wejdź na stronę kissaluvs.com i tam będziesz miała listę > wszystkich detalistów w USA. Najkorzystniej wychodzi chyba w earthybirthymama.c > om. > Wysłać możesz przez polamer lub np. polonez parcel service. Zobacz ich cenniki > co ci się bardziej opłaca. www.polonezparcelservice.com Odpowiedz Link Zgłoś
sugarxxx Re: Pieluszki Kissaluvs Fitted.. 23.09.08, 11:22 Ja używam już 9 miesięcy. I nie wyobrażam sobie innych. Więcej pisałam o nich na chusty.info i na forum poród domowy. Pod tym samym nickiem więc można poczytać Odpowiedz Link Zgłoś